Makeover!

Mina föräldrar har lovat mig en walk-in-closet och att tapetsera om mitt rum som jag precis har flyttat ini De har dessutom sagt att vi ska börja efter nyår (om man nu kan lita på dom....) 
Nu har jag suttit och tittat på www.styleroom.se i minst en timma och blivit sjukt insprierad! Både när det fäller sovrum, garderob, vardagsrum, kök.. Allt. Så jag kan tänka mig att flytta till ett mysigt hus och renovera allt! höhö!


När jag har tittat runt så har jag blivit jättesugen på svart och vitt. Gärna mönstrigt som tapeten här under. (Minus badrummet såklart!) 






Lite tråkigt ja vet. Men en stilren och fin grund som man kan ha en massa indiskaprylar till som gör mysfaktorn hög! Ni vet röda(!), paljettliknanade saker. Plus min broders röda(!) fina soffa... ÅH! Let me do this now, typ!



Och en fin, organsiserad garderob vore välkommet. Med fina galgar, snygga spotlights och stor spegel...l
Jani.. Drömma funkar ju ganska bra! Som det ser ut nu så stannar jag hemma på nyårsafton och målar väggar istället!  Hah!

Var är syftet med det här?

Jag tror jag börjar bli en Jonathan! Fast lite gråare av tänkandet möjligvis... Med lite mer ont i magen och med lite mer hål i väggen av huvudet...

En fråga man alltid kan ställa sig själv en eller två gånger. minst.

Hepburn

Den finns någon film (eller bok, minns inte riktigt) där huvudrollen är helt galen i Audrey Hepburn. Hon jämför sitt liv med Hepburns rollkaraktärer och brukar titta på filmerna jämt och ständigt i filmen/boken.
Men jag minns inte vilken film/bok det här är, så om någon vet så får den gärna säga till... Blir galen av att inte komma på då det känns som om jag verkligen borde komma på det...

I vilket fall. Nu när jag har voddler såg jag att det fanns en sån där klassisk Hepburn film. Såklart tittade jag på den och blev förälskad. Trots att den var svartvit var den så himla härlig, skön humor, mysig romantik och grymt snygga kostymer. Filmen hette Sabrina och den var verkligen sevärd! En såndär film som jag kommer vilja se mer än en gång... Kanske tillochmed en av de bästa filmerna jag sett... :P
I vanliga fall brukar jag inte vilja se sådana där svartvita, gamla 50-talsfilmer. Men min inställning kommer förändras till det nu. Lovely film!

Plus att Audrey Hepburn är (eller var) så vacker att man smälter av avundsjuka. Just take a look!


Calle Kååå

Åh vet ni? Calle Kristianssons nysläppta skiva finns på spotify!!! Jag kan då säga det till er som påstod att det inte fanns någon riktigt bra i årets idol att ni kan gå och dränka er. Calle är guld och den här skivan alltså... Jag ryser från början till slut av hans raspiga röst.. Kanske ska köpa skivan... Hm. STÖRT bra i vilket fall!


Det var kul att Calles och Eriks reklamer om deras skivor kom precis efter varann på tv... Haha! På tv just nu går "Idol - magiska ögonblick" eller nåt sånt. I år var ett bra år, minst sagt.
Nu ska jag sluta nörda och blogga om idol. Skaffa mig ett liv liksom!

Kräm


Annandagjul

Absolut, helnöjd med julen. En fin dator i mitt knä och en bra säsong av Grey's anatomy var mina julklappar. Jag är heeelnöjd. Plus att min broders flickvän invita mig till voddler, så mitt liv känns nästan fulländat. På materiella sidan i vilket fall!

Nu ska jag fortsätta titta på Grey's, det får bli mitt taggande innan jobbet som kommer bli fullt upp idag. Alla som åker hem från sina släktkalas åker förmodligen förbi Mjölby McDonalds. Låter klokt...


Jag taggar nyår också!!!!! Om jag får tid kanske jag kommer summera detta fantastiska 2009.
Heeejsveeej!

Dan före dopparedan

Min favorittolkning av den här låten just nu. Som får min christmas att be a very special christmas (I hope)
Samuel Ljungblahd vinner mitt musikhjärta 2009. 3 underbara konserter, 3 underbara skivor.
Om sanningen ska fram, så gick det bättre att julstäda till Ljungblahd än absolut christmas. Därför bjuder jag på den här. Min nya julfavorit.
GOD JUL PÅ ER !


Samuel Ljungblahd

save me

Jag ser på en dokumentär om tsunamin 2004. Fruktansvärt. Jag får kramp i magen när jag ser hur dessa människor sväljs av vågen. Människor som i allt kaos kunde hålla upp videokameran och filma hur alla skriker och klänger sig mot väggar, men sedan bara dras med av vågen.
Sjukt. Jag klarar egentligen inte av att se det här. Höra deras hjärtskärande skrik och deras hets. Dokumentärer som dessa förstör min bubbla jag lever i. 220 000 - 300 000 människors liv slaktades av vågen. Det är ofattbart.

Här sitter jag och ska fira jul med min familj. Paket är inslagna, tomtar framme, granen redo att bli klädd. En liten idyll för mig, men i andras hus en mardröm. Det finns så sjukt många familjer som kommer fira jul med bara en tanke i huvudet. Vad som hände den där julen 2006 och hur det förändrade deras liv.

Jag minns juldagen då det skulle ätas frukost. På text-TV stod det om tsunamin. Oj, sa man då. Förstod inte riktigt hur illa det var. Det dröjde några dagar, då man satt och tittade på listorna över försvunna personer på aftonbladet insåg man verkligen allvaret. Listan tog aldrig slut...

Jisses. Ska jag byta kanal eller ska jag gråta?

Ankan satt på plankan

Ps!

Anna Anka har nog de fulaste kläderna jag någonsin sett.
Seriöst, hon är stenrik och går på diverse ansiktsbehandlingar som kostar miljoner för att hon ska vara så snygg. Hon skulle verkligen kunna se helt "fabulous" ut.
Vad gör hon för pengarna egentligen, förutom ansiktsbehandlingar? (som gör henne grön i ansiktet!) Om jag skulle heta Anna Anka skulle ja skaffa mig en stylist och köpa maaaaassa kläder och fylla en garderob lika stort som mitt hus.
Men vi är alla olika.
Såklart Ankan inte vill vara som jag. Hon är ju sååå unik. Det finns ju ingen kvinna som är lika underbar som henne....

I miss

Varje gång är det så himla jobbigt när människor bestämmer sig för att dö. Eller det jobbiga är väl att man bryr sig, blir drabbad även om man inte känner personen i fråga.
Igår dog Brittany Murphy, en jättesöt och charmig skådespelerska, endast 32 år gammal. Hur stört är inte det? Hjärtstillestånd i duscehn. Det leder tankarna tillbaka till Heath Ledger. Jag minns den dagen då jag satte mig vid datorn och såg med stora bokstäver HEATH LEDGER DOG I NATT eller något liknande. Jag som verkligen gillar Heath. Eller gillade. Det är så obergripligt att han inte finns vid liv längre, för när man ser nån av hans magnifika filmer så är han så levande som han bara kan vara. Då kan han ju inte bara vara...död?
När man sitter en måndagskväll och bloggar om detta måste ändå denna människa gjort ett ordentligt avstamp i folkens hjärtan.
Tänk om det kunde vara så. Alla är oförglömliga.

Fly me to the sun

Jag vet att jag kanske borde leva i nuet. Det är snö ute och om en dryg vecka kommer huset pyntas med jultomtar och granar för då är det jul. Men faktiskt så är snön bara kall och den får mig att sukta efter sommaren och de äventyr som kommer inbefinna sig då.
Sen vart vi beger oss är idag en gåta. Men vi ska dit iallafall!!! ÅH
Jag kan reda höra vågorna.
Bilderna är från öarna Santorini och Naxos.
Ge mig sommar '10!! (nej nej, inga höga förväntningar!!)

Julstämning

Jag har 29 kronor kvar på mitt konto. Idag har jag köpt julklappar och.. (attention!) PALJETTKLÄNNING!! Hur otippat är inte det på lilla mig? Men jag trivs som fisken i vattnet och kommer glänsa och glittra på nyårsafton, som jag lääängtar efter! Men om 2 sekunder kommer det ändras, kommer överföra lite pengar från Greklandkontot så jag kan köpa klart mina klappar. Det var ju inte meningen att paljettklänningen skulle kosta alla klapparna som var kvar.. Hihi. men så kan det gå!

Imorgon är det klasskamp och det kommer bli så kul!! Har nu slått in paket till våran söta gran och ska nu leta fram lite sexiga 70-talskläder! Det kommer bli grymt, men kan inte avslöja to much!

Plus måste berätta! Idag drack jag och Frida tomtelatte på Espressohouse. Den nya traditionen. Gott gott gott! Smakar lite kaffe, glögg, kanel, kardemumma, praliner och paradisask. Massa juuuul! Jättemysigt och det är nog största anledningen till att jag är ruinerad. Den var dyr! Men värt!

Ciao!

Lucia

En av mina favorithögtider här i livet är Lucia. Jag älskar att titta på Luciatåg, jag älskar att vara med i Luciatåg. Det är verkligen en högtid då man gör en annan människa glad, för alla uppskattar Lucia. Alla uppskattar de välkända låtarna vare sig om det är en superproffsig kör eller en liten simpel barnkör. Glädjen i låtarna, budskapet. Ljus i mörkret. Lite hopp.

Vi var och lussade på sjukhuset.  Det gjorde ont att veta att där man befann sig är en olycklig plats, men vi kunde göra stället lyckligare med våra toner. När tårar rinner och folk ger en uppskattande, glad blick så har man faktiskt tillfört något bra. Jag tillochmed ryser själv av att stå där bland ljus och vita blusar. Lucia är allt speciellt!

Fast trots det var det svintråkigt att spela fiol på en Luciakonsert. En Luciakonsert är till för att sjungas på, inte att bara spela halvnoter...


Lite annat om livet: Var på Winnerbäck i fredags och själva garderobsarbetande var roligare än konserten. Nej det är ett mysterium varför Winnerbäck är så stor som han är. Helt ok, men inget jag skulle betala för. Lite för långtråkigt...
Något som inte var långtråkigt däremot var Detektivbyrån som igår spelades på Skylten. Det var verkligen fantastiskt! Tre hade blivit två och därför hade de byggt upp värsta musikuppfinningarna som bara fick mig att förvånas hela konserten igenom. Det var verkligen coolt! Plus att det lät så himla snyggt! Jag älskar Detektivbyrån! Snacka om kärlek!

Nu ska jag sova. Det blir en mysig, julig vecka. På onsdag är det klasskamp och estettvåan kommer utan tvekan ta hem det! puss

Värt värre!

På fredag efter vårat lussande kommer jag och Frida stå i garderoben på Cloetta Center, sen får vi se Lars Winnerbäck, en konsert sådär värd almost 400 spänn. Verkligen värt att stå i garderoben en kortis för att sedan få se honom! :) Visserligen gillar jag inte Winnerbäck sådär överdrivet, men kanske finns det plats för en till förälskelsei mitt liv? Vi får se om han har något fint att bjuda på! Jag skulle ju aldrig lägga ut 400 spänn på att se honom liksom, men kanske i framtiden om det visar sig vara över förväntan? Who knows?

En annan grej är att imorgon så är det sista provet vi har år 2009. Hur galet är inte det egentligen?! Snart är det 2010 och halva gymnasietiden är över! Fast det är mest läskigt...

Nu ska jag gå och sova så jag kan gå upp extra tidigt imorn och plugga engelska. Iallafall är det vad jag vill göra... Men på sistone har jag stannat för länge i sängen! Blir skönt med jullov :) (och det kommer efter nästa vecka som kommer vara suuperveckan!)

OCH PÅ LÖRDAG ÄR DET DEKTEKTIVBYRÅN PÅ SKYLTEN!!!
TJEEEENA, DET PEPPAR JAG!!!!!!!!!!!! :D

Ett ord, feg. Annars är jag bara tom rätt igenom.

,


Bert

  • Jag peppar jullov. VÄLDANS MYCKET!

    Hade konsert förut idag, igen. Det gick väl ganska okej för mig och Helena (pianisten) och vårat Mozartstycke, men riktigt nöjd är jag inte. Av någon anledning ändrades pulsen hela tiden vilket det inte gjorde på genrepet som gick verkligen över förväntan! Typiskt att det aldrig blir så på själva konserten!!!

    På fredag är det lussning med tjejerna i hela Östergötland. Vi börjar i Mjölby, beger oss till Linköping och sist till Linghem. Så himla mysigt det kommer bli :) Sen på söndag är det Luciakonserter med Linköpings Lucia och ungdomssymfonikerna. Som ni ser, fullt upp på konsertfronten!

    Det är därför jag älskar att vara musiker, men jullov vore inte dumt alls nu. Det har varit så mycket konserter och skolarbeten på sistone och jag är heeelt slut! 
    Jag har hela jullovet ledigt så om ni vill träffa mig, säg till så bokar vi en dag direkt vetja :) (Om det nu finns någon som vill träffa mig, jag vet en person som jag vill träffa jättemycket! Typ titta på Bert gillar tjejer, tuttar och grejer)

    Nu är det sovdaxx.
    Godnatt


    Bert - Långt och lyckligt liv

peppahcorn

Igår/natt/imorse var Frida här och myste med mig. Vi åt ris och uncleben sås. Riset blev bränt och luktade popcorn, men vem har sagt att inte det var gott?
Sen bakade vi massa pepparkakor och påbörjade ett pepparkakskorthus. Det blev inte klart, men hej julfeeling. För julmusik strömmade ur högtalarna och jag må säga det, julmusik är grymt!
Sen när vi inte orkade baka mer och det var natt kikade vi på Medan Du Sov. Betoning på kika, för det kliade i ögonen och jag råkade blunda en gång eller två.
Sen vaknade vi när det var lunchdags, åt nutellasmörgåsar och försökte vara flitiga och göra psykologiarbete.
Sen åkte Frida hem och jag sitter fortfarande med psykologin, men redo att ge upp..


Jag gillar Frida. Den saken är klar!
Och vem gillar inte missbildade pepparkaksgubbar?



I did it my way

Jag har en crush i mr Williams och det har jag nog alltid haft.
(Dock inte värre än min kära kusin! hah!)
Hans röst är verkligen rysligt bra och hans tolkningar av Sinatra... Inte konstigt att publiken ställer sig upp!
Det ger lite kramp i magen.


Robbie Williams - My way

James penguin

Jag är helt slut!
Den här veckan alltså! Det har varit stört mycket med julkonserterna men det har varit så svinigt skoj! Tre konserter går för fort alltså!!! Roligt är att det har blivit grymt uppskattat, även om det har varit nytt upplägg och så i Missionskyrkan!

Det är även jättekul att folk tyckte om min, empans och claras tolkning av penguin! Taaack :) :)

Så på grund av trötthet stannade jag hemma istället för Skylten för att kolla Racoons in the kitchen och Majority says. Det kommer, förhoppningsvis, fler gånger för det!
Istället har jag sett på idol och bokstavligt talat jublat och typ vält omkull datan när Calle gick till final.
Även om jag tror att det är kört mot Erik så kommer jag aldrig att sluta hoppas!!! ;)

Näejp. Nu ska det väl sovas!
Luciarep imorgon och sen hoppas jag på pepparkaksbak med the handsome threesome.
Puss


Andra December

Jag sitter här vid matbordet och har ätit en god frukost. Tända ljus överallt, mysigt. Jag försöker att meditera, titta på julkalendern och peppa. För ikväll är det julkonsert och då om något vill jag ha julkänslor.
Det gör det faktiskt bättre att det är vitt utomhus, även om det bara är frost. Tänka sig om det skulle börja snöa på riktigt ikväll! Fy vad underbart! Jag har öppnat julkalendern och ätit dagens chokladbit. Verkligen laddad!
Nu ska jag packa min väska, lucialinne, halsdukar, mössor, diverse juligt och gott.


Nu påminns jag om hur mycket jag älskar julen och framförallt julmusiken.
Spotify är världens bästa uppfinning, nobelpriset till hjärnan bakom det!

Fast jag är nervös. Jag brukar inte vara nervös, men idag. Inför penguin....
Meditera meditera meditera!




Jinglebells

IMORGON ÄR DET JULKONSERT :) :)
Jag säger ÅÅÅH!

Fast nu har jag mest ont i huvudet och är trött på att vänta på ensemblerep. Alltså opepp.
Men ge mig en säng och låt mig sova lite, så löser det sig tills imorgon! :D


RSS 2.0