BERLIN

Så var man tillbaka då. Efter två dagar i skolan är jag som en zombie igen... Det är så mycket hela tiden! Igår hade jag 2 nationella prov (matte och engelska) och nu kryper allt skolarbete i fatt mig... IH! Jag vill inte!!!!!

Istället för att sova sammanfattar jag Berlin. Min plan är att göra det kort, men ni känner ju mig, det funkar inte på det viset. Iallafall när det var en fantastisk resa som det finns massor att berätta om!!


Det allra bästa med Berlin har varit sällskapet. Linköpings ungdomssymfoniker, vilket gäng va?! Det har kvittat vem man har tillbringat sina dagar med, jag har haft det skitkul i vilket fall! Jag bytte sällskap flera gånger varje dag och det var trevligt att grupperna såg annorlunda ut för då lärde man känna människor man inte kände sedan innan. Ännu en gång är det bevisat att denna jord är fylld med trevliga människor!!!

Berlin som stad var kanske inte världens roligaste. Visst att det regnade, men staden var kanske lite väl grå och på sina hörn väldig tråkig. Men samtidigt var det en väldigt fin kulturstad med vackra byggnader, mysiga gator, trevliga restuaranger, shopping, trevliga tyskar osv. Det enda som var lite minus var hotellet, fast där tillbringade man inte särskilt mycket tid. Det kan väl bara förklaras med att man är bortskämd, för när man kom till ett gult rum med lysrör i taket och fjädrar som skavde i ryggen hela nätterna var det inte särskilt värt pengarna. Det kostade skjortan, hihi. 

Saker som upplevdes i Berlin 2010
* Jag är ju van att åka buss om nätterna och som vanligt var det ingen himmelsäng med rosa lakan att åka buss hela natten.. Snacka om stel som en pinne i ett år efteråt...
* Liksom i Sverige var det Kristi Himmelfärdshelg i Berlin och alltså var affärer stängda torsdagen vi kom fram. Plus söndagen, för i Tyskland är alla affärer stängda året om på söndagar.... Därför fick vi roa oss med sightseeing: Berlinmuren, Brandenburg Tor, mataffärer, minnsmonument av förintelsen och bombad kyrka var inte tråkigt alls! Det togs typ 400 kort när vi posade framför sevärdheterna!
* Shoppingen var suverän, för övriga dagar var affärerna öppna och alla hade nog en Zara-påse i handen efteråt... 
* God mat och mysiga hummusrestuaranger och potatispubar. Strippklubbar i varannat hus. Utelivet var på topp tror jag, även om vi var mest lydiga och var tysta på hotellrummet klockan 23 varje kväll... Man var faktiskt väldigt trött efter att varit turist hela dagarna.
* Födelsedag. Jag blev hela 18 år och det firades friskt och glatt! Svenskar som tyskar sjöng för mig, jag blev bjuden på drinkar och hade det jättemysigt med tjejerna! :)
* Kalla utomhuskonserter i Potsdam (Churchill, Truman och Stalin...) och kalla inomhuskonserter i Spandau. Stress, omstämda fioler och för tunna strumpbyxor. Låter ganska illa, fast det vägdes upp av tyska korvar och bakelser.
* Fika. Fika på Balzac Coffee (Tyskans espresso house fast galet mkt bättre!) och på hotellets granncafé. Hur mysigt som helst, jag älskar fika mest i hela världen!!! <3 
* Specialister på S-bahn och U-bahn. Ganska grymma på att planka även om det ledde till ett olyckligt slut för vissa... hih.

Nej nu räcker det. Jag måste sova! Avslutar bara med att säga att Berlin var grymt, jag vill tillbaka och jag gillar verkligen de där första violinsterna, cellisterna och flöjtisterna!  :)
Bilder finns på facebook!

GODNATT




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0