Hold on, be strong

Nu kommer väl jag få massa skit för att jag lägger ut den här låten.
Nämligen för några dagar sen så sa jag till flera stycken att jag tyckte den här låten var tråkig, men nu när jag har hört den flera gånger så är den faktiskt grym! Hon är visserligen inte kul att se på, det håller jag fast vid. men hon har en jättefin röst och gör den här låten jättebra! (och eftersom hon är så tråkig att se på, lägger jag ut nån bildgrej ^^)
En annan sak jag gillar med låten är texten. Man hänger med... och det gör man inte för ofta...


Jag snackar om Norges bidrag i esc 2008.
Maria Haukaas - Hold on, be strong

Fear no darkness

Idag tänkte jag tipsa om lite sköna låtar, bland annat utav självaste Timo Räisänen.
Jag har lyssnat på honom väldigt intensivt på senaste och gatch va grym han är!
Nu när jag läser Håkan Hellströms bok så visar det ju sig att de två är värsta tjenisar.
Askul! ^^

Bra låtar utav honom är Fear no darkness promised child, let us kill ourselfes a son, 16, my valentine och Sweet Marie. Lyssna och njut, bli glad. He's great!

Timo Räisänen - Sweet Marie

Nästa låt blir en Lamontlåt.
Seriöst ! Jag älskar Lamont, det är lyckopiller för hela kroppen ^^
När jag åker buss och känner den där, "Nu orkar jag inte en sekund till"-känslan, då så fungerar den här låten. Det har den gjort sen den 31 augusti 2007 när jag såg dom live.
Plus att de har världens härligaste stil på scenen, och att sångaren är från Skänninge + har haft samma basgruppshandledare som mig och gått på samma skola! Det är faktiskt liiite coolt ;)


Lamont - Golden Daze


En annan jag lyssnat asmkt på, på senaste är Regina Spektor.
Låtar som Fidelity, Samson och On the radio är asbra!
Bäst är ändå Hotel Song. Den finns tyvärr inte som musikvideo, men låten är så himla skön!
Regina har dessutom en väldigt unik röst, beautiful :)

Regina Spektor - Hotel Song


Lyssna och ha det så trevligt ^^ Hoppas ni gillade nåt  ;)

AR-EI-EM

Så var eurovision slut o ja orkade inte bry mig igår.
Jag hade ju kul på ett annat håll, på RUMfestilvalen som jag var på.

Men nu tar vi adjö till eurovisionfreaket Karin för i år.
Och nu ska jag plugga, men först tänkte jag bara säga det att jag är så glaaaaaaaaaad!
Sådana här helger borde man ha oftare!

Jag kanske berättar mer om flumeri, spelningar, nya vänner,  disco, dubbeldejter och gula hattar.
Men inte nu, för tills imorn ska jag ha gjort ett evolutionsarbete (jag hari nte börjat) och så har ja matteprov!
Föresten är jag DÖTRÖTT! Men, vad har jag för val liksom :/

Ciiao ciao ciao.

Semifinal 2

"Om jag får bestämma så ska alltså Armenien, Azbadjan, Ryssland och Hercegovina/Bosnien absolut gå till final!" Stod det i mitt blogginlägg om semifinal 1. Kolla vad rätt jag hade, för alla dess länder gick vidare + 6 till såklart. En bra tävling och jag har fastnat ännu mer för Bosniens låt. Den känns verkligen så cool!


Den andra semifinalen äger rum torsdagen den 22 maj.
En hektiskt kväll för min del. Först ska skolkören ha konsert, och sen så ska jag o min kvartett spela lite på en annan tillställning. Jag kommer nog hem för sent för att se Charlotte. Ingenting jag sörjer över, jag har sett uppträdandet många gånger och hört låten ännu fler gånger, men låten är faktiskt favorittippad. (Då tänker ni: som Carola, som The Ark... Men det är faktiskt sant!) I Belgrad där festen håller hus så sker en egen röstning just nu och Perelli ligger etta. Tänk om hon tar hem segern två gånger! Första kvinnan någonsin och kvinnor kan ju! ;)

Här kommer i vilket fall torsdagens bidrag + Danmarks låt att se.
Läs, lyssna och njut! 

1. Island
Låt: This is my life Artist: Euroband

Kvällens tävling börjar med en riktig eurodisco låt utav vårat grannland. En låt som känns rätt på nattklubbarna och den är riktigt bra, men inte i det här sammanhanget och inte i min iPod. Killen som sjunger har en snygg, men enkel röst. Det låter som en E-type låt, iaf just när de sjunge "This is my life". Men vilken..? hm.
Mitt betyg: 2

2. Sverige
Låt: Hero Artist: Charlotte Perelli

Hur många gånger har man inte hört låten nu? Men den blir nästan bara bättre och bättre, så det är tur att man får tjuvlyssna på låtarna innan. Jag tycker verkligen om framträdandet, att det är svartvitt kommer jag liksom alltid tycka är ashäftigt. Sen hur Charlotte ser ut är en annan sak. Jag tycker fortfarande att hon kan skippa sin Afrodite-klänning, eller iaf ta bort korsetten som gör att hon ser så fruktansvärt smal ut. Men det är en stark låt, och det känns faktiskt som om det här kommer funka... Eller? ( En annan sak som är häftig är vid 2,15, när Charlotte och kören gör några mooves med huvudena.. Yeaah!)
Mitt betyg: 4

3. Turkiet
Låt: Deli Artist: Mer ve Ötesi

En rocklåt, av ett rockband. På turkiska. Det kan låta bra, men det blir lite platt och tråkigt. Det ger inget större intryck. Där emot är det grymt bra verser. Det går i lite moll, och det ger en turkisk, modern och unik känsla.
Ja, en bra låt! Men i längden blir det inget som sticker ut..
Mitt betyg: 2

4. Ukraina
Låt: Ani Lorak Artist: Shady Lady

Charlottes största motståndare den här kvällen sägs det. Tyvärr kan jag inte höra vad det är som den här Ani Lorak har? Det är en poplåt, men refrängen känns så himla mycket "det här har jag hört förut". Låter som September eller nån... Och i videon är hon så avklädd så att man börjar undra om det verkligen är låten hon tävlar med?
Nej. Trots att den här låten är favorittippad och kommer att bli en stor radiohit så är det så långt ifrån en karin-låt som det kan bli. Dessutom blir den lite uttjatad i längden. Den kommer lyckas men för mig för den bara...
Mitt betyg: 2

5. Lithuaen
Låt: Nomads in the night Artist: Jeronimas Milius

Här har vi en låt som skulle kunna vara tagen ur Jesus Christ superstar. Den känns väldigt mycket musikal och han ser ut som om han skulle kunna vara Jesus i JCS, fast klädd i skinnbyxor.
Det låter faktiskt bra tycker jag faktiskt (fast det tycker inte inför eurovision programmet). Några sura toner dyker upp, men jag tycker den är maffig.
Tyvärr går den väl inte långt, det är ju inte eurovision direkt...
Mitt betyg: 3

Albanien

Låt: Zemrën e lamë peng Artist: Olta Boka

En rosa 16årig tjej som påminner grymt mycket om Sibel. Videon är ganska cool, men det är typ 100 pers med i den och på scen får de endast vara 6...  Därimot tycker jag att hennes klänning är hemsk! och låten är inte alls bra, något försök att vara en rockballad, men hon har sådan tunn röst så att det känns bara blä.
Amy Diamon, som är 16 är MYCKET bättre. Hon har ju iaf en unik röst...
Mitt betyg: 1

Schweiz
Låt: Era stupendo Artist: Paolo Meneguzzi

Rockballad som är grymt bra. Versen är verkligen snyggis, och refrängen är trallvänlig och glad.
Jag gillar det verkligen! Men den liknar fruktansvärt mycket Amy Diamons - It can only get better, det kanske är anledningen till att man sjunger med direkt, det är bekant. Yeeeah! I like it!
Mitt betyg: 4

Tjeckien
Låt: Have som fun Artist: Tereza Kerndlová

En disco-pop låt, som utspelar sig av en servitris.
Den är tråkig och hemsk, man bara tänker på att man har hört likadant många gånger, en typisk idrottslektions-låt.
Och refrängen är så hemsk. Fun - run - sun. NEJ tack!
Mitt betyg: 1

Vitryssland
Låt: Hasta la vista Artist: Ruslan Alehno

En söt kille som har en av de mest uttjtatade titeln. Hasta la vista. Jag minns fortfarande en kille som sjöng "Hasta la vista, baby" och det är ett av mitt starkaste eurovisionminne. Här har vi det igen "Hasta la vista baby". Men det är bra, trots att hans engelska är lika med skit så är det här pop och schlager. Det är trallvänligt som tusan. Jag lyssnade nyss på låten, lämnade datorn för en stund och gissa vad det var för strof jag sjöng?
Den sätter sig på hjärnan, men på ett positivt sätt. För mig får den här gå lite längre!
Mitt betyg: 4

Lettland
Låt:  Wolves on the sea  Artist: Pirates of the sea

Här är det pirater som inte riktigt platsade i Pirates of the carribean. Det låter österrikiskt, trots att det är svenska upphovsmän... Den försökte komma med i sveriges tävling, men ratades och sedan gick och vann i Lettland!
Jag tycker verkligen inte om det! Och det är en jättedålig sångerska som ser ut som Linda Bengtsing, speciellt i profil. Jag vet inte vad ja ska säga om den här, den är ju inte dålig, men det känns som ett större skämt eftersom de springer runt, utklädda som pirater, med dödskalleflaggor. Den har en höjning iaf, så den känns iaf något schlager...
Mitt betyg: 3

Kroatien
Låt: Romanca Artist: Kraljevi Ulice & 75 Cents

En riktigt söt farbror i början, som kallar sig 75 cent. Det avslöjar ju iaf hans ålder...
Det är folkmusik, nationalmusik.. eller vad heter det? Det låter härligt, trots att det är män utav den äldre åldren som sjunger. Men tråkigt på scenen...eller? Jag tror att den kommer gå långt.
En annan sak, jag älskar videon. Den är så konstnärlig!
Mitt betyg: 3

Bulgarien
Låt: DJ, take me away Artist: Deep Zone & DJ Balthazar

I videon så dansar de riktigt coolt, och jag hoppas verkligen att de dansar lika coolt på scen. Den här låten påminner om supermario musik..
En annan sak är att det tar en hel minut innan sångerskan börjar sjunger, men det låter bra när hon öppnar munnen. Jag tycker om det, men det känns som om det kommer bli konstigt på scenen, med en supermariodiscolåt. 
Mitt betyg: 3

Danmark
Låt: All night long Artist: Simon Mathew

Det här tycker jag om så ofantligt mycket! Den danska versionen av Måns Zelmerlöv, och jag tvekar inte en sekund på att det skulle bli asbra om Måns eller kanske Andreas Johnsson skulle sjungit den här.
Simon har en assnygg röst, som jag förknippar lite med Gavin Degraw (en av mina största musikidoler, som sjunger en helt annan musiktyp)  och jag diggar och trallar med. Refrängen är verkligen så klyschig, "Celebrate good times, come on" men det är ju asbra! Och det ser bra ut!
Den skulle passa in i en reklam är ett utav de första tankarna jag får. I löööv it!
Mitt betyg: 5


All night long - Simon Mathew


Georgien
Låt: Peace will come Artist: Diana Gurtskaya

En blind tjej som har en ganska tunn röst, sjunger om fred och det låter popigt och tjejigt.
Ändå så är refrängen ganska bra, jag önskar bara att hennes röst skulle ha lite mer kraft, för det blir ganska slätt...
Låter lite som Tatu, fast Tatu var bättre ;)
Om den får ett bra framträdande kanske... ?
Mitt betyg: 3

Ungern
Låt: Candlelight  Artist: Csézy

En låt som inte ger mig ett endaste intryck. En kvinna som låter som en man, tills låten börjar på riktigt. sjunger en hjärtekrossande ballad och är bara allmänt tråkig.  Refrängen känns som någon Celine Dion, filmmusik. Men trååååkigt!  Verkligen inget djupare intryck!
Mitt betyg: 2

Malta
Låt: Vodka Artist: Morena

Låten börjar liksom aldrig... Inte i videon.. Europop som handlar om Vodka, se titeln.
Sångerskan har ganska cool röst men den här poplåten blir liksom tråkig. Fast som sagt, en väldigt cool, mörk och dov röst ^^
Mitt betyg: 2

Cypern
Låt: Femme fatale Artist: Evdokia Kadi

En konstig låt som låter gammal schlager. Den viker ut mot alla andra och är på så sätt ganska cool. Att det kommer gå hem, förvånar mig inte, fast hos mig så ger den inga djupare intyck.
Mitt betyg: 1

Fyr Makedonien
Låt: Let me love you Artist: Tamara, Vrcak & Adrian

En låt som låter precis som vilken Justin Timberlakelåt som helst. Ett pojkband och en sångerska med tunn röst och ful stil. Hemskt tråkig!
Mitt betyg: 1

Portugal
Låt: Senhora do Mar Artist: Vânia Fernandes

Okej slutlåtarna på den här semifinal 2 är verkligen inget att ha. Portugals låt är tråkigast! Men den har ju ett plus, en kör/dans-kille som är jäääättesöööt. Fast det låter falskt i kören....
Mitt betyg: 1



Om jag får bestämma går Sverige (såklart), Vitryssland, Kroatien, Schweiz och DANMARK vidare!
Det blir och att se om jag har lika många rätt i semifinal 2.

Det kommer om finalens låtar inom kort, alltså de 5 som har direktkvalificerat sig. Jag hinner inte skriva alla eftersom det är fullt upp imorgon, fredag och hela helgen.
Men härligt att festen är igång, i år igen!

Hasta la vista!

Semifinal 1

För er som tänkte banka er framför TV:n på tisdag, imorgon. 
Liksom förra året tänker jag betygsätta låtarna, mellan 1-5. Bäst är 5 och det finns faktsikt en femma..
Sen bjuder jag på två videosar också, en från Dima Bilan och en från Bosninen/Herzegovina som verkligen har fått till det i år, på sitt konstiga sätt..
Ja. Varför tar du inte och går in på youtube eller Svt och lyssnar på låtarna och läser vad jag har skrivit.
Det kanske finns något intressant.

Enjoy!

1 . Montenegro
Artist: Stefan Filipovic Låt: Zauvijek volim te

Titeln betyder jag älskar dig för evigt. Gullig titel och Stefan är verkligen söt.
Det är poprock och Stefan har en lite raspig röst som påminner om något ja inte kan sätta fingret på.
Det är bra, men kommer det inte bli lite tråkigt på scen?
Mitt betyg: 2

2. Israel
Artist: Boaz Mauda Låt: The fire in your eyes

Han låter lite som en tjej, och han sjunger på hebreiska som är helt obegripligt, mycket sch-ljud som nästan är lite störande. Eller sjunger han på engelska? Han verkar byta, titeln är ju på engelska.. hm..
Jag tycker att den här balladen är bra och refrängen är grymt bra, trallvänlig och snygg. Dessutom får man en Israeltouch. 
Mitt betyg: 3 

3. Estland
Artist: Kreisiraadio Låt: Leto svet

Värdelös! en humorlåt som påminner om "we are the winner of eurovision" om ni minns den?
Fula äckliga gubbar, men samtidigt blir den rolig ^^ De dansar väldigt roligt, men bakdansarna är väldigt störande. Blonda smala tjejer i glittrande bikini och dansar med flaggor.. Öh?
Nej, det är en låt som inte har nån chans (eller den borde verkligen inte ha det!!)
Mitt betyg: 1

4. Moldavien
Artist:
  Geta Burlacu Låt: A century of love

En låt som uppskattades utav Babben Larsson, i SVT:s program, men seriöst går det att hitta en tråkigare låt?!
Det händer verkligen ingenting. NEJ! Dessutom sjunger jazzsångerskan himla dålig engelska.
Mitt betyg: 0

5. San Marino
Låt:
Complic Artist: Miodio

San Marino som gör sin debut i den här klassiska tävlingen. Ett pojkband som sjunger på ett obegripligt språk. Lite U2 inspererat, iaf ser sångaren ut som en yngre version av Bono.
Jag är helt galen i refrängen, men trots att den har en bra refräng är verserna jättetråkiga och det händer liksom aldrig något.  Men pågrund av en riktigt bra refräng så får den en 3:a.  Sen älskar jag (spola fram till 2,10), som är galet snyggt.  
Mitt betyg: 3

6. Belgien
Låt: O julissi Artist: Ishtar

Hahaha säger jag bara. En tjej som sjunger jättegulligt och det känns som en låt tagen ur någon Disney-film. Fast hon sjunger inte bra, det låter lite surt. Fast hon är ju jätte söt! Dessutom en sak att tillägga: det är ett påhittat språk!
Mitt betyg: 2

7. Azerbadjan
Låt: Day after day Artist: Elnur & Samir

Det börjar med lite opera som ängeln sjunger, men sen händer det grejer. Det blir rock och en djävul dyker upp.
En riktig cool låt och det känns som om man har hamnat i en musikal, ja, det är verkligen en musikaltouch. Ängeln sjunger sjukt snyggt! Jag gillar det här, även om det kanske inte känns så eurovision, eller radiohit som eurovisionlåtarna brukar bli. Hoppas bara att den här låten kan bli bra live!
Mitt betyg: 4

8. Slovenien
Låt: Vrag naj vzame Artist: Rebeka Dremelj

En helt värdelös discolåt, med en snygg tjej som sjunger precis likadant som 100 andra. Det här har man hört verkligen 150 gånger och det känns så uttjatad. Nej. Det värsta är väl att det kommer gå långt, bara för att folk har hört det här förut. men snälla. NEEEJ!
Mitt betyg: 0

9. Norge
Låt: Hold on be strong Artist:  Maria Haukaas Storeng

En tunn låt, men verkligen en av de bättre. Marias röst låter väldigt vanlig, men hon är grymt söt och det här är ett av de bättre bidragen från norge (fast WigWam och Jostein Hasselgard förblir de bästa från vårat grannland!)
Men jag håller fast vid att den är lite tunn, fast sluttonen är jättecool. (sådär så att man måste spola tillbaka) Det är just vid den tonen låten lyfter, synd att den är i slutet bara...
Mitt betyg: 3

10. Polen
Låt: For life Artist: Isis Gee

En överblonderad amerikans tjej. Fin låt som säkert kommer uppskattas, men det är så lite jag som möjligt så därför så... nope.  Hon låter som Marie Picasso, fast hon har lite mer ojämnare röst.
Får jag gissa på att Mariah Carey är den största idolen? Det låter verkligen som Careys ballader...
Mitt betyg: 2

11. Irland
Låt: Irelande douze pointe Artist: Dustin the Turkey feat Kitty B

Discolåt som sjungs av ett kalkonhuvud. Det här med att löjla sig blir verkligen bara större och större och man får se det många gånger i år! Den är verkligen pinsam och så himla larvig. Årets kalkon med andra ord! Dessutom driver dom med hela tävlingen och tyvärr kommer det väl att gå hem.
Betyg: 1

12. Andorra

Låt: Casanova Artist: Gisela

Videon härmar grey's anatomy när meredith grey trillar i vattnet... Men till låten.
Poplåt och den är ganska okej. En tjej som sjunger om Casanova och det låter lite som om "det här har jag hört 100 ggr förut". Men den är trallvänlig och glad.
Betyg: 3

13. Bosnien/Hercegovina
Låt:  Pokusaj Artist: Laka

Så himla härlig. För det första ser framträdandet som taget ur The Wiz eller nåt.
Förutoma att det är ett obegripligt språk plus att de ser ganska löjliga ut på scen. De skämtar till det på scenen, gör ett konstnärligt framträdande men trots det har de en bra låt med en grym refräng! Och att det går en höna på scenen är bara så coolt! En egen låt som är verkligen fantastisk om ja får säga det själv. (tyvärr så lär väl inte Europa hålla med om det) .Engelsk version vore kul att ha, lite lättare att sjunga med på den coola refrängen.
Betyg: 4 


Dra mig baklänges! Jag hittade den på engelska, fast det är ingen stark egelska. 
Men ja bjuder på den här videon.
Om ni inte klarar av att se på dom, blunda och lyssna. Det är en great låt :D

14. Armenien

Låt: Qele Qele  Artist: Sirusho


En av de starkaste och jag verkligen älskar den här låten.
Hon som sjunger är jätteduktig och det är en jättebra  poplåt, tycker då jag som kanske inte brukar lyssna på popigaste radiomusiken. Qele-qele . Den har en grym refräng och videon är jättecool (så det är att hoppas på ett lika bra på scen) En riktig popprinsessa men som behåller det armeniska och jag tror verkligen att det kommer gå hem. Härlig melodi, därför får den högsta betyg av mig!
Mitt betyg: 5

15. Holland
Låt:
Your heart belongs to me Artist: Hind

Upptempo låt utav ytterliggare en tjej. Fast jag tycker att den känns väldigt svag och tråkig.
Mitt betyg: 1

16. Finland
Låt: Missä miehet ratsastaa Artist: Teräsbetoni

Ännu en gång satsar finnarna på hårdrock men den är långt ifrån Hard rock hallelujah med Lordi.
Inget för mig, och inget för Europa heller tror jag. Den kommer kanske gå till finalen, bara för att det finns några hårdrockare där ute i europa, men den lär inte vinna.. För den är inte alls bra.
Mitt Betyg: 1

17. Rumänien.
Låt:
Pe-o margine di lume  Artist: Nico & Vlad

Smörigt. Börjar med en kille som sjunger för fulla halsar i operastil, sen kommer en tjej som sjunger lite popigare.
Det låter fint, det gör det. Men det känns lite gammalt och uttjatat. Njaaaa.
Mitt betyg: 2

18. Ryssland
Låt: 
Believing Artist: Dima Bilan

Dima Bilan. Den killen skrev jag om här om dagen! För några år sedan var han med i Eurovision med "Never  let you go"
För det första: han är så snygg så att jag tror att jag DÖR! För det andra så är låten verkligen jättebra, eller den blir det. I början är den inte bra alls, han har egentligen ingen stark röst och ett väldigt fult vibrato, men ändå så lyckas den här låten bli grymt bra.  Det finns vissa saker som han gör jättesnyggt i låten, han gör något häftigt strax efter 2,08 och så sjunger han en assnygg ton i falsett strax efter 2,30. Och den sluter snyggt med massa "stop me"
Fast jag står fast vid att  "Never let you go", som kom på en andra plats var 100 gånger bättre (då fattar ni hur bra den var!) så tycker jag om den här låten.. eller Dima kanske (A) Dessutom läste jag nyss i en blogg att konståkaren Evegini Pluschenko ska vara med, och han är asgrym! Dima gör verkligen häftiga uppträdanden, tex förra gången då en balletdansös dök upp ur pianot.. Niiiice.
Mitt betyg: 4




19. Grekland

Låt: Secret combination Artist: Kalomira

Det jag har tyckt om med Grekland de senate åren är att de har kunnat ha en popig bra låt, fast med den grekiskan feelingen i. Här  har de liksom missat det..
Sångerskan är från New York egentligen, men har grekiska rötter. Jag tycker att man borde höra dom bättre...
Det påminner mycket om Rihanna, som inte är en av mina största idoler, och videon är verkligen skitful.
Så nej tack till grekland i år, lite besviken är jag, för Grekland brukar vara bra!
Betyg: 2



Om jag får bestämma så ska alltså Armenien, Azbadjan, Ryssland och Hercegovina/Bosnien absolut gå till final!
Det blir bara att kolla och se om jag kan få några rättt ;)
Det kommer om semifinal 2 imorgon eller på onsdag. Då ska ju våran Perelli tävla....
Fortsättning följer med andra ord ;)

Eurovision is near

Det är katastrof!
JAG ÄR INTE HEMMA NÄR ÅRETS TÄVLING ÄGER RUM!
Hur kommer det här sig ?!
Jag som är eurovisionnörd i högsta grad, ska vara i örebro och musikera. Visserligen ser jag fram emot det, men det var väl ändå typiskt att det är samtidigt som eurovision.
Samtidigt är inte eurovision nåt att ha längre, seriöst. Det är ändå bara öststatländerna som kommer o visar vart skåpen ska stå o dessutom är det för många länder!
Men trots allt så har tävlingen varit bra en gång i tiden och det finns så mycket grymma låtar.
Kommer ni ihåg dom lika bra som jag ? I dessa eurovisiontider tänkte ja bjuda på mina favoriter genom året, okej då, de senaste 10 åren (mest de senaste 2) för innan var ja inte lika insatt ;)

Det här inlägget kommer att bli långt, nio låtar har ja med, så jag räknar inte med att ni kommer läsa och lyssna på allt. Men vem vet, ni kanske hittar nåt ni gillar!


Tanel Padar, Dave Benton & 2XL - Everybody
 
Året var 2001. Jag var nio år men ändå kommer jag ihåg den här låten grymt mycket, Etlands bidrag.
Den är verkligen ashärlig, man vill bara dansa loss och stå där bland körararna som verkligen röjer.
Spola fram till 2,20 så kmr det bästa - come on.
Inte konstigt att den vann ;) Fast visserligen vad Danmark grymt bra det året också, Rollo King - Never ever let you go.


Josetein Hasselgord - I'm not afraid to move on

Norges bidrag år 2003.
Jag tycker det är så synd att vackra killar som spelar piano inte kan komma någonstans i den här tävlingen. (Se exempelvis Teddis Gärdis). Men den här låten älskar jag, verkligen älskar.
Den är så fin! När höjningen kommer, SÅ GALET SNYGGT! (runt 2,30)
Och Norge som det inte har gått allt för bra i den här tävligen fick verkligen till det det året. Fast det fick dom ju visserligen 2005, som verkligen en av mina favoritlåtar genom eurovisionåren...

...Wig Wam - In my dreams

Okej, de ser hemska ut. Men låten! HÖR NI HUR BRA LÅTEN ÄR ELLER?
Efter att de stod på scenen, röjde och slutade på en nionde plats så lyssnade ja på den här låten i ett halvår efteråt. Och nu när ja tar fram den efter att inte ha lyssnat på den på ett år, ryser jag. Om ni inte klarar av att se deras klädnader, blunda. Halleluja moment. Fantastiskt.
Bra jobbat Norge!


Jakob Sveistrup - I'm talking to you

På delad niondeplats det året kom också Danmark. Den här låten är så himla mysig.
(jag inser nu att vi är inte bättre än öststaterna, eller åtminstone inte jag, som tycker att norden typ har varit bäst...)
Det året var Martin Stenmarck där på våran order. Han var så bra, men det tyckte ju inte europa :(


Walters & Kazha - The war is not over

och samma år, fortfarande 2005 alltså, blev ja kär i dessa grabbar från Lettland.
Mysig låt o så är de söta som socker.  Också en låt som ja nördade i ett halvår efteråt.
De är inte så starka sångare, men det är fint.

Dima Bilan - Never let you go
 
Jag DOG när den här inte vann! Den kom 2a!!
Jag kan visserligen säga att den inspelade versionen är hundra gånger bättre (som är synd). Men han är söt, och uppträdandet är verkligen helgrymt! Balettdansöser och flygel. Det är coolt! Spola fram till 1,50 där det coolaste i framträdandet sker!

Jag kan inte ladda upp fler från 2006, men det året var ju helt fantastiskt!
Anna Vissi - Everything (Grekland)  - vem blir inte rörd när man hör den här fantastiskt vackra låten?
Mihai Traistariu - Tornero (Rumänien) - Jag går fortfarande o trallar på den här discolåten.
Tina karol - Show me your love (Ukraina)
Sidsel Ben Semmane - Twist of love (Danmark) -
en helgalet bra, go låt! Danmarks mysigaste tjej ?!


Magdi Rúzsa - Unsubstantial blues

Nu är vi på 2007. Last year. Mycket bra, dålig vinnare..
Den här låten var helt fantastisk och jag verkligen älskade den! 
Bra jobbat Ungern!


The Ark - The Worrying Kind

Ni känner ju mig. Jag älskar The Ark över allt annat, typ.
Men då de stod där på scenen och gjorde sin grej så gick det inte så bra.
Jag tycker faktsikt det är Finlands fel (där festen hålldes). De kunde inte bjuda på samma smaskigheter som i Melodifestivalen. Och Ola är inget annat än människa, han kan också bli nervös.
Men han gör det ändå, svinbra och jag är inget annat än STOLT över honom.


Eirikur Hauksson - Valentine Lost

Islands bidrag, 2007, gick inte vidare från semifinalen men jag tycker att den här låten var bäst i hela tävlingen.
En riktig rysare.  Jag älskar verkligen den här låten.

2007 var också ett grymt år i eurovisions historia, Dmitry Koldun - Work your magic eyes (Vitryssland) tex var asbra!

Nu så är det slut på videosar. Det var ändå ingen som såg alla.. haha, förutom jag då ^^
Det kommer lite mer, altlså en annan dag. Och då är det om veckans eurovision ;)
Älska eurovision säger jag bara.
Har ni några favoriter? ;)


Hasta la vista!

Again and again

Ugly! Min blogg är så FUUUUL!
Men jag orkar verkligen, nej för ja är så trött!!

Istället tänker ja tipsa om en riktigt härlig låt ^^
Den är riktigt cool och så har den en konstig video.
The birds and the bee - again and again.
Jag upptäckte den på grey's anatomy skivan.
Gryyym! ^^


Trevlig helg! :D

Happy birthday to me

Hejsvej!
Jag är verkligen en dålig bloggare. Jag skriver sällan och jag skriver sällan om något intressant.
Det intressantaste jag har att komma med idag är att jag fyller år! När klockan slår 22 så lämnar jag mitt liv som 15årig för alltid. Nu finns det ingen återvändo. Men 16, det är en bra ålder, inte för att jag har någon erfarenhet än, men det är ett år med mycket nytt: ja får börja vistas på vägarna bakom ratten, jag ska börja gymnasium.. och ja... kom inte på nåt mer, men ja är säker på att 16 är en ålder som är bra!

Något annat.
Jag är helt sjukt galen i dansfilmer!
Ni som har följt min blogg vet att min absoluta favoritfilm är Dirty Dancing 2. Den har verkligen allt: den är charmig, fint gjord, bra, snygga skådisar, fin dans och den slår ettan med stooora kliv. Den här veckan som ligger bakom så har ja sett på X antal dansfilmer o ja kan inte bara sluta, utan ist sitter ja o tittar och funderar om det är för sent för mig att få ett liv på dansgolvet. Jag önskar så himla mycket att jag vore dansare, det finns ju i kroppen liksom och jag vill bara ställa mig upp och dansa. Men det är nog försent, iaf om man vill bli SÅ bra som de i filmerna, det är ju helt otroliga! Den dagen då ja blir känd ska ja se till att få ett erbjudande om att dansa i Let's Dance, sen ska ja vinna hela det programmet!!
Iaf! Jag började med Save the last dance på Valborg med mina vänninor och strax efter såg jag tvåan, som nästan var bättre. (iaf var killen GRYMT mycket snyggare: COLUMBOS SHORT, OH MY GOSH!) Det blev att se nästa film, som jag visste att Columbos var med : stomp the yard hette den och den var verkligen helt fantastisk ^^.  Hela filmen var full med smaskiga killar som visste hur man kunde röra på sig. (Karin is in heaven?)
Sen har jag sett Step up och Step up 2 the street. Och i de filmerna var det också ena riktiga hunkar med, båda från She's the man faktiskt (som också är en helt fantastisk film, trots att den handlar om fotboll och klassas som fjortisfilm höhö) I step up 1:an, så var Channing Tatum med och i Step up 2 var Robert Hoffman med (och han är alltså IDIOTSNYGG)
Nu vågar ja inte se mer på dansfilmer, det är ju bara sjukt snygga killar med och jag kommer ju aldrig hamna på dansgolvet när jag ser alla dom snyggingarna...

On the musicfront. Timo Räisänen är min nya "I have to listen at".
När man tänker efter är han grymt lik Håkan Hellström, fast han sjunger på engelska då. Han har glädje och iver i rösten och man blir själv helt lycklig av att lyssna på det. Sanningen är faktiskt att min mage drar ihop sig när ja lyssnar på honom. Min favorit är och kommer alltid vara "Fear no darkness promised child", men låtar som "Sweet Marie", "I wash my mouth whit soap" och "Spill your beens" är otroligt bra!
Checka in honom, han kanske ger er lite hoppa och skutta glädje också?

Nu ska ja plugga, grymt mkt den här veckan o ja har gjort för lite, like always :/
tjoohej!


Under pressure

Det här känns ju inte allt som att kopiera Jennys blogginlägg, men grejen var att jag diktade ihop det här när jag åkte buss förut. Jag har nämligen hittat ny musik  som verkligen är helt genialiskt!
Jag snackar om Queen, och de är ju verkligen inte nya! De är ju ändå en rockgrupp som skapades på 70-talet och hållit sig i gång sedan dess. De har massa bra låtar i sitt bagage, och det visade sig att flera låtar som jag har hört var deras från början.
Show must go on (låt jag har verkligen sönderlyssnat med Erik Segerstedt), We will rock you, bohemian rhapsody, We're the champions...
Och nu sitter jag här och lyssnar på låt efter låt och de är verkligen hel grymma!
Det här med stämsång och att byta takt, de kan allt. Det låter annorlunda och det är så himla skönt att få höra musik som är eget. Jag har då aldrig någon som har gjort en låt som Bicykel förut! Det är flum, det är fantasi, det är musikaliskt, Jaa! det är genialiskt!
Det måste vara svårt att skriva musik som deras, om vi tar Bicykel igen: Helt plötsligt kommer ringklockor, sedan kommer det en helt ny fräsch melodi (det låter som en helt ny låt i låten) och det gör mig så himla glad.
För det är verkligen fantasi på högsta nivå, dessutom så blir man så sugen på körsång. Tänk att få sjunga den sången, eller den, eller den! Happiness!


Mina favoritlåtar, än så länge, när det gäller Queen! (Jag har faktiskt inte hunnit att gå igenom alla!)
Somebody to love, show must go on, killer queen, Bohemian Rhapsody, Under pressure.
De har till och med fått en musikal efter sig! We will rock you! De låtarna är också ASBRA!! We will rock you, den versionen. SVINGRYM!

Så himla roligt när man hittar sån här musik ^^! Som man bara älskar!
Lyssna på Queen, de är suveräna :)
image51
Can anybody find me, somebody to love

Du måste finnas

The world there outside, how will I survive it?
Who gives me strenght I merely must have?
Who console and protect me, in the big world around me?
If you weren't there. What would i do then?




Without you am I a splinter on a dark and stormy sea.



Mitt nya intresse. Översätta låtar.
Även om det blir skitdåligt, det är kul ^^

Everybody cut footloose

Hur kan jag vara så trög? Liksom bara glömma att berätta om en underbar helg förra veckan?
Jag och Jenny drog till huvudstaden för att shoppa och att titta på FOOTLOOSE
Vi hade tur, för alla riktiga huvudroller var där. Måns Zelmerlöv, Peter Johansson och Anna Sahlin.
De var verkligen helt fantastiska! Att vara musikalartist, vilket underbart yrke! Visserligen arbete på kvällstid och så, men ändå. Vad roligt!

Jag är iallafall kär i Peter Johansson. Kära nån, vilken härlig kille! Hans röst, hans utseende, hans dans. Helt begåvad! Jag blir så lycklig. Jag kan sitta i evigheter på youtube och bara söka efter honom.
I sommar ska jag höra honom igen. Då kommer han till trakterna för att sjunga med Stämbandet, Mjölbys kör. Jag kommer sitta längst fram och glo ihjäl mig. Seriöst så bra ser han ut, trots hans 30 år. Han blir äldre med stil.
Och Måns Zelmerlöv. Ni vet när han var med i idol, då tyckte jag verkligen inte om honom! Han stod där på scenen varje vecka och sjöng hundra toner falskt. Jag kunde inte begripa hur han kunde gå vidare om och om igen. Även om idol funkar så. De som sjunger falskt hamnar typ längst, se bara på Amanda och Darin... Nog talat om Idol!
Iallafall han har utvecklats grymt mycket som artist. Det var ju ändå livemusik, inget playback här inte! Han var hur grym som helst! Det är häftigt att se en artist utvecklas så mycket och jag har blivit någon typ av Månslover. Nu vet jag ju liksom att han kan sjunga grymt live och ni som känner mig vet att det är den viktigaste egenskapen en sångare/sångerska ska ha.
Sen var Anna Sahlin med, hon går bakom artistnamnet Sahlene. Hon påminner mig verkligen om att ens talröst och sångröst kan låta helt olika. När hon pratar så har hon lite hes röst, men när hon öppnar munnen för att sjunga så har hon en underbar klang. Jag minns henne verkligen i Barnen i Bullerbyn. Hon var min favorit, ja efter Lisa och så har hon ju kommit 4 eller nåt i Eurovision Song Contest för Estland. Som sagt, sjukt bra!
Alla var helgrymma! Dansarna, och de som hade lite mindre roller. Tex  Robert Carlsson som spelade en snubbe som hette Micke. Vilken skön roll. Det var verkligen Karinhumor så det sprutade och jag skrattade så fort han öppnade munnen.
Det är bestämt att det kommer nya framträdanden i höst. Jag uppmanar er: ÅK PÅT!  Det är verkligen värt pengarna.


Lite annat musikalsnack. Det var ju bestämt att jag skulle på Jesus Christ Superstar i Malmö, i vinter.
Tror ni inte att det var just den föreställningen någon annan skulle ta rollen som Jesus, istället för Ola?
Jag blir så ledsen :( . Sanningen är att det var pågrund utav mister Salo som jag skulle se föreställningen!
Så, besviken? JA. Tårar? JA.
Det kommer biljetter till vårens föreställningar i juni. Då är vi i frankrike, och biljetterna tar väl slut direkt. Det förvånar mig inte...
Men på tal om världens underbaraste Ola. Igår hittade jag massa nytt material från honom och hans ark. Typ 20 låtar som inte finns på skiva, tex Calleth you cometh I  i akustisk version. Förutom att Grynet (ni vet den rosa härliga saken) skriker lite här och där är det så fint så jag tror att jag DÖR! The Ark vet verkligen hur man gör musik som går rätt in i hjärtat.

Next person. Håkan Hellström kommer till Bergs slussar i Linköping, eller utanför.
Så nära står den underbara mannen och sjunger låtar som gör mig lycklig ända uti tårna. Men jag kan inte gå!
Om det vore dagen efter för just den dagen krockar det. Last day on Flahult. Det går ju inte att skippa, jag prioriterar det,  även om Håkan vore allt. 
Det är så mycket. All the time. Jag vet inte hur jag ska få ordning på allt?!
Ibland undrar ja hur ja ska få ordning på mitt liv?
Ajja, det jag vet nu är att jag har skrivit tillräckligt mycket för idag. 
Hejsvej.
 

RSS 2.0