Sentimental

Idag var jag och mamma på kyrkogården och tände ljus vid mormor och morfars grav.
Mamma kläcker ut en kommentar. "En dag är det vi som ligger där".
"Säg inte så" sa jag då och kalla kårar kröp längs min rygg.

Jag är rädd för döden. Shit vad jag är rädd för döden. Den där dagen då man tar sitt andetag och sedan är någon som var. För alltid. Ett minne blott. Även om jag tror på Gud, himlen och det där så kan jag inte låta bli att rysa av tanken. Vara ett minne blott. 

Jag har verkligen svårt att släppa perioder. Ni vet, lämna saker bakom mig och fungera som vanligt. Saker som jag borde lämnat för flera år sedan går jag fortfarande och bär på. Ibland gråter jag för att jag bara undrar varför tiden tickar vidare utan att jag hinner fundera närmare på det. Att människorna dyker upp i mina tankar månader, ibland år efteråt och det slår mig som en klump i magen. Vart tog hon/han vägen? De som var så fina människor. Människor kommer, människor går. De lever fortfarande men ändå gör det sentimentala mig alldeles förtvivlad blandat med en gnutta värme. För den värmen människor spred då finns där fortfarande. Världens vackraste minnen. Det är inte konstigt att det svider till när det samtidigt kan kännas så tomt.


Jag borde sluta vara rädd för döden. Det är något alla människor går igenom och folk kommer börja hata mig för att jag ens tog upp ämnet. Men jag måste göra itu med mina egna tankar och de gör sig bäst plats på en blogg. Skaffa dig ett liv tänker ni nu och ja, faktiskt. Carpe Diem låter bra. Det ska bli min stora satsning här i livet.




skylla på praktikanten

Höstlov! Jag är helt slut!
Förra veckan var min planering att bara slappa hela veckan och kanske träffa någon då och då. Men än så länge har jag varit sjukt social och inte sovit i min säng en endaste natt. Istället har det blivit lite sömn, men visserligen med fina människor. I natt däremot ska jag sova hemma för imorgon ska jag till Jönköping med moder min och shoppa (jag tänker invadera cheap monday-affären. YES!) och sedan så åker vi till kyrkogården i Tranås. Det är trots allt allhelgonahelgen helgen som kommer :)

Annars sitter jag här och spänner rumpan, vilket inte är en höjdare. Eller? Jag har träningsvärk i hela benen upp till ryggen. Haha! Eftersom det är så skönt med träningsvärk så gör jag mig påmind om det hela tiden...
Höstlovet har faktiskt varit sjukt hurtigt än så länge! Afrodans i måndags, gym i går och även laserdome i går! Lite sådär hastigt och lustigt hamnade jag och Amanda där tillsammans med Emilia och hennes kompisar och körde nattlaserdome. Första gången för mig, men ack så kul det var! De sista omgångarna började jag få in skillsen och ägde!

Jag har nog inget annat att dela med mig av förutom:
* Jag har ett riktigt bra blogginlägg på gång men jag orkar inte skriva det nu. Dels för jag vet att ni inte orkar läsa långa inlägg, det passar inte in här bland mitt höstlovsstekaägg plus att jag är ganska sugen på min säng och min bok som jag knappt hunnit läsa i. (vilket som var den största planen det här lovet...)
* Det är pjukvarning på min sångläxa. Just nu sjunger jag en klassisk italensk låt. Vill ni höra vad jag spyr och våndas över att sjunga, sök då på spotify: Nel cor piu non mi sento. (av Giovanni Paisiel) Jag hatar den! Den är HEEEMSK och det går kalla kårar längs min träningsvärkade rygg!
* JAG ÄLSKAR DE NYA ICAREKLAMERNA! Jag har inte alls hållt koll på ica-reklamerna på sistone. Missat typ alla och inte alls hängt med i de så kallade icasvängarna. Men nu när Jerry är på plats så älskar jag det. Nearda!




ciao ciao

Don't upset the rythm

Jag ogillar skarpt när man inte kan lägga upp videos på bloggen.
Men jag tipsar er, gå in på den här sidan http://www.youtube.com/watch?v=9qfmGokiPe8&feature=fvst och lyssn!
(Ni kommer inte ångra er!)

Skön röst, snygg tjej med attityd. Gillar det skarpt, verkligen jätteskarpt!  Hon var med i ett one tree hillavsnitt och jag blev lyrisk och tvungen att leta upp henne!

Så gå in på youtube och lyssna! Jag vet att ni kommer gilla det :)

Noisettes - Don't upset the rythm


Acting seventeen?


Katie Melua - Closet things to crazy

Jag orkar inte lägga ner mer tid på att plugga den här veckan, men ett prov är kvar innan lovet och därför ska det pluggas nu någon timme till. Jobbigt då jag är trött, frusen, hungrig och koncentrationsförmågan liggandes på minus 3. För att trösta mig själv lite lyssnar jag på Katie Melua. Riktigt söt tjej. Riktigt söt låt.

Imorgon blir det filmkväll hos Lina. Är det något jag gillar i den här världen så är det hon alltså, för hon har en liten mysig lägenhet som man kan tränga ihop sig i och bara mysa. Imorgon ska vi (vilka fler än mig, Frida och lina är oklart) se A Walk To Remember. Den såg man inte igår alltså...  Folket jublar!

Just nu jublar jag över att pappa ropade att maten är klar! Jippi!
Adjö

bland gula löv

Jag vet att jag borde plugga ljudteknik nu, men hallå jag har viktigare saker att berätta om. Eller viktigt är det väl inte. Ville bara dela med mig av mitt leende på läpparna. Det är höst och i vanliga fall brukar jag verkligen ogilla det, men hittills har det bestått av mysiga dagar och prassliga promenader under gula löv mellan skolan och stan. Idag hade vi fet sovmorgon och jag sov till halv11, efter blev det skolan och skriva en engelskuppsats. Efter gick jag och Pontan till skivlagret där Markus Krunegård sålde sina nya skivor. Det blev 4 mysiga låtar där bland skivhyllorna och sen signering. Jag struntade i signeringen, hade ett tåg att passa, men köpte prinsen av peking. Vad jag kan säga redan nu är att det är en grymt bra pluggskiva. Sådär stämningsfull och mysig som passar perfekt såhär på höstkanten. Man vill bara koka till sig en kopp te och läsa en bok. (Är sjukt sugen på min Marian Keyes bok som jag aldrig har tid att fortsätta läsa i. Bara för att det är sjukt mycket plugg hela tiden! :( ) 
 Om jag känner mig rätt kommer jag köpa Lev som en gris, dö som en hund inom snar framtid. Sen ska jag köpa biljetter till MIKAkonserten i mars. Har ju faktiskt 150 kr på presentkort hos Ticnet, det här blir billigt och värt!

Nu ska jag sluta skriva bajs.
Ville bara säga det, att jag är glad även om jag har två feta prov den här veckan, varav ena är i morgon och jag inte alls är förberedd. Men mer förberedd ska jag bli nu, för jag vill inte alls sova. Haha! Sov ju till halv11 en tisdagsmorgon. När hände det senast?

.. och nästa vecka är det looooooooooooooooov!
hejdååå

skrivet igår, publicerat idag.

Jag är nästan lite lyrisk. Det är verkligen så himla roligt när man får sådan sjuk bra respons av andra! Jag snackar om afrokonserten och min ensemble som spelade upp Alphabeats 10 000 nights. Jag blir alldeles lycklig av att höra allas hejarop. Tack! :)

Det är konstigt, när jag är på scen så släpper verkligen allt.
Innan konserten satt jag och svalde som en idiot, ville verkligen få bort den där klumpen i halsen som bara växte sig större och större. Det är den enda nervöskänslan jag brukar få, precis innan det är dags.
Men väl uppe på scen med en mick i handen och ett grymt band bakom ryggen så blir det så himla kul.
Jag älskar det. Det känns som det rätta forumet för mig, få stå och lattja på scen.

Jag hade askul! Synd att man bara fick 3 minuter väl på plats...


Sir Duke

Den här gör att mitt plugg går lite bättre, även om det går väldigt sämst.
Stewie Wonder är verkligen legend och jag älskar åter igen spotify!  Nu blev jag sugen på att se en film om Ray Charles bara för det.
Men nej, plugg ska jag ställa in hjärnan på.


Ta en titt på ett grymt performance. Man vill ju bli blåsare också eller sjunga den här i ensemblen!
På tal om ensemblen, imorgon är det konsert i Folkungaskolans Aula kl 19! Då ska min ensemble sjunga 10 000 nights och massa andra bra ska sjunga ;) BE THERE :)


Stewie Wonder - Sir Duke

Fin klänning, kronprinsessan!

Jag gillar verkligen att fly från saker som jag borde göra.
Igår på historialektionen skrev jag en lång, verkligen jättelång lista på vad som skulle göras i helgen.
Förutom att jobba skulle jag hinna med historia, ljudteknik, städa, måla naglar, engelska, MATTE (verkligen matte), spela min ASsvåra pianoläxa... plus hundra ytterligare saker. Men istället jobbade jag 5 timmar extra än vad jag skulle... Höhö.
Pengar lockar mer än skolarbete, tyvärr.


Nu är det lördagskväll och jag dissade Alternativ.
Jag är så stört seg efter gårdagen. Vi hade konsert i crusellhallen tillsammans med Magnus Bäcklund, Caroline något inför kronprinsessan Victoria. Tjena vad jag inte vill vara kronprinsessa. Det är nästan löjligt.. Eller det är löjligt när någon komiker skriver en fansång om henne och det kommer in massa små söta barn och ger henne rosor och så ställer hon sig upp och kramar dom. Sen stack hon i pausen och efter pausen var tillfället för våran orkester att styla. Typiskt. Väldigt söt kronprinsessa dock, men den här monarkin vi har i Sverige är verkligen obegriplig för mig...  Och fy vad jobbigt med all den här uppmärksamheten jämt och sådana där låångtråkiga konserter att gå på...
Först och främst började den försent pga ers höghet, typ 19.20 och var slut runt 22. Tänk då att vi skulle sitta där på scenen hela kvällen och se snygga ut. Jag dog verkligen och var skitsur när jag satte mig i bilen på väg hem. Då insåg jag att jag inte ätit på 7 timmar och var stört trött...  YAWP!

(jag vet, nu blir det långt. Stå ut! Bara för att nämner jag Frida här och hon kan ha en anledning till att läsa)


Den där Caroline som sjöng tyckte jag var ganska tråkig, vanlig och opersonlig när hon sjöng, men sen när jag fick reda på att hon varit med i huskören i melodifestivalen blev hon min stora idol. Det är faktiskt mitt drömjobb någonsin, få vara med i huskören i melodifestivalen. Aaah! Jag har alltid velat vara det sen jag var 12 år och blev kär i Christer Björkmans man, Martin Kagemark...

Och nej, hon är inte min stora idol. Jag beundrar bara hennes arbete. Däremot gillar jag Markus Krunegård och hans nya skivor som går att lyssna på på Spotifty. På tisdag vill jag gå och se honom göra en minispelning på cdmedia eller vart det nu var. Vem följer med mig och beundrar de nya skivorna?

Avslut: Nu ska jag läsa lite ljudteknik och se film om franska revolutionen på youtube plus tagga inför imorgon då jag ska joooobba!
Hejdå!


Pirates

Idag har jag repat med de under i 4 timmar. På fredag har vi konsert. Jag säger: kul!
Konsert & Kongress, köp biljett och be there. Magnus Becklund, Hanna Lindblad och kronprinsssan Viktoria kommer bland annat närvara då det är välgörenhetsgala!

Annar längtar jag till ÖSTERRIKE 10. Eller 2010!!!
Jag.vill.dit.nu.punkt.org

(Föresten är det inte alls soo last year att blogga. Släng dig i väggen jenny Pe)



Nu ska jag krypa ner i soffan under en filt och se på film.
yoo!


Gloria

Vaknade upp imorse och hörde den här låten på ZTV det första jag gjorde.
Mmm, snacka om bra början på en "idag-har-jag-inget-planerat"-lördag!!
Sen bytte jag kanal och High School Musical gick på disney channel! Mysigt värre.

Nu ska jag gå och fika hemma hos min kusin.
Tjiiing!


Mando Diao - Gloria


Tove R och Bengt D

Bengt är en idiot.
Det är svaret på 1-4.
Han är en idiot som först vill ha barn, men sedan inte vill, går och är otrogen OCH flyttar ihop med den nya och skaffar barn med henne.

Jag skulle också vilja ta självmord om jag var Tove.


Min hopplösa psykolgiuppsats jag ska skriva.
Så tråkigt. Jag är inte alls sugen över huvudtaget att skriva mer än.
1. Bengt är en idiot.
2. Bengt är en idiot.
3. Bengt är en idot.
4. Bengt är en idiot.

Jubel

En som väntar på 8 november, det är då jag det.
Då blir det Globen: Ljungblahd, Ole Börud OCH KIRK FRANKLIN!!!

frikyrkovärlden juuuuublar!!!
speciellt jag, som kommer befinna mig där med sjukt bra vänner och se på dessa sjukt bra människor.
(de finns på spotify om ni råkar intressera er)


VÄRT!

De säger att jag skriver långt och tråkigt

Därför ska jag fatta mig kort.
Gör er själva en tjänst och lyssna på den här.



Jason Mraz - Please don't tell her



Ett litet tack till världens bästa kusin för en supermysig helg.
Det känns alltid så bra att få träffa dig <3
(och bli stööört pank!)

RSS 2.0