I said burr

Det är 27 grader i mitt rum.
Nu ska jag sova och jag tycker verkligen inte om att sova när det är för varmt. Eller för kallt. Det ska verkligen vara lagom för att jag ska kunna sova.

Alltså kan jag nu konstantera att
* min naturkunskap är fortfarande inte klar, jag har två tredjedelar minst kvar att skriva imorgon på idrottslektionen jag inte kommer gå på eftersom jag inte måste.
* jag inte kommer sova så mycket i natt.


men jag är trött som bara den, och huvudvärken har inte lämnat mig precis, så jag ger ett försök i vilket fall.
Jag får tänka i de banorna att det är en försmak av Frankrike. Då blir det inte så farligt helt plötsligt. jag kan nästan höra poolen utanför huset och hur blåsten gör att den plaskar och grodorna hoppas och fiskarna simmar. (hm...)
Snart är jag där.
Fast först en halv mördarvecka till!

Godnatt

Alltså

Frida klagar på att hon har skrivit en och en halv sida naturkunskap.
Jag har skrivit en halv.
Det ska vara klart imorgon och jag har dunkande huvudvärk. Ingen koncentration här inte.
Funderar på att ta storlek 36 på allting, så har jag fyra sidor.

Men en bra helg har det varit.
Rapps + Fanny var här och spelade kvartett med mig igår på min moders 50-årskalas. Partytält och massa släktingar och vänner. Det var jättetrevligt och det blev jätte uppskattat även om Henke spelade dåligt.
Dock har jag inte haft tid att pluggat idag. Hur ofta är släkten här? Kom fram till att senast jag träffade min kusin var sommaren för två år sedan. Disaster. Därför tog jag mig faktiskt tid och umgicks med dom ute i solen.
Sol, ja. Jag har gått runt i klänning och bara njutit. Nu gör det ont på nacken. Har linnebränna som bara den, röda axlar och det är ingen överdrift. Ni vet ju hurdan jag blir. Jag tål inte att sitta i solen en kvart utan att se ut som en lysande tomat. Dock är det bättre än ingen bränna allt. Eller är det där? Jag är ju närmare hudcancer?

Nog skrivet här. Naturkunskap gäller all night long. (celebrate good times come on! all night long!)
Shit! Ja vill bara sova! Mitt huvud gör sååå oooont!
Sen vill jag se klart på Twilight. För Edward Cullen är snygg och det är då en grym film. Fast böckerna är tusen gånger bättre. Jag hatar dom som bojkottar den!

Mitt ljud funkar inte på datorn föresten.
Det suger

pizzssuhs

Nästa.. ?

Sedan min första dag har jag åkt samma buss från rese till skolan.
Jag kan bussen, jag känner till sätena, vilka som är slitna, sköna, osköna. Jag känner igen många som åker med den, vilka som tar samma säte, busschaffisarna som kör den. 12an är alltid ett säkert kort, går var tjugonde minut. Alltid där.

Imorse hade jag sovmorgon och tid på mig. Jag hade en halvtimma kvar tills jag började skolan när jag gled på en buss. Den vanliga bussen trodde ju jag. Men ganska snart när jag satt där och tittade mig runt såg jag att det var annorlunda folk på den här bussen. Jag la faktiskt märke till att de såg mer sofisikerade ut än mig, och om dem nu la märkte till mig så måste de sett att jag verkade liten och förvirrad där jag satt med min fiollåda. För jag tittade mig runt några extra gånger innan bussen hann att åka. Tanken att det möjligtvis var fel buss existerade, men samtidigt kände jag spänningen att jag var på en främmande buss. Vart skulle den här resan sluta liksom?
Jag var säker på att det var 2an jag hade hoppat på, men snart svängde bussen åt ett helt annat håll och jag hade verkligen noll koll vart jag var påväg. För skylten där det står nästa hållplats var avstängd och inget nummer hade jag lagt märke till överhuvudtaget.
Jag började fnissa för mig själv och tänkte att det här är en dream coming true. Ibland får jag sådana där galna idéer att sätta mig på en random buss och hoppa av på ett random ställe. Därifrån fortsätter jag på en annan buss, och fortsätta så en hel dag för att se vart man slutar.
Nu satt jag där på en ny buss och kom till univeritetsområdet. Där hoppade jag av, vinkade till 20 som bussen visade sig heta och tog min kära 12a till skolan. Vilken spännande början på dagen! Alla borde ta en random busstrip på morgonen.

Annars har jag solat idag sen jag kom hem. Läst har jag gjort, Hemligheter av Sophie Kinsella. Jag har redan nämnt det, men hon är grym! Min favoritförfattare just nu. Så himla roligt skriver hon och jag sitter och flinar hela tiden.
Ta tag i det och läs hennes böcker! Det är värsta feelgood-grejen!

Föresten, någon som är på en busstrip i sommar? x)

Fast i hissen

Jag har tänkt på den där trappan.
Jag står egentligen i hissen, med en full flaska, fast jag önskar att jag stod i trappen på sjätte steget med tom flaska. Och jag önskar att det vore rätt trappa jag hamnat i.
Grejen är att jag står där i hissen och trappan är bara en dröm. Och vissa dagar när jag hamnar där efter att bli skakig i knäna är det bara för att jag vill. Inte för att jag är.

En bra liknelse faktiskt :)

Nu färgar jag håret. Det är så skönt att mördarveckan är över och jag kan bara relaxa i kväll. Ska se lite mer av Twilight som jag började på i söndags. Shit! Jag har inte gjort nåt annat om kvällarna än att pluggat sedan söndags!

Kom på förut när jag åkte tåg att om en månad sitter jag just nu och äter mat vid våran egna pool i Frankrike. Jag längtar verkligen dit nu! Ska bli så skönt att få sommarlov och bara få koppla av och samla energi till nästa läsår. Läsåret utan de bästa treorna ever in the world :(

Ska jag verkligen se Twilight? Jag blev så sugen på att läsa en bok! En roman, men inte Tristan och Isolde eller en sugig engelskabok. Utan en bok man bara kan njuta av att läsa utan att känna krav.
Jag känner mig ganska befriad just nu utan allt plugg. Men på måndag börjar det igen. Och onsdag.
Fast det tänker jag såklart inte på ikväll!

tjingtjong

Underlandet

Jag är jättesugen på att gräva mig ett hål under marken där jag kan få bo några dagar. I hålet ska jag ha en massa bra böcker, skön musik och en tv. Jag vill se Twilight, läsa fjärde shopaholicen, och vara i min egna lilla bubbla. Inte bry mig om omvärlden. Inte vara där jag är idag.

Jag har panik och har redan drabbats av två sammanbrott.
Igår var allt skit. jag kom hem sent på kvällen och grät. Jag fick reda på saker jag inte räknat med och helt plötsligt var det så mycket jag ville göra men inte kunde göra. Så många vägval och vilse.
Det är svårt, för jag har drömmar om tiden nu. Saker jag vill göra för roligthetens skull. Sen finns det drömmar om vad jag vill göra om tjugo år. Men jag är inte beredd på att ge upp det jag har nu för att komma dit. 
Drömmarna kanske ändå är onåbara, men jag vill inte ge upp om det.  

Måste ändå få säga att våra mentorer är ganska bra faktiskt. Jag gick och pratade med dom och helt plötsligt kände jag mig bättre till mods. De hade idéer, brydde sig. Torsch o Johan, vilka snubbar!

Nu måste jag plugga på naturkunskapen igen. Man ska tänka positiva tankar jag vet, men det funkar faktiskt inte. Inte när jag aldrig kan lära mig kvävets och kolets kretslopp, miljögifter, dittan och dattan sjukt ointersanna grejer som jag ändå inte fattar någonting av. Och provet är i morgon bitti.
4 eximinationer den här veckan! Det borde vara förbjudet. Vänta en sekund, det är förbjudet! Man får högst ha 2!! Dumma lärare :(

Tänk om man går i trean nu. Har haft sin sista svenskalektion och får vara hemma istället för skolan. Inte ha någonting kvar. Helt plötsligt längtar jag dit !


Svenska mästare

Shit vad vi är fräna, linköpings ungdomssymfoniorkester.  Hahah


Jag funderar på att hoppa över vecka 22. Jag vill inte ha något på hela veckan. Det kan genast bli lördag då min mor ska ha födelsedagsfest, men annars så skiter vi gärna i det! Jag kryper under ett bord och stannar där tills på lördag. Funderar starkt på det! Jag har dessutom glömt min kalender i skolan, men av det jag kommer ihåg ser det ut så här:


Måndag.
Ingenting längre, eftersom våran snälla naturkunskapslärare Elin sa att vi får lämna in en uppsats om något obegripligt nästa måndag istället. Fast jag har en gemuläxa med kadenser som jag såklart glömde!
Hela kvällen kommer det vankas konsert och inte finnas någon minut över till plugg :(

Tisdag
Jag minns inte om vi har något. Engelskaläxa antagligen. Hela dagen kommer nå gå åt att plugga.Beause we don't like to have a life.

Onsdag
Essäskrivning om Tristan och Isolde. (som jag inte läst ut än!)
Naturkunskapsprov om sådant jag inte fattar ett skvatt av. Ekosystem, övergödning, försurning. Oh maj gadd.

Torsdag
Stor samhällsuppsats om Israel och Palestinakonflikten, bokrapport om engelskabok (som jag inte läst ut än), pianoläxa där jag ska analysera en hel låt, fiolläxa.

Fredag
Död. + antagligen någonting mera.


BAAAAJS! Jag vill verkligen inte! Jag mår dåligt, har ont i huvudet, fattar inget och ska snart jobba.
Har panik inombords och borde verkligen inte sitta här och blogga. Jag måste ta luft! Orkar inte plugga mer, orkar ingenting.  Nu går jag ut, lägger mig på studsmattan i solen och läser lite. Det var faktiskt en bra idé! Den bästa hittills.

Fail på naturkunskapsprovet, ja.
Hejdå

There must be another way

Eurovision är över, men jag lyssnar endel på musiken därifrån. För tillfället på Israel eftersom den är en riktigt mysig plugglåt. Dessutom så är det ganska fantastiskt, det är en jude och en palestinier som sjunger om att det måste finnas en annan väg. Jag fattar inte så mycket av det de sjunger på israeliska, men jag tror verkligen att det handlar om en lösning på alla konflikter palestinerna och judarna har. Och det är precis det som min samhällskunskapuppsats kommer handla om och jag har suttit i flera timmar och bara läst och läst olika artiklar och nu fattar jag vad det här handlar om. Den här konflikten som har pågått århundraden tillbaka. Det är sjukt och om man ska lösa det kommer det bli fel på ett eller annat sett. Palestinerna kan få tillbaka sitt land, men vad händer med då med judarna som blir bortkörda från sin nya stat? Det är verkligen sjukt och jag är helt insatt. Det är intressant! Får man säga så om ett skolarbete?
Mer intressant än ekosystem som vi har prov om på onsdag. Jag fattar verkligen ingenting och det är såå tråååkigt!

Idag var jag och mor min på Ikano. Hon hade lite att fixa och jag skulle köpa ett par strumpor. Det är sjukt vad mycket fint det finns nu för tiden! Eftersom jag inte har någon större crush nu för tiden så kärar jag ner mig i varenda klänning jag ser. Får ont i magen och tänker på hur fint den skulle trivas i min garderob. Fast jag har bestämt att inte köpa nåt tills lönen kommer. Då!!!! Haha! Men jag kunde inte låta bli att köpa ett linne. Ett linne som påminner om glass.

Nu får det vara nog. Jag ska fortsätta plugga, sen packa och städa. RumPfestivalen i morgon och tävla i SM för ungdomsorkestrar. Dom kommer bedöma klädsel, hur vi sitter, hur vi stämmer våra instrument, stråken, hur vi spelar.. Allt!  Jag har ju faktiskt tävlat förut, med kvartett. Men det var inte alls samma sak för vi var en medelmåtta till kvartett. Nu är det faktiskt en riktigt  bra symfoniorkester här va! Wish us luck helt enkelt!

Hade så trevligt :)

GRATTIS KARIN!!

Alva och Frida är seriöst sötaste personerna i världen. När jag kom till skolan rusade dom åt mig och sa alá Eva och Adam 4 födelsedagar och ett fiasko: GRATTIS KARIN!
haha. Sen började man tralla på oh lord wont you buy me a mercedes bens/c/s. Hur det nu stavas har jag ingen aning om. Sen har de bakat godaste muffinsen åt mig! åååh :)


Annars har vi konsert ikväll, chirr på den. Inget hemmamys.
Fullt upp ju! Imorn Borensberg och i helgen one way! Men det blir inte fel.

Hade fint! nu ska ja till ågatan och spela brännboll!
puss

Feina grejer

Han är ful och sliskig.
Versen är ok.
Refrängen ger mig seriöst rysningar. 
Petr Elfimov - Eyes never lie


Både jag och Lina är överens om att den här borde gå vidare och vunnit he whole shit !
Jag längtar tills på lördag. Men mest för att det är One Way då. Be there! :)

puss

Vitryssland

Sverige gick vidare, sikken tur. Även om jag personligen tyckte att det lät hemskt. Jag saknade killarna i kören och tyckte att tjejkören lät för mycket. En helt ny körstämma ju!
Men, vi gick vidare och det var det vi ville ! Yo!

Däremot kommer jag sakna Vitryssland i finalen. Jag satt ännu en gång och rös till refrängen, och skiter fullständigt i om han är ful och sliskig. En bra låt och det är det viktigaste! Så jag är besviken över det.

På torsdag blire fint. Födelsedag och Norge!

Nu måste jag sova! Nationellt prov i matte imorgon. glurp!
Godnatt


Jaaa!

Imorse hade jag sovmorgon och när jag väl vaknade en och en halv timme senare var jag helt omedveten om vad det var för dag. Jag satte mig på bussen, läste lite Tristan och Isolde och åkte hela vägen till skolan helt omedveten fortfarande.
Sen när jag äntligen fick tag på tidningen EXTRA med Malena Ernman på framsidan blev det en jubel från min sida!

IKVÄLL GÄLLER DET! Första semifinal i Eurovision Song Contest,  Moskva. Hur kul är det inte det? Askul!
Vi håller tummarna för Ernman och jag tror verkligen på en finalplats!

Nu ska jag läsa Tristan och Isolde, sen blire dags för svenska, naturkunskap och sen hem och ladda med morötter och dip. Party all night long!

Tjohej!

Justice

Det är pluggdags!
Historia, matte, naturkunskap och fiol är något jag ska hinna med i kväll. Dags att börja nu, efter att ha sett klart ett Robinsonavsnitt. Heja Blomman! My favouritesmålänning!

För att det ska bli enklare att plugga lyssnar jag på det här. Då blir det lite roligare!
Har ni tips på pluggmusik, kommentera vetja!
Jusice - D.A.N.C.E


Jag saknar Jenny. Läste brevet jag fick från dig på min 16-årsdag i natt och varje gång får jag lika ont i magen.
Vill träffa dig nu!!!!!!

puss

självkritisk

jag klarar liksom inte av mig själv längre.
ingenting utav det.


När jag behöver någon som mest, då finns det ingen där..
för att citera en vän.

den här kvällen har sugit fullständigt. punkt slut.


Fegis

Nu går jag ut och rensar tankarna.
Det svämmar över.

Schindler's List


Schindler's List theme

Rysningar över hela kroppen när jag hör den här.
Vet inte hur många gånger jag har sagt att jag ska se filmen, som står i våran filmhylla och ser så otroligt gripande ut. Men ännu har det inte blivit gjort. Filmmusiken är verkligen så otroligt vacker. John Williams är nästan en gud för mig. Så otroligt fin filmmusik han har gjort under sina år. Man hör verkligen Harry Potter i det här. Vackert. Wow.


Jag är kär i Alexander Rybak. Såg nyss på Inför Eurovision och när hans låt kom fick jag lyckorus i hela kroppen. Jag är kär i en norrman, snart släkt med Frida. Inte dumt kanske. Om ni vill veta så fyller han dessutom år dagen innan mig så vi ska ha födelsedagskalas tillsammans :)
(Har ni inte hört honom titta på mitt inlägg från igår!)

Tristan & Isolde väntar! Och därefter lite scrubs!
Godkväller

Esc 3

Norges låt.
Helt plötsligt inser jag att jag bara älskar den och måste spela den random all the time.


Alexander Rybak - Fairytale

Lite nördigt, men jag har lyssnat på några till bidrag idag. Lika bra att få det gjort idag när jag har haft tid, för sen börjar skolan igen och tiden kommer inte direkt finnas där... Dessutom är det ju makalöst roligt!

Kroatien

IGOR KUKROW - Lijepa Tena


Kära världen! Den andra semifinalen börjar med antagligen hela tävlingens smörigaste låt. Mycket vemod i den snygge sångarens röst. Lite joddling ala Kroatiens style. Samtidigt är den ganska fin och det kittlar till lite i magen. Jag tycker om hans blick och hur han målar hela Kroatien framför mina ögonlock. Även om jag har mycket svårt att tro på det här så finns det stor chans att Europa kommer älska det. Eller?

3 point


Irland

SINEAD MULVEY & BLACK DAISY - Et cetera


Här har vi ett tjejband som antagligen skulle passa bra på radion för det låter som Avril Lavinge eller Pink. Däremot att se dem live på scen fungerar nog inte. Den är glad och poppig och ganska värdelös i mina öron och jag är trött vid andra versen och innan höjningen. (som jag tycker om! Det är det bästa mer Eurovison, alla höjningarna!)

2 point


Lettland

INTARS BUSULIUS - Probka


Lettland har gjort det förut, tagit mig med storm och fått mig att rysa. I år blir det inga rysningar, men den är häftig. Den har något exotiskt över sig. Sen att det låter att de sjunger om Vodka är ganska coolt! (not)  Jag gillar refrängen, den påminner om något jag inte kan sätta fingret på och den får mig att trampa takten (tror jag i alla fall). Den skulle få mer plus om det vore på engelska, för om det är på engelska så känner man sig mer delaktig och man intresserar sig mer. Texten har faktiskt, undermedvetet, ganska stor betydelse...

3 point


Serbien

MARKO KON & MILAN NICOLIC - Cipela

Förspelet tycker jag verkligen om! Den fick mig att börja tänka på resan till Estland förra året och de första 20 sekunder tänker jag: det här kan verkligen bli bra! Här har vi min favorit år 2009. Sen öppnar mannen munnen och jag önskar att jag inte sagt något över huvudtaget. Jag kan inte avgöra om det är ett slags skämt, eller om han verkligen sjunger sådär. Att han ser ut som Adam Alsing med världens största afro gör inte saken lättare. Det enda som jag gillar är alltså förspelet, bakgrundsdansarna och när dragspelet plockas fram.  Det funkar ju inte... Besviken.org

1 point


Polen

LIDIA KOPANIA - I Don't Wanna Leave


Här har vi en vacker låt. Det brukar Polen ha, förra året hade de verkligen en hit med en amerikan om jag minns rätt. En riktig mixmegapol popballad där trummorna kommer till i den andra versen. Lidia är lätt en av de som sjunger bäst hittills, men jag blir lite trött på balladen. Jag blir sömnig men väcks till liv när slutet kommer. Då är det snyggt alltså!  

3 point


Norge

ALEXANDER RYBAK - Fairytale


Jag dör av lycka varje gång jag hör den här. Eller det var en lögn. Första gången tyckte jag att den var ok, andra gången tyckte jag att den var lite bättre och nu har jag till och med lagt in den på iPoden och får så där ont i magen av refrängen som är så läskigt bra. Jag får till och med gråtakänsla. Vet inte riktigt vad det är. Han är söt, och lyser som en sol, sjunger ashärligt, är jättehärlig på scen och hela uppträdandet är helt otroligt. Jag vet, en massa fjäsk för grannlandet igen. Men det är verkligen konstigt om den här inte går långt. Åh vad jag älskar när han spelar på fiolen! Folkmusik är verkligen min grej!

5 point (min första femma!!)


Cypern

CHRISTINA METAXA - Firefly


Musikvideo byggd på Twilight och Arn? En bra låt som jag kan tänka mig att lyssna på när jag åker buss. Skulle platsa bra i ett Grey's Anatomy avsnitt. och jag har mycket musik från den serien på min iPod. Den skulle vara ännu bättre om en grym kille skulle sjunga, eller om tjejen som sjunger hade tuffare röst. Hennes röst är lite tunn och det ger inte låten samma power som den skulle kunna ha. Trots det tycker jag om den, massvis. Låten är riktigt bra och hon är riktigt söt. Det kan myckes väl tyckas om av Europa.

3 point


Slovakien

KAMIL MIKULCIK & NELA POCISKOVA - Let' tmou


Fy vad otajt inspelningen känns. Jag vet inte vart jag ska ta vägen. Vem ska jag lyssna på? Musiken kör sitt race och sångarna känns som en helt annan låt.
Stopp ett tag. Inte så konstigt, när det visar sig att jag spelar Danmarks och Slovakiens låt samtidigt.. Hahaha!

Tillbaka till Slovakien. En vacker duett, ballad igen. Romantiskt, stilla, hjärtskärande.  Dock börjar jag längta efter något svängigt nu.  Det kan vara pågrund av flera ballader på raken. Så kommer jag antagligen känna när man ser det på TV och därför kommer den här låten gå oberörd förbi. Lite synd, för om man verkligen lyssnar är den mer än okej.

2 point


Danmark

NIELS BRINCK - Believe again


Jag brukar gilla Danmark stenhårt. I år har de hittat en kille som låter som Ronan Keating. En radiodänga som jag nästan tror att de redan börjat spela, för jag känner igen den. Med tanke på att jag gillar Ronan Keating tycker jag även om det här. Däremot var den inte alls som Danmark förra året. Danmark har ju haft många bra genom åren, och den här lyckas tyvärr inte lika bra... Lite tråkigt i jämförelse. Jag saknar glädje och att få hoppa omkring, en riktig feel-goodlåt. Dåligt med sådana i år :(

2 pointKlockan är mycket. Jag måste bädda, jag måste röja rummet jättefort innan jag ska sova.
Imorn är det faktiskt skola igen. Imorn orkar jag faktiskt inte...  Men vi har kör och det är kul! :) yeaappy!
Hoppas ni har läst det här (A)
tingelin tingelin!


Esc 2

Så var det dags igen. Jag ska avslöja vad jag tycker om 9 nya europeiska bidrag. Vi är fortfarande i första semifinalen, men nu är det den andra delen jag ska berätta om.

Jag har faktiskt fått lite creeds för mitt första inlägg, om de 9 första låtarna. Kan vara bra för er ogillande människor att veta, jag är inte den enda som är helt dum i huvudet och lägger ut åtskilliga timmar på det här!  


Mina största frågor inom sammanhanget just nu är:
1. Vad ska man göra för att ta Serneholts plats i "Inför Eurovision"? Hon har verkligen inga bra eurovisonerfarenheter (kom på sjätte plats i delfinalen) Bättre att ta med mig istället, som aldrig ställt upp, och har (för att vara väldigt egotrippad!) väldigt bra åsikter!

2. Hur gör man för att Christer Björkman ska läsa min blogg och förstå ovanstående? Om han nu av någon anledning skulle läsa det här så tycker han nog att jag är dryg som skrev ovanstående, för han har ju ändå valt ut Serneholt... Hälsa till Kagemark föresten, Christer!  Han är den bästa jag någonsin sett i melodifestivalen! (Kagemark är Chrilles pojkvän som är med i huskören i melfan, jag vill också vara med i den)


Here comes the sun (songs)


Israel

NOA & MIRA AWAD - There Must be another way.


Början påminner mig om Hair. Ni vet musikalen. Jag blundar och ser flowerpower framför mig. Men sen börjar låten och det är tunt och inget speciellt alls. Jag saknar power, något som får mig att rysa till eller få ett litet slag i magen. Det är en fin melodi och texten känns djup när de sjunger på israeliska. Härlig stämsång måste få tilläggas! Att sjunga på israeliska var förra årets bidrag från israel grym på har jag för mig. Men det räcker inte för den här.
1 point


Bulgarien

KRASSIMIR AVRAMOV  - Illusion


En musikvideo som härstammar från Arn. Så kommer det antagligen inte se ut på scen.. Discooperapop. Bra låt, men en dålig sångare som har lite svårt att sjunga i falsett (eller opera som det ska föreställa). Det kunde varit mycket snyggare faktiskt med en mycket mer erfaren sångare.  Nej, Bulgarien har ingen höjdarlåt till skillnad mot andra år (kanske inte förra årets jujussi)  Inte jämför med andra år...

1 point


Island
JÓHANNA GUDRUN JÓNSDÓTTIR - Is It True


Söt tjej, fin ballad. Ser väldigt nordisk ut och låter framförallt väldigt nordisk! Lugnt och stillsamt, som det måste bli ibland i den här tävlingen. Och den är väldigt snygg för att vara en ballad. (Vi gillar att hylla de nordiska länderna!) Fast ändå har den inget särskilt, hon har ingen utrålning och det låten kan vara mest stolt över är höjningen (som är  ett måste i eurovision!) Låten kan lyckas, den skulle gå till finalen i Sverige. Men man vet ju hur populära Island är i Eurovision...

2 point


Makedonien
NEXT TIME - Nêsto sto kje ostane


Kimme är med i makedoniens bidrag?! Haha, Seriöst så är sångaren ganska lik honom. Ser ut som ett Lejon! Gitarristen är också lik (och det kanske inte är så konstigt, nu när jag har fått reda på att de är tvillingar). Riktigt bra låt!  Den är glad och man vill hoppa upp och ner till den. Dock låter han så vemodig när han sjunger. Jag längtar efter en engelsk version (även om jag tycker om att länderna sjunger på sitt moderspråk
3 point


Rumänien

ELENA GHEORGHE - The Balkan Girls


Vad ledsen jag blir när tjejerna i den här tävlingen har så tunna röster! De kan ha riktiga hitlåtar, men deras röster är som luft. Tjejerna kan sjunga men har verkligen inte "det".  Det värsta med Rumäniens låt i år är att det inte ens är en hitlåt. De har skickat en medelmåtta till tjej och en riktigt lame låt. I videon dansar de, men det är inte ens en danslåt. Den har inte riv, men är ingen ballad. Jag vet inte, men det är riktigt dåligt.

1 point


Finland

WALDO'S PEOPLE - Lose control


Discopop, olikt från Finlands sida men roligt! Jag tycker om refrängen men sen när versen kommer och Finalnds svar på E-type sjunger så känns det helt plötsligt så himla tråkigt och framförallt så himla gjort! Även om det kanske inte är så vanligt i Eurovision Song Contest.

Men när tjejen börjar sjunga igen så tycker om det. Den här gången när jag hör det, och kanske när det är liveframträdande. Men om den spelas på radion lär jag med stor säkerhet stänga av radion direkt... Förlåt Finland!

1 point

  

Portugal

FLOR-DE-LIS  - Todas as raus do amor

  

Riktigt mysig. Dock inget för mig och inget för Europa. Versen är lite för lam, men när folktonerna kommer så blir man glad och det spritter i kroppen. Det är för fiolen, bongosarna, flöjten och dragspelet Portugal får poängen och det är något med det som jag gillar! Vart är folkloren?

2 point


Malta

CHIARA - What if we


Hahah, pappa snackade om det här om dagen. Brukar det inte vara en stor kvinna från Malta varje år? Varje år kanske var en överdrift, men det är tredje gången hon är med och tävlar. Och hon sjunger lika fint den här gången och har en spännande, exotisk ballad. Den känns som soundtracket till scenen där tjejen och killen tillsist får varandra och hästar galopperar omkring. Väldigt spännande låt och jag tycker om den jättemycket.

4 point


Bosnien & Hercegovina

Regina m&t - Bistra voda

  

Sångaren ser väldigt spännande ut och det är låten också. Dock har jag svårt att få grepp på den. Det finns en del snygga partier och det är nästan lite gåshud mitt i låten i cirka två sekunder. För övrigt är den som titeln säger: bister. Inte alls som förra året då B&H var en glad, töntig fantastifull låt. Och även min favorit! Förövrigt undrar jag hur man uttalar Hercegovina?

2 point


Snart. Alltså snart kommer den tredje delen som är från Semifinal 2.
Hoppas det finns bättre låtar där än i första semifinalen som inte hade mycket bra alls.
Men om jag får hoppas går Sverige (såklart), Vitryssland (som hittills varit bäst i år!), Makedonien, Island, Malta, Belgien, Schweiz och Turkiet. 
Det återstår att se nästa vecka!
Och om ni ser Christer B, tipsa om min blogg då!


Vackert

When youre weary, feeling small,
When tears are in your eyes, I will dry them all
Im on your side. when times get rough
And friends just cant be found,
Like a bridge over troubled water
I will lay me down.


Där brast det.
Att tårar kunde rinna till Så ska det låta var något nytt.
Den låten kommer alltid ligga lite närmre mitt hjärta en någon annan.
Trots att jag bara var 8 år.


<3Fuck you


Lily Allen - Fuck you


Nu tänker ni kanske "inte hon också". För den här låten pryder både Fannys och Fridas blogg, men sanningen är den att den är så  bra så jag kan inte undgå det. Den växer verkligen och för varenda gång jag hör Lily Allen vill jag bara höra mer och mer. Det är så bra så jag ska ringa till min bror och säga att jag önskar mig hennes skiva i födelsedagspresent. Min födelsedag är ju exakt om fjorton dagar.
Och nu när jag är ensam hemma kan jag sjunga hur högt jag vill, det var inte så passande när jag sjöng fuck you fuck you fuck you när jag shakade pommesen. Men det borde passa nu när jag gör lite alldagliga sysslor: fyller iPoden med ny skön musik och snart rensar garderoben.  Så himla skönt att bli av med lite, men jag är så dålig på att rensa och det brukar sluta med att ett eller två plagg försvinner..

Igår var det föresten trevligt. Grill och krök hemma hos Mika. Sen blev det en kort vända på stan innan jag for hem. Vi såg ingen eld och jag och Pontan kom fram till att vi saknade det. Men annars var det mycket mer än okej! Lite nytt trevligt folk är ju aldrig fel, och sen att sitta och sjunga på interna sånger. Helt klockrent! :D

Imorn blir det Alingsås. Kul ju! Träffa mina kära kusiner!
puss!

RSS 2.0