and you turn up your nose


Existens

Fin är du när du går till din vän.
Fin är du när du kommer igen.
Fin är du, fin vill du vara, du är fin.
Fin är du, fin vill du vara, du är fin.





So pick me up, I've landed

Ben Folds Landed finns med i min "best songs ever"-lista på Spotify.
Inte så konstigt. Varje gång jag hör den får jag sådana där bra nostalgikänslor, knyt i magen och gåshud. Pianot... Oh gosh!

Sen får den mig att sakna en god vän också. Någon som introducerade mig inför Ben. Benny. Jenny.
Jag saknar henne lite ganska mycket...



Ben Folds - Landed


Jag har aldrig kännt mig så ensam

No time for sleeping

Jag är såhäääääääääär trött.
Men nu ska jag krypa ner i sängen och plugga psykologi, istället för att sova. Tufft, men sant.
Sova får jag göra nästa vecka då jag antagligen kommer få en chock av allt lugn...


Godnatt

Les Choristes

Ett prov avverkat.
Åter ett kvar på fredag.
Dock ingen tid alls för att plugga. Så hur ska det här gå?

Skulle helst vilja se Gosskören.
Emilia laddade upp en video på hennes facebook och nu sitter jag här och ryser.
Tänker tillbaka på när man satt och lyssnade på Les Choristés musik varje morgon i bussen. När man hade en liten crush Jean Baptiste Maunier. Det har jag fortfarande!! Jisses vilken söt kille!
(mina framtida söner ska få sjunga i gosskör. det är mitt enda krav här i livet! ;))


La nuit

För att vända på steken

och för att vara lite positiv.

Min mamma har köpt semlor.
Jag älskar semlor, bara man får peta bort mandelmassan.


Dagen är lite räddad, faktiskt.

All we can do is keep breathing

Om vi blundar syns vi inte
och om vi låssas om ingenting
blir allt skitbra



Förlåt för att jag är en sur bitch! Jag vet att jag stressar upp min i onödan och sådär,  men tre eximiationer imorgon plus en på fredag får mig att vilja gömma mig under täcket och bara sova. jag är tröttare än någonsin.

Förlåt englskgruppen, som ja råkade ge en känga eller två. Jag var så fruktansvärt sur och ville inget hellre än att låsa in mig på toaletten och tjuta. Allt kommer lösa sig, det vet jag, men det är lite mycket nu. För mycket påfrestande. Överallt. Hit och dit.
Jag ska ladda om batterierna, ta tag i livet, prata med människor och så löser sig allt. Men det får bli efter imorgon, för nu finns inte tid.


plugga?
- kan inte se någon annan utväg just nu..


va? är det prov?

Världens djupaste suck.
Hur tänker man när man ska ha prov på TVÅ stora ämnen (kultur&idéhistoria & svenska B), på ALLT man gjort under hela höstterminen OCH i slutet av förra vårterminen, på ETT prov?

Det är suicide!
För visst att det är på onsdag, men jag har noll tid att plugga in ALLT tills dess. För det är så stort! Rokoko, Barock, konstnärer, musikverk, hela 1700-talets upplysningsmän och författare. punkt punkt punkt.
Men inga sura miner. Nu tar vi ett djupt andetag och swish (swift). NU KÖR VI! Åke ska få en chock på onsdag! He he he he



Hej!

Idag mår man som man förtjänar.
Men faktiskt, efter en varm dusch känner jag för att gå till kyrkan och titta på när folk gör massa vintersporter. Sen får vi se om jag hinner plugga svenska innan Matilda kommer.
Åh! Matilda kommer!! Seriöst, den fina vännen träffade jag senast när vi var i Stockholm på IMPACT. Jag känner lite abstinens! IIH!

Sammanfattning av gårdagen: mysig kväll, bullenz, chill, svett och tårar. Efter att firat in 18-åringen vid 12-slaget med massa tal rullade klockan på och det blev väl sovdags sisådär runt 5-6, 4 man i en 2-sitssoffa till en början - inget att rekommendera. Men sen blev det 3 underbara timmars sömn. Heh. Eller underbar? va?
Iallafall grymt! CREDS till Empan och Linnea, de första (snart) 18-åringarna visade hur en riktig 18-årsfest SKA gå till!!!


Och mitt ben är cp. Seriöst om det fortsätter så här måste jag gå till doktorn. Just när jag kom in i mitt mål som var att träna 3 ggr i veckan började min vrist att värka, jag började halta och kan inte sova pga att det gör SKITONT. Mamma säger att jag måste vila, men jag vill träna ju!!!! Skitnere!

hejdå

it's such shame

Igår såg jag en krigsfilm. En film om de amerikaner japsarna kidnappade efter pearl harbor. Egentligen var den inte så läskig, ganska mycket pang men inget blod. Trots det kunde jag inte bara låta bli att bryta ihop på ett ställe. Om en kille gjorde fel så straffades 10. Och tanken att det är äkta historia och att vi lever en sådan grym värld, orättvis värld. Alla miljartals människor som har dött i krig, alla hundratusen i Haiti just nu.
Oskyldiga människor som bara gör deras uppgift här på jorden och blir fråntagna den uppgiften att leva livet.

:(

Come give me love

Jag tycker Ted Gärdestad är en person Sverige ska vara väldigt stolta över. Bellman i all ära, men ingen skriver visor som Ted. Den här musiken får mig att tänka på när jag var sisådär 12 år och snodde mammas skivor, för att sedan ligga på golvet, titta upp i taket och sjunga med. Jisses vad jag måste få igång min cd-spelare!

Iallafall kan man säga att den här är favoriten, som jag även hittade en engelsk tolkning av med Deportees. Ganska bra den med, men inget slår Ted!



Ted Gärdestad - Come give me love
(sämst youtubevideo... like always)

När mina öron inte hör
När bladen faller och en stjärna dör
När livet vänder ska jag ännu be.

Come give me love

The year of my life?

VEM kommer på sin 18-ÅRSDAG, en fin mysig försommardag i maj, befinna sig i en cool stad kallad BERLIN?


jag bara undrar..
den här våren/sommaren kommer antagligen bli den bästa någonsin!


End of discussion

Bara för att avsluta tjatet.

Idag har jag suttit vid datorn sen klockan 11. Jag har försökt, försökt och åter försökt med denna historian och nu, klockan 21,27 har jag uppnåt ett resultat. Att det ska vara så trögt att skriva 2 sidor om emigration kan man ju undra? En väldigt okoncentrerad jag antagligen.
Men nu är jag klar och jag jublar!!!!! Ska springa och titta på p3 guld. Det ska bli dagens belöning för dessa två A4sidor som tog en halv livstid..

Ms Pop?

HAHAHAHA
varje gång alltså!

När jag tittar på min statistik och så står det att jag har haft 57 läsare.
Hjärtat stannar och jag stirrar på skärmen. Hur ?! Lilla jag med min ointressanna blogg.

Sen så blinkar jag till och ser att jag hade pilen på sidvisningar och inte unika läsare. Jag vaknar till och inser att jag har lika många/få läsare som vanligt. Landar på jorden lite mjukt.
Jag kan nog räkna på mina fingrar vilka mina läsare är. Det är mysigt tycker jag. Jag vet var ni har mig...



Fortfarande inte klar med historian.
KILL ME! Enligt min planering skulle den vara klar kl 14...
det berättar allt om mig.

Studyday

En välplanerad dag tänkte jag, det är en riktigt bra studiedag.

Klockan ringde 9. Gick upp kvart över 9. Såg på Grey's, gjorde en smoothie med kiwi, apelsin och mango. Men förstod mig inte på våran mixer så det blev med hela bitar.. :S
Kl 10.20 skulle jag börja med historian. Där följde jag planeringen helt utmärkt. Skrev klart första punkten, hann börja på nästa. Sen blev det matdags och sen spårade allt ur.
Jag började åter igen med Greklandplanering och egentligen skulle jag skrivit klart historian och börjat på Åkeprovet.... nu orkar jag inte mer!!!!!!! 0O

Jag vill se på film!! Det borde egentligen vara högre prioriterat än den här skiten ;)

Men ett tips till er alla. Plugga med Regina Spektor, då blir det mycket bättre!


Regina Spektor - Human of the year

Falk? Palm?

Fridas mamma: Vad är Johan Falk för något?
Frida: Som Beck fast med Johan Palm...


HAHAHAHHAHAHHA !


I natt sov jag hos Frida och hade det mysigt. En massa Greklandletande och Falktittande. Snart närmar sig sommaren hörrni och snart (alltså jättesnart, fem minuter max) har vi en bokad och klar resa!! (YEAAH!!!)
Sen råkades gemun missas, men det gråter jag inte jättemycket över.
(I'm a bad girl...)




Nu ska jag lägga mig i sängen, är helt slut i kroppen efter dagens svettiga afron. Det kommer bli en paradise hotel eller voddler, för imorn är det ju studiedag. Skönt att få stanna hemma och plugga lite (?)
Godnatt

Det är ju söndag!

Nu tar jag ett djupt andetag och försöker igen.

Det är söndag, jag sitter i pyjamas, klockan är 2, jag har förlåtit min pappa och försöker plugga.
Sämst är jag på att skriva historiaarbeta. Öppnade programmet för två timmar sen, har skrivit en halvsida och efter varannan mening har jag kollat vad som har hänt på facebook. Det värsta är att även om alla är helt beroende av fb så är det ingen som gör något kul. Så jag har återvänt dit och stängt ner direkt.

Jaja. Jag ska ta ett djupt andetag och skriva en halv sida till, sen åker jag nog i pyjamas till Frida där vi ska prata Grekland och se på Johan Falk. Jag känner en ny söndagstradition!


Hoffmaestro & Chraa
peppar jag redan på årets Emmaboda!!! ujujuj! Hela helgen har de rullat på spotify! Me like!


Hoffmaestro & Chraa - Highwayman

ökjasd!

jag är skitförbannad! prata inte med mig, för jag biter tillbaka alltså!
iallafall om du råkar vara min dumma pappa!


dgäjkasööäfkaköfasöasf,eeefefefe!

Nästa stylist kanske?

Det märks att alla är trötta på vintern. Eller iallafall jag och Frida. Bara vi går in i en affär drömmer vi oss bort till varmare tider med Greklandsresa och festival... Åh

Idag köpte jag en jättefin svart kofta föresten! tänkte bli bättre på bilder på bloggen och ladda upp den, men istället hamna jag på H&Ms sidor där man kan styla sina egna modeller. Jättekul, hihi. Det fanns dock inga sommarkläder, så jag satsade på tänkbara våroutfits!  ;)


Okej ganska ful, men gillar kavajen, halsbandet och väskan!


Koftan (big love!) och skorna!!!! 200 spänn!!!   


SKORNA!!! (och allt annat!!!!) '

Med andra ord får ni gärna sponsra lite pengar till mig.. höhö.
Förövrigt tittar jag på Let's Dance och det är verkligen jättedåligt...

Vinterpalats

Ikväll tog jag och min far en skidtur ute i skogen. Det fanns fina spår och det var som en saga att åka där bland vita träd. Men, livsfarlig sport alltså! Det var första gånger på typ 10 år som jag åkte längdskidor. Jag var som Bambi på hal is, trillade lite här och där och var livrädd för nerförsbackar. Trots att jag älskar utförsåkning. Jag använde mig mer av att stappla mig ner eller att sätta mig på skidorna och bara glida ala pulkastyle. Det var faktiskt mycket roligare, även om hela skidturen var väldigt spännande, svettig och fin. Känner mig ganska duktig, för den här veckan har jag befunnit mig på gymmet (eller campus) två gånger plus längdskidåkning! Jag känner för Grekland '10 då man kommer vara beachbrud number 1.


Nu ska jag däremot sova. Ska visst till tandläkaren TIDIGT imorgon bitti. Så bra min fader är som kom på idag att han bytt tid tills imorgon, utan att informera mig...  Därför blir det ingen engelska för min del imorgon. OTUR! kanske...


Tummen upp

Ibland kan jag känna en väldigt stark kärlek till östgötatrafiken. Typ idag när alla pendeltåg är inställda och det går cirka 10 bussar mellan norrköping och tranås. Det säger sig självt, det funkar inte. En buss kan verkligen inte vara på varje plats däremellan på tio minuter och det går inte att det finns en ny buss där tjugo minuter senare. De har varnat för väldigt mycket väntande, så därför så blev det en somna om imorse. Ingen idé att åka till skolan om man ändå måste vända en evighet på bussarna dit och hem igen. I kylan.
Så jag väntar och ser om det sker någon förändring och om jag får åka på den sista bildlektionen, sånglektion, fiollektion och orkester... I don't want to miss a thing..

... Hm.



peppa!

BÖH!
Vi är inne på första riktiga veckan av den här nya terminen och jag är redan helt slut. Blir helt matt när jag tänker på allt som måste göras, allt som måste införskaffas och allt som det inte finns tid för. Eller speciellt: ork för.
Helst skulle jag vilja gå och lägga mig nu, eller se en film i sängen. Grejen är att den tiden är över nu. Lovet är över och ännu en gång låter man sig påminnas om att man går i tvåan på gymnasium. Det året som alla säger är det värsta under ens skoltid. Jotack! Det känns efter 4 dagar!

Jaja. Vad gör man! Är ju liksom illa tvungen...

Plus att jag har spelat fiol en gång under lovet och det var 10 minuter. Kerstin kommer verkligen ha fejk smile på torsdag!!! Bra jobbat, karin!
(nej, jag tänker inte öva ikväll och imorn ska jag träna så då finns det ingen tid!)


Förlåt för det här übertråkiga inlägget. Kände att jag var tvungen att skriva av mig min trötthet! Nu är jag redo att leta resor och kanske lite litteraturhistoria... kanske.

And so the lion fell in love with the lamb

Ibland måste man träffa gamla vänner. De där som jag umgicks med när jag rymde från mina högstadievänner på helgerna. Mitt andra hem blev det där Vadstena. Varje lediga stund tog jag min kos och drog dit.

Jag träffar er inte så ofta längre, men när jag väl gör det känns det inte ens som om vi varit åtskillda. Det var med er som jag formades, blev en människa, trädde in i en värld som kanske inte alltid var den lyckligaste. Trots det tog jag mig igenom den med er vid min sida. Ni är bäst och jag tycker om er så mycket så att inga ord kan beskriva!


Hejsvej <3

Dagens jag gillar

... att ha hål i 3 timmar och sitta i D'ART, spela super mario och breda ut mig i soffan över alla andra. Typ "Hej plogmaskin!"

... att spendera mina pengar på fika. Gärna fika med några söta vänner vid min sida. Som idag, en mocha tillsammans med Empan, Anna och Frida på den fräcka fröken fräken.

...  UncleBen's med pasta. Finns nog inget godare än UncleBen's sweet and sour! 

... att titta på bio, ha en bro av en sjal med popcorn och en stor cola. Hollywoodmeny ftw! Sen tanken av att kasta popcornen på de som sitter framför, den lockande tanken man får varje gång när man går på bio, den hör bara till. 

... Avatar. Verkligen en jättebra film! Verkligen sådär bra som folk sa att den skulle va! Dock inte kul att vara kissnödig i en timma och att dricka ännu mer av den stora colan bara för att tänka på annat... Då blir det lite kämpigt. Men som sagt: grym film!!!

... att vara ekonomiskt oberoende. Eller just det! Det är det jag inte är... nehepp! Däremot gillar jag att göra planer på hur man gör för att bli ekonomiskt oberoende. Bonnar är uteslutet! 

... att värma mig efter en promenad i kylan. Helst under ett täcke i en soffa med en bra vän. Då känns ju livet sådär underbar som det bara kan vara, och man tycker nästan om kylan. Men trots det: nu får det vara nog med minusgrader, jag är trött på att vara Frosty the snowman bara man går utanför dörren. Vem vill ha frost i näsan?

Sammanfattat: En mycket mysig dag!
Fredag - Bra dag.


Avatar

Jag är ingen Avatar-människa, det kan jag säga direkt när jag ser trailern. Men grejen är den att det är så sjukt många som har lyft filmen upp till skyarna så jag kan inte låta bli att vara lite nyfiken...
Så imorgon hoppas jag att jag och Frida får se den! Blev helt plötsligt aspepp!!!!

hoho!


Ny design!

Om ni undrar över den snygga designen så är det inte jag som ligger bakom den! Det är http://isabellicious.blogg.se/som har gjort den! Snygg va?
Eftersom det kostar över 100 spänn att köpa en bloggdesign blev jag så stört glad när den här var gratis! (vem vill betala för en bloggdesign?!) Den här tyckte jag var riktigt snygg!! Så creds till isabellicious!



skjut mig i huvudet!

VARJE gång blir det så här! Jag är så klantig! Var helt säker på att jag hade de rätta böckerna hemma, men nix. Såklart inte! Istället för svenskablocket tog jag hem samhällskunskapen. Ingen dikt- och tanke eller Möt Litteraturen här inte. De ligger visst i skåpet. Inte har jag med mitt historiablock heller... SMART! Det enda som jag har full komplott av är psykologin och den är jag lagom sugen på nu. Var nästan pepp på att läsa om Defoe och vad de nu heter....

Istället blir det väl att se på film. Njuta lite extra av lovet. Eller så ska jag ta ett extra varv i huset och se om böckerna har flyttats från en bokhylla till en annan.


Typiskt mig!!! SUCK


It takes a fool and a Körberg

Jag kom att tänka på en sak när jag åkte hem från Mjölby och låten som dagen bjuder på spelades upp på iPoden.
Farmor brukar säga att dagens musik inte är något att lyssna på och att dagens sångare inte är något att ha. Ingen kan den rätta tekniken och det där som gör att de kan göra ofantligt bra musik. Hon säger även att den bästa svenska sångaren är Tommy Körberg, han kan allt han. 
Enligt mig är Ola Salo den bästa svenska sångaren, kanske inte för att han har rätt teknik (ärligt talat är det inget jag tänker på särskilt ofta) utan eftersom han är unik och verkligen otroligt begåvad. Tanken slog mig då att hon kanske kan gilla dagens låt. Eller? Så kanske det inte är, men hon borde framförallt ge den en chans. (Något som jag tycker ni alla borde, lyssna och lär!) Jag älskar att Salo och Körberg (= de två svenska bästa manliga sångarna enligt mig och farmor) har gjort sin version av den här. Jag älskar att Körbergs klassiska stil och "sjunga-rätt-med-alla-stöd-och-allt-vad-man-nu-ska-göra" korsar Salos moderna tongångar så snyggt. Haha! Och förlåt, jag vet att jag har laddat upp den här förut, men det går inte att förneka. Salo och Körberg (upprepat: sveriges två bästa manliga sångare enligt mig och farmor) gör helt enkelt en stört bra version av en stört bra låt.




The Ark och Tommy Körberg - It takes a fool to remain sane

Vissa personer borde man träffa oftare

typ Hanna, Becka och Karro. Mitt lilla liv som har tillbringats i Mjölby har alltid tillbringats med dom. Det var dom som gjorde att jag ville åka till orkestern på den tiden över huvudtaget och det är dom som gör att det kan suga ibland i LUS eftersom de är bästa sällskapet egentligen. Ibland kan det vara mycket roligare att sitta och asgarva mitt i ett stycke åt en rolig gubbe man målat i slutet. Det var trevliga tider, ohja.

Med andra ord varv det verkligen uppskattat att få träffa dom idag, ta en fika på Mjölbys enda trevliga café och bara vara. Så som det var då och så som det är meant to be!


Emmie är cool

Jag fnittrar lite förtjust åt Emmies kommentar. Jag låter som Åke. Hih! Visst.
Ni förstår han är min största idol i hela världen och jag längtar tillbaka till skolan, bara för att få träffa honom.
Speciellt längtar jag efter att lämna in mitt Candidepapper...

... som jag inte har gjort och som skulle varit inlämnat för en månad sen.
Med andra ord tack Emmie! Du drog ner mig på jorden och fick mig att inse att livet i tv-soffan (eller som idag, i skidbacken) varar för evigt. En dag ska vi återvända till det magiska gula huset där vi får kunskaper om livet. Än så länge längtar jag inte dit, men på torsdag är det åter igen dags att packa väskan. Imorgon ska jag träffa några vänner, så det går ju inte att göra något annat då. Men på tisdag ska jag banne mig plugga! Onödigt att ta hem en massa böcker om de ändå ska ligga på en byrå och damma... Eller... ? Jag älskar annars voddler..


Förutom Åke ser jag fram emot att träffa Emmie bland annat (och då är jag så där stört seriös som jag sällan blir!)
Ciao!


Don't break my heart

Jag har just haft myskväll med Jenny. Den bestod av Robinson, Grey's Anatomy och fruktsallad i massor. Sen påmindes jag om den här kvällen som var 2008, vilken fruktansvärt bra kväll!
2009 blev ganska konserttom för min del, men jag känner på mig att 010 kommer bli grymt på den fronten! Jag peppar redan en massa konserter!! Weeeihu!

Den här filmade jag, en av de bästa kvällarna i mitt liv. När den fine Jason var i svängarna!


Jason Mraz - Build me up, buttercup


Nu ska jag sova! Imorgon ska jag åka skidor i Omberg, PEPP!

2010

Det är ett nytt år, min vän! Ett nytt decenium med nya möjligheter, nya tag och framförallt känner jag: en ny period av mitt liv. Jag närmar mig 18 år, min säkra tid i skolan är snart över och det är dags för nya inriktningar,  nya vägar. Vägar som för mig idag är helt osynliga. Vad gör jag om 10 år? Då ska jag fylla 28 och är så långt ifrån en liten sjuttonårings vardag. Men trots det släpper jag det. Som Dag Hammarskjöld sa "...och dröm ej om framtiden: den skall ej återskänka dig det förgågna eller tillfredställa andra lyckodrömmar. Din plikt och din belöning - ditt öde - är HÄR och NU" (Taget från Ikon)

Han var ganska smart den där mannen som jobbade som politiker och under 1950-talet var FN:s generalsekreterare.

När jag kom hem från världens bästa nyårsfirande så började jag, mor o far (faromor) prata om framtiden. Jag säger då det. Jag är så pepp på att gå klart gymnasiet för att sedan fälla ut vingarna och flyga iväg. There is a plan for all of us.

Det här nya året inleder också med en ny blogg. Eller samma blogg som innan under samma namn, men med lite andra tankar och konstruktion. Det känns så bra att lämna det förgångna och starta något nytt, om ni förstår?
Dags för ett nytt kapitel.


RSS 2.0