Flytten

och nu är bloggen flyttad HIT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Nu har det börjat på riktigt vetni! Maltas, Norges och Finlands bidrag är klara till Eurovision 2011!


Jag skäms Sverige!

Visst att det skulle bli den sämsta delfinalen ikväll, men såhääär dålig? Brolle och Sanna Nielsen? Ärligt talat skäms jag över Sverige. Var är hjärnorna? De gick ju verkligen bara vidare på att de har namn som är känt ungefär som Anna Bergendahl. Tråkiiiiigt.

Brolle - "7 days and 7 nights"
Betyg: 1
Tråkig låt. Tråkig koreografi. Tråkig röst. Tråkig outfit. Det här med 50-tal känns så gjort (Ja, det är faktiskt 2011!) och framförallt så himla uttjatat att vara en Elvislookalike. Nej, det är förvånande att det ens bär till Globen. Jag mår illa.
Om jag fick bestämma: Plats 7. INTE final!

Loreen – ”My heart is refusing me”
Betyg: 3
En riktig partylåt, helt okej att svettas till på ett dansgolv. Hon såg helt bedårande ut och hennes röda outfit var så snygg att jag önskade jag vore henne. Hon gjorde kvällens skräll och gick till andra chansen.
Om jag fick bestämma: Andra chansen

Babsan – ”Ge mig en spanjor”
Betyg: 3
Jag gillade det här! Okej, kanske inte så seriöst att skicka vidare till Tyskland, men faktum är att numret var snyggt och roligt på riktigt.
Om jag fick bestämma: Andra chansen, tänk att få se detta snygga nummer igen! Men icke!

Elisabeth Andreasson – ”Vaken i en dröm”

Betyg: 0
De erfarenheter jag har av Elisabeth Andreasson är att hon är lite klichig och har roliga schlagerlåtar som är riktigt trallvänliga. Denna ballad funkade inte någonstans. Hon sjöng surt och det bar inte. Inte konstigt att den kom sist...
Om jag fick bestämma: plats 8

Sanna Nielsen – ”I’m in love”
Betyg: 1.
Hon försöker igen och igen och igen. När kommer hon lyckas? Inte i år. Pinsamt värre. Jag tror knappt att det är jag som säger det här men Empty Room var ju rena semlan jämfört med denna låt. När inser Sanna Nielsen att hon aldrig kommer bli något stort och att "powerballader" inte är hennes grej?
Om jag fick bestämma: andra chansen

The Moniker – ”Oh my god”

Betyg: 4
Här är det klashigt. Färger och trall. Daniel Karlsson (varför kallar han sig The Moniker???) sjunger som en gud och är rackarns snygg trots den fula gula munkklädseln. Det skulle vara enormt snyggt om han klädde sig i en vanlig hederlig skjorta till det där numret som var rena rama Ovo je Balkan. Den var verkligen i topp denna kväll!
Om jag fick bestämma: finalplats istället för andra chansen.

Anniela – ”Elektrisk”
Betyg: 1
Om det var September som skulle sjunga denna skulle jag antagligen tycka det var asbra. Kanske för att September är sjukt snygg och har en sjukt snygg röst. Anniela sjöng surt låten igenom, det hände så himla mycket och hon var andfådd låten igenom. Hon hade en fruktansvärt ful grön krage som gjorde att hon påminde om en kiwi. Helt enkelt, inget att hänga i julgranen.
Om jag fick bestämma: Jag är glad att jag slipper se henne igen :)

Christian Walz – ”Like suicide”
Betyg: 3
En snygg radiohit. En riktig Walz med en riktig a la Walz-höjning. Dock hände ingenting och jag väntade på the big bang. Men jag måste få säga att den var nästbäst ikväll och jag kan tänka mig att lyssna på den när jag kör bil. Det var antagligen kvällens största skräll att han inte gick till varken andra chansen eller finalen?
Om jag fick bestämma: finalen

Nej. HOPPAS att det är MYCKET BÄTTRE NÄSTA VECKA!!! (även om jag kommer befinna mig i Österrike då tänker jag banne mig titta!)Minns ni det här?

Just nu önskar jag verkligen att lunarstorm inte tagits bort. Tänk vad många (!) eurovisionblogginlägg jag gjorde där. Det skulle vara roligt att titta tillbaka på dom och se vad jag tyckte för några år sedan.

Det har ju varit ett himla tjat om att man bara röstar på sina grannländer och tyvärr tillhör jag en av dom. Eller nej det gör jag inte, men jag hittar ofta väldigt bra bidrag från Norden och det är många av de bidragen som är mina top favourites av Eurovision! 

En NORGE-favorit är dessa glamrockare.  Stark refräng, cool attityd, glitter, sprängmedel, annorlunda mot allt annat. För mig gör det ingenting att det finns så många genrer i Eurovision, och just glamrock vill jag se mycket mer av!


Norge 2005
Wig Wams - In my dreams

En ISLAND-favorit är utan tvekan mannen som brukar vara med på "inför eurovision".  Jag minns hur besviken jag blev när han inte ens gick vidare till final, för låten är så snygg att man knappt vet var man ska ta vägen. Snygg hårig gubbrock av bästa slag. Dock måste jag erkänna att inspelad version är mycket bättre än liveuppträdandet...


Island 2007
Eirikur Haukson - Valentine lost

Även lite svängigt från DANMARK tänker jag bjuda på. Året är 2001 och som jag berättade här om dagen röstade jag på denna låt när Estland vann (alltså kom de tvåa). Jag minns hur fascinerad jag blev när tjejen kom in på scen från ingenstans! Den är så trallig och mysig. Vem vill inte spela den på repeat?


Danmark 2001
Rollo & King - Never ever let you go


Det får nog bli fler Nordenfavoriter-inlägg. Vilka är era Nordenfavoriter?

Minns ni den här?

Detta var för 10 år sedan. Jag minns den kvällen som igår, jag var 8 år gammal och tittade på esc med min mor. Jag ringde och röstade både på denna och tvåan (Danmark), men trots det fastnade jag mest för Estlands bidrag och så är det än idag. Så trallvänlig och dansvänlig. vem sitter inte och vickar på tårna?  Sen fullkomligt älskar jag "pom pom"-stället från 3,00!

För några år sedan var jag i Estland och snackade endel om detta nummer med en estländsk kille som jobbade på hotellet vi bodde på. Haha! Han tyckte det var pinsamt att jag lagt denna på minnet och att jag kunde sjunga på den. Jag tycker att han borde vara stolt! MYCKET BRA!


Estland 2001
Tanel Padar and Dave Benton - Everybody

Let's do it: Melodifestivalen 2011

Ikväll är det äntligen dags igen, ja! Jag vill faktiskt säga äntligen för jag har längtat sen förra årets spektakel. Då var det ett hemskt år och det var verkligen förargligt att Anna Bergendahl vann och skämde ut Sverige i eurovision. Det var nästan så jag grät. Men i år har jag förhoppningar om att det blir bättre. Att svenskarna är lite smartare och röstarn på sådant som kan funka i Eurovision. För det är ändå det som är grejen, det är det som är det viktiga. Melodifestivalen är bara förfesten.

Men det är inte med en klackspark som man är en Melodifestivalenörd. Nej man ska hela tiden ta emot skit. För just det, det är ju inte coolt att titta på Melodifestivalen. (Förlåt jag glömde!) Det är inte särskilt indie och det står ju i regelboken att man ska vara emot det, för det är töntigt töntigt töntigt! Suck suck! Att jag inte förstår bättre?
Igår var det två (väldigt fina damer) som verkligen gav skit åt hela Melodifestivalen.  De verkligen suckade åt mig, gav sura kommentarer och jag kände hur mycket fel jag gjorde som ens tittade på det där skitprogrammet. Ja, jag blev faktiskt lite sur och jag tog lite illa upp. För jag förstår verkligen inte vad som är problemet? Varför ska man inte tycka om denna folkfest? Är det för att det är så kommersiellt? Att alla radiostationer ska slakta alla låtar? Att det ändå aldrig är några bra artister som är med? Att artisterna säljer sig själva?
Visst, detta håller jag med om. Men för det är det en fest utan dess like. Det är nog den enda riktiga traditionen som finns i Sverige. Varför ska inte ja få vara med om den?

Jag må vara töntig. Men jag är iallafall inte ensam. Det lär vara några miljoner som bosätter sig i TV-soffan ikväll.
Så det så. Take it or leave it.Delfinal LULEÅ

VILKEN START AV MELODIFESTIVALEN 2011!! Seriöst! Jag tyckte faktiskt det var jättetrevligt. Det var Abba-schlager (Silver), det var norsk folkmusik (Rasmus vadhannuhette), trallvänlig Black eyed peas (Swingfly) och hoppig tuggummi (eller ska vi säga Bassett's?)-pop (Le Kid). Sen var det sliskig radiopop (Danny), kväljningsframkallande sing- och songwriter (Pernilla Andersson), en kille med en gitarr som inte lät något (la ej namnet på minnet) och dagens sämsta och plattaste låt, sjungen av en tjej med noll utstrålning (Dilba)

Programledarna får väl ett godkänt, även om Marie Serneholt är så pinsam att jag dör. Jag förstår mig verkligen inte på charmen hos henne? Hon känns så falsk...

Det tråkigaste var att Danny gick vidare. Mjah, inte så konstigt kanske med tanke på att han är en sjukt kommersiell kille som spelas sönder på radion, men ändå. Hans låt och skinnjacka var förskräckligt fula!!!

Favoriten var utan tvekan SWINGFLY. Christoffer Hiding (aw maj gadh) var shuukt bra och hade en riktigt trallig refräng som jag fortfarande trallar på. Sen var Silver på topplistan med riktig schlager ala Perelli.

JA. Trevligt vi ska ha i februari månad hörrni! Iallafall jag och Lina som älskar gratissms!


Minns ni den här?

Sen 5 år tillbaka har jag alltid skrivit en massa recensioner om den årliga schlagerfesten. Till en början på lunarstorm och sedan i min andra blogg, där det inte riktigt passat in.
Nu var det på tiden att det fick en egen blogg! Denna blogg är till för att jag ska kunna nörda så mycket som möjligt, jag behöver det nämligen. Det kommer gamla godingar, det kommer gamla skandaler, det kommer analyser och.. ja. Ni förstår nog. Ni läsare som finns får väldigt gärna bidrag med goodies och tankar. Det kommer bli kul!


För att starta eurovision-bloggen på bästa möjliga sätt inleder vi med en kille som kan det här med höjningar.

Vitrysslands bidrag 2009
Petr Elfimov - Eyes Never lie.

RSS 2.0