klant

klantkarin glömde klantsvenskan som hon har klantprov på klantsatsdelar som hon inte förstår i klantmorgon.
istället tog klantkarin med sig klantmatteboken istället, utan att tänka med klanthjärnan.
det är så man klantskäms och nu så är klantklockan snart halvklanttio och klantkarin är klanttrött och kommer att få klantdåligt klantresultat på klantprovet.

dagens klantnanoblogg blir alltså: Klant.

istället för att göra klantsvenska (som klantkarin inte kan göra), gör klantkarin inget bättre än att titta på klanttv.
mycket bättre.


klant klant klant klant.
har ni tänkt på vilket klantfult ord klant är? nu börjar jag säga kant istället. tant. sant. lant. fant. rant. jant. dant. KLANT.


suuuugck


ingen nanoblogg.

Idag tror jag att jag har knåpat ihop sisådär femtioelva ämnen. Tankar har nämligen rörts runt i min hjärna och jag har hela tiden velat skriva ner dom. Allt från färg, cyklister, pengaflöde, skor, våren, människor och ja.. som sagt, femtioelva ämnen. Kan då säga er att det här lär inte bli någon nanoblogg. Ni vet en sån där blogg med endast ett ord. För jag har redan knäckt den tanken, som var en av de femtioelva. Annars vore det grymt! Tänk att skriva en fett värd blogg och bara uttrycka sig med ett ord. Ett ord som liksom förklarar allt. Men idag kan jag inte hitta det perfekta ordet. För det har varit en väldigt bra dag och det har hänt mycket. Eller, den har varit vanligt seg på svenskan, men det har varit kör idag! Humörhöjare till tusen!

Dagen började med en bra matt !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! MINA JEANS SPRACK! NOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO :( :( :( :( :( :( :( .

Nej nu blev jag fruktansvärt ledsen och okoncentrerad. Mina favoriter.Sprakljud. Lagas!! Genast! :O

Dagen började med en bra mattelektion. Jag gjorde 3 tal, sen så lärde jag och Pontan lite pi. 3,141592653589793246. Fler siffror ska det bli. Vi switchade även iPods, nästan hela dagen. (hade en osocial iPoddag) och glädjen blev nästan fullkomlig när jag hittade några John Legendlåtar som jag mös till.
Gemu-provet gick bättre än väntat! När jag upptäckte dimackordet, vilken stolthet! vilken lycka! jag verkligen tänkte till och när jag såg de små terserna så ba: Woow! Nu ber jag om ursäkt för the musiclanguage och även för kissabajsainlägget som fortsätter här.... Jag var och gymmade i en och en halvtimme! Blir nästan stolt när jag sprang från och till på löpbandet. Om det inte vore för onda fötter skulle det gått ännu bättre! Dock går kortet ut på onsdag så snart blir jag fet igen. Nytt kort efter lovet,
forhoppningsvais.

jag saknar 27 september lite mycket en aning. poco.
det är jag som har filmat mumsmannen.
tjingtjong.


Jason Mraz - Build me up buttercup

gemu ??

jag går estet musik, men mitt hatämne är gemu.
för jag fattar ingenting och det verkar vara meningen att det ska vara så också.

fail på provet imorgon. säger då det.
för det är ingen överdrift. jag fattar faktiskt inte. jag kan inte höra med blotta örat om det är en överstigande kvart eller överstigande sext. shit. fail fail fail. jag kan inte se om det är ett b-mollmajsju. visste knappt att det fanns. eller D 7-5.

gosh. ännu en gång surrar tanken att jag har valt fel linje.
men nej. det har jag inte. för utan estet skulle jag inte ha kul varje dag, jag skulle inte gå i underbaraste klassen och få gå på världens bästa estetfester. jag skulle aldrig passa in på samhäll, inte så som jag gör på estet.
så jag tar tillbaka det. jag har inte valt fel linje, men den där gehörs och musikläran är för svår för att förstå och hur intresserad jag än är av musik så är jag inte ett dugg intresserad av den.

ta mig till havet och gör mig till kung.
låt mig få slippa gemuuun.

bajs hejdå


Legend

Förlåt. Det har blivit väl mycket musikvideosar på senaste och jag vet att det antagligen är 1 av 25758 som ser på dom.
Men nu har jag något nytt att bjuda på. Riktigt fresh, iallafall för mig.
Jag har hört talas om John Legend förut, men nu tog jag tag o lyssnade på honom på riktigt. Och det blev lite rysare och ja ni vet, det vanliga Karinsyndromet när hon hittar något hon gillar.

Ta er tid. Lyssna på låten och låt soulen rinna igenom. I like the beat.


John Legend - P.D.A (We just don't care)


Förövrigt träffade jag Simon idag. Den bästa grannen och det var hur trevlans som helst. Vi gick en aslång promenad och pratade gamla minnen och nuet. Sen gick vi till Sanna där vi såg på asgamla hemmagjorda filmer. Jag garva så tårarna rann och ville smälta in i bordet. Gamla tider är ganska fina. Svårt att inte sakna dom...

sportmatch
inte illa ernman !

Godmorgon

Befinner mig i datasalen. Alla lyssnar på alphabeat, eller nåja, många gör. Typ jag Mica och jag såg allt Frida..
Anyway. Just nu lyssnar jag på något annat. Något som jag faktiskt hade glömt...
...Tills min moder tog fram en jättegammal bland skiva som jag har gjort. Typ sisådär 2007. När jag hörde den blev jag sådär varm i magen för låten är en sådan där "man blir varm i magen"-låt.
Den skulle aldrig vunnit melodifestivalen, ingen melodifestivallåt. Dock är den väldigt mysig och jag tycker om den. Den passar så här på våren när man ser de röda husknutarna på riktigt. För så var det igår, när jag gick till stan för att skaffa mig en munsbit. Då lös solen på husen och de fick färg. Riktig färg och jag nästan rös för inte ens i mina vildaste fantasier kan jag få sådan färg på husen (hmf, vad brukar jag fantisera om?). Gräsmattorna blev gröna och asfalten liksom lös.

Galet vad jag saknat våren!

Nåja. Här kommer den, den mysiga. Man vill gå och säga godmorgon till alla man ser. Dessutom gillar jag Uno. och Otto. Nu blev han nämnd här också, precis som han ville.

Ciao! Jag MÅSTE göra mjölkpaket nu!


Uno och Irma - Godmorgon

Vår Anders

En förälskelse har startat. Han heter Anders SG och är sjukt snygg och sjunger svinigt snyggt. (Va? Hade ni inte räknat ut att jag snackade om en sångare...?) Han är från Danmark och det är ju inte så farligt långt bort, och det kan jag väl stå ut med. Köpenhamn är fint, iallafall på våren/sommaren. Längtar faktiskt lite efter att sitta i Nyhavn med en latte i handen och solglajjorna på eftersom solen skiner så starkt. Partie. Men i ärlighetens namn regnar det varenda gång man kommer till Danmark, det regnar nog mer där än i Storbrittannien... Inte hetsa på de dåliga grejerna, för vårat grannland har fina parker, museum, tivolio och annat gött. Tillexempel bluesbarer som Mojo. En av de bästa upplevelserna när jag var yngre, sisådär 13 år. Jag, päronen och två päron+barn familj åkte till kopenhavn och chillade och röjde till blues på kvällen. det var grymt även om ens små öron värkte och tjöt.

Eftersom jag är bra på att lämna ämnet vänder jag tillbaka till Anders.  Han är faktiskt en av de tre Andersarna i mitt vårband. Inte visste jag att Anders var så himla populärt i Denmark?  (dessutom  gillar en av Andersarna The Ark! sammanträffande! )Anyway. Vårband! Bandet jag lyssnar helst på när jag trippar ner på stan i solen. Som får mig att vilja skutta och skratta i vårvädret. Som får får mig att välkomna våren svinastort. För våren är här och jag skuttar och skrattar. Sitter på bänkar i solen, eller på asfalten lutad mot Pontas knän och njuter. För jag tycker om när solen skiner i mitt bleka ansikte.
Även om snön kommer falla ner snart igen så finns det iallafall hopp om vår där ute och hela mitt liv bara skiner upp.
Tänk vad årstider kan göra.

Här kommer Anders (med ko) och förgyller tillvaron. Hade lite svårt att bestämma mig för vilken låt jag ska bjuda på (lyssnar på flera ganska mycket just nu). Men det blev den här för Anders SG ser ju inte för dum ut alltså .

tjing


Alphabeat - 10 000 nights

Now it's begin

Karin får komma ut i sin rätta form.
Den riktiga peppen. Den riktiga festen.
Eurovision Song Contest.
Det är det som är värt med melodifestivalen. Den leder till den bättre tävlingen. Weihu

Malena Ehnman är en riktig pingla om jag får säga det själv! Och även om det är 143 kommentarer om att Måns skulle vunnit på www.eurovision.tv är jag ändå riktigt glad att det blev Malena. Hon är vacker, skicklig sångerska och har en låt som det finns både gammal och ny touch i. För en gång skull: Bra val Sverige!
Sen måste jag få säga att alla länder röstar inte på sina grannländer och vi ska hålla hoppet uppe!

Jag gillade Motoboy igår. Spelade in det och såg det förut. Jag satt och rös, så sjukt bra. Tills Charlotte Perelli kommer och förstör hela låten... :(

Nästa punkt blir att jag är överlycklig. Min födelsedag kommer bli så himla grajt så det finns inte. Torsdagen den 14 maj blir det att bänka sig framför TV:n och se på Eurovisionsemifinal 2. Och alla ni som läser min blogg grundligt kommer vara lika haja som mig på bidragen ;)

Vi börjar firandet genom att visa några av de bästa esclåtar, genom mina schlagerår.

Året var 2001. Tävlingen skedde i Danmark eftersom Olsen Brothers vann året innan. De här männen är helt kalas! Gosh vad jag vill upp och dansa! Tanel Padar och Dave Benton - Everybody
Efter 2,20 kommer det bästa. Yaau, Come on.
Jag måste få säga att Norden har haft bäst låtar. Det är så det är, man gillar sina grannländer eftersom de har mest lik musiksmak som oss. Norge, Island och Danmark ligger på toppen av bra musik. Dock inte Finland. Jag skulle kunna ladda upp massor, dock inte idag. Håll utkik, om ni orkar.

Avslutar med en dansk låt, också 2001. Så himla härlig!


Rollo og King - I'll never let you go

I preciate

Spotify!
Nu har jag det och allt finns verkligen. Really really!
Nu lyssnas det på Beach Boys. Det gör jag aldrig annars men jag tycker de är ashärliga. Har tänkt så många gånger att jag ska tanka ner lite av deras musik, men med tanke på dagens oroligheter (och en livlig diskussion med min bror) har jag kommit fram till att lugna ner mig med nerladdning. Förutom när det gäller one tree hill. Det borde inte vara olagligt att ladda ner serier man kan se på tv!!

I vilket fall, det är bra spotify. Känner jag mig sugen på vad som helst, är det bara att söka och få det. Jag är redan kär!

Enda nackdelen är att man inte kan ladda iPoden med musiken från spotify, som jag innerligt hade hoppats på. Jag har inte råd att köpa musik!

Däremot ska jag lägga ner pengar på att fräscha upp min cdsamling. Jag har inte köpt cdskivor på sjukt många år och det är typ Aqua och Britney Spears som syns i samlingen. Inte den sortens musik jag lyssnar på idag.

Jag har skrivit en lista på skivor jag vill ha och jag skrev upp alla de skivor ja kunde  komma på "bara sådär" och det blev 35 stycken. Men det ska jag lyckas med!Idag bjuder jag på lite beach boys. Den här låten som får mitt huvud att spela upp hela love actually filmen. godtt!
 


The Beach Boys - God only knows

fascination

Jag är helt beroende av fascination.
I Österrike var det den låten jag lyssnade på hela veckan och så har det varit sen vi kom hem. Så sjukt bra och jag brukar hela tiden se det, we live in fascination.
Det är fascinerande att nu blir det vår igen, snön smälter, fåglarna kvittar, solen skiner och det luktar vår utomhus. Det är fascinerande att se på Planet Earth. Massa coola djur man inte visste fanns, men som finns i regnskogar och har flera vackra färger. Det är fascinerande hur våran lilla jord fungerar. Det är fascinerande hur lärare lyckas trycka ner allt på en och samma vecka. Men det är också fascinerande att vi har världens bästa elevråd som anordnar Skolan är vår, nästa vecka, på tisdag!
Det har fixat en del band (navid modiri och gudarna!) och aktiviteter i klassrummen, lågstadiedisco med mera och vi får hänga där hela natten! Det kallar jag elevråd! Hyllningar till dom!

Igår såg jag "I taket lyser stjärnorna" med Amanda och Frida, och jag blev fascinerad då också. Hur man kan göra en film som får ens hjärta att skaka, klump i magen och tårar att rinna. Jag har läst boken typ 3 gånger och varje gång är den lika bra. Favorit av favoriten. Men jag upptäckte att jag blandade ihop den med "medan mamma sover" som också är sjukt bra! Typ samma tema. Hemskt tema, men det finns ju i verkligheten. tyvärr :(

Nu ska jag hitta på nåt. Fiol och städa, för ja har redan tränat på körsångerna och spelat piano. Vill yoga, men jag har ont i hela kroppen efter afro dansen i går. Världens värdaste grej -gymkort! wow, I did it !

hejsvej!
Jag bjuder på den här igen! Så himla braaaa!


Alphabeat - We live in fascination

That's how it is

Hade nästan glömt bort hur bra den här versionen är!

Btw! Idag har jag köpt en månads gymkort! Nu ska det bli träna av! Just nu är jag alldeles spagetti i benen efter att i bara trampat och trampat. Fett värt pengarna hoppas jag! Kostade ju skjortan... !


Nu är jag så trött så jag svimmar. Måste sova, för imorn börjar mördarveckan.
Engelskaredovisning (om mr Salo - anledning till denna video), svenskaredovisning (om donken), energidebatt (heja vindkraftverk) och matteprov. Förhoppningsvis vaknar jag inte ens imorgon. Ligger och spyr istället. Jag har liksom inte pluggat vidare mycket på något av det. Wups!

Menmen, ta det chill. Lyssna på låten, den är chirriidej världens vackraste. Nästan ^^


The Ark - Calleth you Cometh I  

skitprogram

Dags för ett erkännande: Jag, som är en riktigt melodifestivalhippi kan hålla med er alla om att i år har hela tävlingen varit skit! Bland kvällens låtar fanns det inte en endaste låt som det sa klick med! Och inte veckan innan det heller!
Jag har, tyvärr, massor att klaga på. Jag vill gnälla på detta jippo som är så överdrivet! Vad hände! Jag såg fram emot det här förut!! Förhoppningsvis är det bara ett dåligt år med många kopior, dålig programledare, pausunderhållning.. o ja ja.


 • Kopior
  Det verkar som om låtskrivarna inte orkar att fokusera längre, för varenda låt är ju en kopia av något!
  1. Piloterna (med Johan Becker som frontfigur och som snor det kallade "bandets" hela uppmärksamhet) lät precis som radioplågan med Velvet - Close to your body eller vad heter den? Jag är inte så insatt när det gäller dagens radiomusik, men visst har jag lyckats höra den plågan.
  2. Susanne Någontings vers lät EXAKT som Brandurs låt Lullaby som var med förra året. då menar jag EXAKT. Förändringen var att hon var inte lika charmig, söt, hon sjöng på svenska och hade tagit ner tempot något ytterligare. Från en ballad till låååångsam.
  3. Opera Marlene Ehrman (örman) kopierade en låt som jag hör i hjärnan med typ björn skifs och en massa barn. Trots det tyckte jag att det var Marlene (hette hon så föresten?) som skramlade ihop segern ikväll. Och hon slog förra veckans bidrag också! Stentufft att sjunga opera.
 • Programledaren
  Jag trodde att jag skulle gilla Petra Mede, men nej. varje gång hon säger ett "skämt" så är hon dötrist. Det blir pinsamt och jag tycker synd om henne. Hon kommer minnas melodifestivalen som då hon gjorde bort sig totalt inför svenska folket. Kristian Luuk, vad tog du vägen?
 • Pausunderhållningen.
  Jag tycker det är coolt när de går igenom decennierna och Petra Mede sitter i bakgrunden o snackar i form av någon annan, men den där rödhåriga snubben som de visar, som sjunger och gör sig märkvärdig. Vad är det för skit? Det kallar jag inte pausunderhållning! Och idag,DARIN?! wee-iii--eeii. "vänta, jag ska bara sjunga några toner falskt och weila lite till,  see på meeiiieeej åhoooo en haaiiaam i stoooåååoormääeen" . öhm va?
 • Musikgenrer
  Discopop, pop, dansband. I år har det inte funnits en enda schlager. Inget sånt där tralligt Linda Bengtzingstuk. När ska melodifestivalen öppna nya dörrar, indiepop tex? Tänk om en Håkan look alike, eller något i stil med Timo Räisänen eller något i stil med Billie the vision typ. Svenska folket skulle gilla det. Dessvärre är dessa så pass kloka att de inte ställer upp...

Nu blev det för långt här, kände jag. En sak kan jag konstantera. Vi lär inte vinna någon eurovision i år heller. 2009 är ett dåligt melodifestivalår för sverige, och vi kan faktiskt inte skylla på övriga europa. Det är faktiskt vi som skickar dit musiken och om vi ska vinna får vi ju faktiskt skicka något bra. Men å andra sidan i år så har ju Christer Björkman m/co valt ut "europa"-vänliga låtar. Seriöst! Är det verkligen så viktigt att vinna, att vi inte ens kan ha musik vårat land kan stå för? Det är tragiskt. Jag tycker bättre om att skicka något riktigt svennigt, så får övriga europa veta hur konstiga vi är.

Nu tar jag och kryper ner i min säng. Work tomorrow and PLUGG. bais.
förlåt för att jag klagar så. innerst inne gillar jag melodifestivalen. och jag älskar eurovision. faktiskt.

RSS 2.0