Mr Sandman

En vecka går galet fort och jag är hemma från den bästa Österrikeresan (I think!) någonsin. Allt var så himla perfekt, så bra att jag sitter här och känner mig platt och tom (Bara ett utsida, precis som Gustav). Vi har umgåtts så himla intensivt med varandra sen fredags. Från klockan 7.30-sleeptime har vi umgåtts konstant. Och så kul vi har haft det. Många interna skämt, många skratt, många tårar, många sånger i lifterna. Typ Mr Sandman och Happy Ending. Crazy! 
Men största anledningen till tomheten är nog för att de senaste 8 åren har det varit vi (plus, minus) i Österrike och jag vet att nästa år kommer det förändras. Matilda borta och Gustav i lumpen exempelvis. Men om 20 år, haha, DÅ!

Här kommer ett litet bildregn. Helst skulle jag vilja lägga upp några av våra "tja-tja-bloggen"-videosar vi filmade varje dag. De var asgrymma. Mmm. Aah. Men tyvärr är det Matilda som äger dessa.
Sen vill jag tillägga ett litet TACK till världens bästa JOSEF, KRISTIN, MATILDA och GUSTAV. Det här var en fin vecka!




Fler bilder kommer på facebook!

Fröken fräken

Nej vet ni vad!
Jag sa att jag inte skulle blogga, men Kristin tog med sig sin dator och här sitter jag nu på mitt hotellrum i Österrike. Spotify rullar med Lady Gaga, Bad romance. Helt klart Österrikelåten 2010, även om den nu är gaaalet uttjtatad!!

Allt är fint! Backarna är underbara och solen skiner. Kinderna är röda och fräkniga, magen svullen av all mat.. Som vi nu ska gå och äta igen... Hm! Trerätters varje dag, är det fest eller?!

Har alltså inte tid att sitta här, nu ska livet levas i Österreich.
JAG SKRATTAR ÅT ER ALLA SOM SITTER HEMMA I SNÖN!
Här är det massa snö, men vackert och mysigt. Älskar skidor och vännerna!

På återseende! PUSS

Halo Österreich!

Sista inlägget innan jag åker.
Nu är allt verkligen jätteklart. Jag har till och med skorna på, även om vi inte ska åka förrän om två timmar.
(största anledningen till skorna är att jag köpte nya igår på nya skopunkten. massa rabatt o sådär, och de är assnygga!)

Efter en massa krångel med iTunes har jag äntligen lagt in en massa ny musik som jag bara råkade ladda ner. Anders Widmark, Donkeyboy, The Killers, The Smiths, Robbie Williams och så han den där jazzsnubben Miles Davis som Björn har tipsat om.
Så nu ser jag fram emot ett cirka dygns bussresande med filmtittande, bokläsande, stickande, musik och massa mys! Sen ska det sjungas massa fjärilslarvar också, den klassiska busslåten. Den största traditionen jag och Matilda har.. HAHA

Då fäller jag ut vingarna så räknar jag till fyra.
Vi ses om en vecka, då är jag som en ny människa efter en vecka i Alperna.



James & Karin - Fjärilslarvens sång

Så här känner jag!

Psykologi B är över, mitt megastora arbete är äntligen klart och imorgon åker jag till Österrike! Packningen går sådär, men natten är lång! Lite resfeber nästan, är så otroligt pepp! Det kommer bli så skönt att komma iväg!!! Är så skoltrött, sover igenom hela dagarna och spyr av halsont. Okej, inte spyr, men aaj!

För att fira detta (och att Anja Persson tog OS-brons för tre sekunder sedan!) lyssnar jag på The Smiths! Den får mig att tänka på gamla goda tider med Greger!



The Smiths - How soon is now

Snygg kille han var den där Morrissey!

OJOJOJ!!!

Peace and love fanns inte alls i mina sommarplaner, men nu. Nu MÅSTE jag bara dit.
På hemsidan står det att The Ark ska dit. Kan det vara möjligt?
Jag dör, allt jag någonsin drömt om är att få se dom igen.


Vem åker på P&L med mig? Ska jag kanske skippa Emmaboda istället...? Eller ska de göra fler konserter i sommar, som de har sagt?

Okej! DAMP !!!!!!


Nej, nu är jag trött på vinter


Lill-Babs - April april




Men Österrike blir ASnajs!!! PEPP!

Lite halvsjuk kanske

Snälla döda min hals! Det gör så ont att jag vill döööö. Jag kan inte svälja, inte andas, inte finnas till. Så ont gör den och har gjort hela dygnet. Lite oroväckande då Frida ligger hemma i halsfluss, visserligen något jag inte kan göra... Jag har ju opererat bort mina halsmandlar när jag var liten... Ähm. Någonstans sitter det onda och jag funderar på om det är halsbränna och vad jag ska ta mig till för att få det att släppa.
Jag klunkar te i expressfart, så det kommer innebära toalettbesök till tusen i natt. 

Något spännande om dagen har jag inte direkt att berätta. Jag har kommit fram till att måndagar är ganska tråkiga för då är inte hela klassen tillsammans en endaste gång. Hade däremot min sista psykologi B-lektion idag och det är ju lite värt att fira, för resten av våren kommer jag ha sovmorgon varje måndag och sluta tidigt varje fredag!!
Dagen avslutades på Campus tillsammans med Alva. Vi affrade svinhårt och inte nog med att jag känner av min hals: jag känner av hela min kropp just nu!!!! Magen... höhö

Nu ska jag mysa till mitt rum och krypa ner i sängen med datorn. Han och jag ska skriva en novell som blåser Åke (som föresten är från Väderstad!!!!) ur stolen. Jag har ju faktiskt sovmorgon imorn, gillas gillas!


Ge mig det bara

Sen senaste blogginlägget har jag gjort noll psykologi. Eller jo, max 7 minuter och två rader på ett word-dokument...
Herregud, hur kan det vara så svårt att plugga?! Seriöst?! Istället sitter jag och letar svarta klänningar tills Berlin, som vi åker till i maj. Man måste ju vara förberedd och ha en riktigt snygg klänning då ju!
Jag blev skapligt inspirerad, även om jag inte hittade några svarta klänningar.  Om det inte vore för Grekland skulle jag shoppa sönder! Gärna i Stockholm!
Kläderna här under kommer från urban outfitters och någon cpsida.



Hot n cold

Har jag någonsin nämnt här i bloggen att jag har världens gulligaste vänner?
Om inte, nu är det kanske på tiden att jag nämner det, för så är det.

Igår kväll, i natt, morse var Alva här och vi hade det jättemysigt med pajbakande, melfan, film och DISCO! Vi gjorde den bästa discolistan med gamla discodängor, sen dansade vi tills svetten rann och fönstrena immade igen.
Våran überbralista hittar ni här: Karin and Alva goes disco
Björn! Om det nu ska vara mellanstadiedisco på skolan är vår tipsar jag att du ska kolla in den! Haha


Igår blev både jag och Alva förälskade i Eric Saade. Han var snygg och hade ascoolt uppträdande. Han slog slag i saken och hade riktigt regn på scen! yeah! Fast coolast är att han var ett okänt namn som på sina 3 minuter blev känd i hela Sverige och gick direkt till Globen. Han fick flest röster av alla. Snacka om att han kommer bli uttjatad i radio och sådär. Kul för honom!

Nu har jag jobbat( luktar lök och gurka om händerna) och ska nu VERKLIGEN göra psykologi. Har världens största inlämningsuppgift tills fredag, så nu måste jag sätta fart! Fast jag borde äta nåt innan, åt senast vid 11. Plus pianoläxa, svenskanovell, fiolläxa... Hatar att tiden rinner iväg.... !

CIAO CIAO

winter wonderland

I natt drömde jag om Grekland. Fast det var inget soligt Grekland, utan mer den där snövärlden med liftar och backar. Ganska kul kombinerat, soligaste grekland som vi ska till i sommar och vintrigaste Österrike som jag ska till på fredag. Galet vad skoj det kommer bli! Jag, Matilda, Kristin och the Svenssons brothers!
Jag längtar sjukt galet svinmycket efter en vecka i ett vinterpalats, något annat än Sverige!
Sen när jag kommer hem därifrån ska jag endast leva för Grekland..  Men nu peppar jag Österrike stört mycket!!


Nu ska jag åka och jobba i några timmar, sen blir det alla hjärtans dag-mys med helan och halvan. Om helan är frisk, vilket jag hoppas på! :)



puss

Pain

Du kunde lika gärna huggit mig med en kniv, så känner jag.

Tandlös

Dra ut tänder är inget jag rekommenderar hörrni. Själva processen, som jag var mest rädd för, var visserligen jättemesig. Det kändes inte för fem öre. Men nu, så här efteråt när bedövningen har gått över och man har insett att man är en tand fattigare (och lite ovisare) då känns det verkligen.
Även om bedövningen gått över så är det som bedövat och jag är öm och känner mig helt uppstoppad i hela kinden, plus massa blodsmak även om det inte är en sjö av blod längre... verkligen jobbigt!
Sen är jag snurrig i huvudet, men det kan bero på att jag har spelat the sims i 3timmar. No kidding. Klockan tickar iväg alltså... Plus att pianot har spelats varmt idag! Det stämdes i onsdags och nu känns det som att spela på rosor. Kan tänka mig hur Bellman kände när han fick spela på hovet! ;) Med tanke på att en oktav inte var en oktav förut så känns det grymt!

Plus att Mozart! Vilken kille!
Jag ska seriöst skriva en uppskattningsblogg om honom. Typ om någon timme, för nu måste jag iväg till pianot.... It's calling my name!

Dagens konstanterande

Idag kan jag konstantera följande...

* ÖSGÖTATRAFIKEN SUGER! Okej, det var inget nytt men alltså seriöst.
Igår påväg hem från Linköping var tåget försent och de ropade ut i högtalarna "till passagerare som ska med buss 665. Bussen kommer invänta, så säg till när ni kommer från tåget så kan busschauffören köra..."
Och jag går av tåget och det första som jag ser är en buss som åker iväg. Inte för att det kan vara min buss liksom, för den skulle ju vänta. Men såklart! Det gjorde den ju inte. BAJS!!!! Jag bor på landet och är beroende av de där bussarna! Om det inte vore för Rebecca och Jessica som var där just det ögonblicket skulle jag seriöst få vänta i två och en halv timma på nästa. Hur rättvist är det?

* ÖSGÖTATRAFIKEN SUGER ÄNNU MER! För i morse när bussen kom in till Mjölby visade det sig att mitt tåg var inställt. Hopp! Plus att nästa tåg var försenat. Jag blev galen, hur kan det vara så svårt att få tåg att gå i tid eller hur svårt kan det vara att sätta in ersättningsbussar? Visst att det är vinter, men för det har väl ändå inte Ösgötatrafiken alls tillåtele att förstöra allt? Det innebar att jag kom massa försent till min asvärda dramalektion!

* att Vampire Daires verkar vara något att ha. Asbra pilot-avsnitt! Imorgon ska jag se det andra avsnittet som finns på tv6 play. Jag rekommenderar starkt! Jag tyckte om när man kände igen det Alva berättat...

* Esteterna på Folkunga är fina människor! Det var jättemysigt med cafékonsert och Gunillas sångelever som sjöng. Galet vad mysigt det var för en torsdagskväll! Plus att vissa är ju sådär rysligt bra på att sjunga!

Nu finns det inget mer att konstantera än att jag ska till tandläkaren imorn.
Jag är nervös. Hejdå visdomstand.

Typiskt mig

Fy vad jobbigt det här är!
Min almanacka är spårlöst försvunnen och jag är som hon i 27 dresses. Helt galen! Tänk vad många viktiga grejer jag missar nu... Eller är de så viktiga? För ibland kan jag känna att mitt liv är så otroligt värdelöst!
Exempel idag på gemun. Ännu en lektion där jag sitter som ett frågetecken och orkar inte bry mig om mellandominanter.Igår fick jag frågan om jag någonsin kännt att jag valt fel linje. Det skulle väl vara under gemulektionerna antagligen...


Om någon har ett tips på var jag brukar lägga mina saker, säg hej.
För även om det inte står några livsallvarliga saker så är min almanacka min bästa och sämsta vän.
Dessutom tillåter inte plånboken att inköpa en ny.. x) Jag har fikat sönder mitt liv! :P

Får jag chans på dig, Salem?

Min crush på Salem Al Fakir har startat igen... Tjena vilken söt kille! Krulligt hår, blåa ögon och en musikalitet som heter duga. Inte bara det, utan han har faktiskt exakt samma skratt som sin bror. Och brodern är ju trots allt känd för hans underbara skratt som smittar av sig. Bästa feelgood-moment att titta på är Nassims kul på muren-videosar på youtube! Det rekommenderar jag!
Det är ganska kul att jag aldrig hört Salem skratta förut, så jag blev verkligen asglad av att se dom på Halvåtta hemma hos mig. Utan tvekan skrattade jag lika mycket som dom och  kunde inte låta bli att önska: tänk om jag hette Al Fakir och hade krulligt hår, blåa ögon, musikalitet och världens härligaste skratt! Eller, det vore ju helt okej om han vid namn Salem vore min ;)  IIIIIH! I'm in love! Jag hjärta Salem, no kidding!




Nassim Al Fakir
Kanske något tillgjort, antagligen, men så himla sköön!


Salem Al Fakir Aaaaw! CUTE!

swallowed by the sea


Negativ energi

Frank Ådahl blev min lilla räddning.
En inblick om hur mycket jag saknar dig.
Jag gillar Norrköping och jag gillar fika.
Den här veckan har jag fikat för cirka 150 kronor.
Det gör ont i plånboken.
Men inte lika ont som den negativa energin som når mig.
Varenda dag nu för tiden.
Det biter mig i magen och knölar ihop mig bit för bit.
Men som vanligt skakar jag bort det.
Rätar på ryggen, ler och uppskattar allt runt omkring mig.
Jag har mycket att uppskatta, tycker om det mesta och kan inte gråta.
Man kanske borde se Titanic.
Något som får den negativa energin att försvinna, märkbart.
För något säger mig att det finns en del av mig som inte orkar. 
En tomhet som äter upp mig inifrån.
Allt jag behöver är Österrike. Det kan vi ju ta nu, direkt.
En vecka någon annanstans. Där bara jag och du existerar.


Fre-bra-dag

Idag har jag druckit en latte och ätit skogsbärspaj med vaniljsås tillsammans med bästa sällskapet vid namn Frida. Sen har jag köpt typ världens snyggaste skor, no kidding!!! Jag är döförälskad och svävar på rosa moln!
Med andra ord ett bra avslut på en ganska sugig vecka... '

Och om jag taggar morgondagen? Skojar du?! Då blir det Norrköping, SON-konsert och sen en massa mys med Johanna och Sofia! Förhoppningsvis melodifestivalen också!

Blogginlägget var planerat att avslutas där, men nu kom jag in på melodifestivalen. Frida speciellt har klagat på att jag är dålig på mf i år, visserligen till hennes lycka... ;) Min ursäkt får bli att jag bara inte hunnit!!! Men får jag tippa på att Ola och Salem al Fakir går till finalen imorgon? Jessica Andersson till andra chansen?
Får jag gissa att Darin kommer topp 3 i stora finalen?  Det var bara en helt galen gissning! :)

Vi började snacka eurovision på en lektion här i veckan och eftersom lektionen var dötråkig satt jag och funderade på vart tävlingen har hållt rum det senaste decenniet. Jag hade stenkoll på alla länder, men fy vad svårt det var med ordningen tyckte jag... För att briljera lite så visade det sig att jag hade alla rätt!! Jag känner mig så smart med den här kunskapen! Att veta att sen 2000 har tävlingen ägt rum i Sverige, Danmark, Estland, Lettland, Turkiet, Ukraina, Grekland, Finland, Serbien och Ryssland. I rätt ordning!
Tänk om Åke kunde ha prov på det istället nästa gång... ;)


Nu känns det rätt igen. Jag känner mig liksom hemma! Fast eurovision är mer efterlängtat :)

/NEARD



Utan tvekan en skänk från ovan

Utan tvekan en plats på min "best-songs-ever"-lista på spotify.
Sen september har The Killers rullat hårt i mina hörlurar. Flera gånger om dagen, vecka efter vecka.
Genialiskt låt som utan tvekan ger lite kramp i magen.


The Killers - All the things I've done

We ain't gonna live our lives in fear

Ganska ofta önskar jag att jag kände honom på riktigt
och inte bara hans låtar som strömmar genom mina hörlurar.
Att en dag står han utanför min dörr, med en bullpåse i handen och ett stort leende.
Sen tar han fram sin röda elgitarr och vi skriver klämkäcka låtar tillsammans.

Typiskt att man ska bygga upp allt hela tiden och att man varje gång blir så besviken.
Hjärnan ska alltid ligga minst ett steg före verkligheten.


The Ark - Tell me this night is over

Rain Man

Gött! Nu har jag börjat med min psykologiuppgsats och tittat på film!
Jag rotade bland VHS-filmerna efter A Beautiful Mind men hittade Rain man. Det blev Rain Man som lockade lite mer när man läste baksidan. Men fy vad jobbigt det var att lägga sig bakom tvhyllan och koppla in VHS:en. Glapp i sladdarna och allt möjligt, så det tog typ en kvart innan den gick igång. Tacka vet jag DVD!

Vad jag kan säga om filmen är att den är asvärd för att ses på en tisdagskväll! Den var charmig, rolig och stört intressann. Den handlar om en autistisk kille som är assmart men helt stängd i sin värld, det går inte att kommunicera med honom och han har en massa tvångsbeteenden. Sen kommer hans brorsa in i bilden (Cruise) som försöker uttnyttja honom. (...spänningen är oooolidlig och man märker att den fått 4 oscars!!)

Idag är Tom Cruise en ful gubbe, men då filmen spelade in (80-talet) såg han verkligen mer än okej ut! Nästan lite Edward Cullen-varning då han träder fram i sin Rayban! 
Det enda minuset med filmen var den dåliga 80-talsmusiken ala Funkytown... Synthpop i all ära, men inte 80-tal va?




Jag tror mig ha hittat min väg här i livet, på något sett kommer jag vandra åt psykologiska hållet för det är galet intressant! :)

värt hörrni!

Jag hann åka till Linköping och gå på en riktigt ovärd psykologilektion. Jag kunde inte göra något med uppgiften eftersom det var att se på film hemma.. x) Så det ska jag göra snart! :)

Sen visade det sig att alla lektioner var inställda på Folkungaskolan! Värmen funkade inte som den skulle och alternativet var att frysa till is på en tom skola eller stanna hemma., Alltså blev det gym, bryta greklandkontraktet och shoppa (två tröjor på rean på monki för 100 kr och mina efterlängtade leopardleggins!), baka och spela både pianoläxan och fiolläxorna. Det har blivit så stört mycket fiol på sistone... shit. 

Vilken effektiv dag! Att skolan var inställd, sådant händer väl bara inte? Bara förr i tiden då det var storm eller kom tre meter snö på ett dygn. DÅ. Men såhär, idag rätt upp och ner. Så himla värt! Värmesystemet kan gott vara sönder några dagar till tycker jag :) :) hih

RSS 2.0