See you later

Min blogg är ganska ointressann, men jag gillar att skriva o därför skriver jag.
Nu kommer jag däremot inte skriva på ett tag. Jag har viktigare saker att tänka på, tillxempel lapa sol hela dagarna och kanske hinna med en och annan utflykt med ännu mer sol.

Hade så trevligt här hemma, innan det säger sviiissh är jag hemma igen.
Hojj

Midsommar

Midsommar.
Snacka om överskattat.

Jag dissade hembygdsgården och glada barn som dansade runt midsommarstången. Varje gång jag har varit där har det varit lika tråkigt och lika fail. Det har bara börjat regna och jag tycker inte om den här lilla orten och människorna som bor här. Jag vill faktiskt bort härifrån. Växa upp och fly mot något nytt.

Istället satt jag med min faster som är här på altanen och snackade några timmar om livet. Jag tycker om henne massor, go o glad.  Vi har planerat min framtid, hur jag ska bli en framgångsrik företagare genom tvprogrammet Draken. (som jag aldrig har sett, men enligt faster så är det väldigt roande!). Vi har en plan, nobelpris för den!

Sen har jag ätit massor. Först frulle, en timme senare sill och potatis hos farmor o farfar, sedan jordgubbar. Sedan gick vi hem och har druckit en liter kaffe var och ätit godis, chips och cheesecake.
Allt det här ätandet hela tiden beror nog på rastlösheten? Fint inför bikinanvändningen som är om sisådär 24 timmar!!! Ja då sitter jag där vid poolen o äter något igen. Sommarlov än ingen tid för dom som försöker komma i form. (jag)

Seriöst vad ska jag hitta på nu?
Jag får väl börja att läsa ännu en bok, se ännu en film, äta lite mer.... Jordgubbar. Jag älskar jordgubbar. mums!

Mark

Jag vill bara fly nu.
Imorse, vid halv7 åkte hela familjen minus mig och mor till frankrike. De väckte mig aldrig (som jag bad dom) så jag fick aldrig säga  hejdå. Onödigt sa far min i tfn senare, för vi ska ju ändå ses om några dagar.
För om två dagar sitter jag och mor min just nu på flyget till fransosernas land. Jag vill dit NU. Det är nästan så att jag ångrar att jag inte trängde in mig i de överfulla bilarna (Anledningen till flyg). Det skulle kännas bättre att få börja åka i tre dagar än att sitta här hemma, vänta och titta ut genom fönstret och se spöööregn

Nåja.
Man får försöka roa sig.
Nu har jag sett början på Sound of music, tills jag blev övertalad att börja städa. Jag har inte städat ett dugg än, utan försöker istället få ordning på min iPod. Jag är så oteknisk, men jag ska göra stora under och göra den riktigt fylld innan France.

Häromdan träffade jag Jenny och vi såg på RENT. Fantastiskt film det där, trots att det inte fanns några tårar och istället satt vi och asgarvade till det sorgligaste ställena där tårarna brukar spruta i vanliga fall. Vi har sett RENT så många gånger nu att vi lägger märke till varenda rörelse (Mark gör) och sitter och tjuter av skratt istället (åt Mark). Mark är min nya favorit.

Tråkigt blogginlägg. Har inte så mycket att säga. Det händer inte så mycket längre, när det är sommarlov. Utan man sitter mest still och saknar klassen. Det har knappt gått en vecka och jag har abstinens. Jag längtar tills 18 augusti.
Men fett värt sommarlov skare bli ändå!
Kraam
 Anthony Rapp som Mark i RENT. huhu i lööv him!

Robot


Röyksopp ft Robyn - The girl and the robot.


Jag gillar Röyksopp och vill på festival och höra dom. Det kan bli röjigt värre må ja tro. Men ja ska inte på festival i sommar... Förutom Frizon. Å dit kommer inte Röysopp, men däremot Maia Hirasawa och jag gillar verkligen hennes nya skiva! Hennes röst är som hallon.

Så idag säger jag inte något annat viktigt. Det är tråkigt väder, sommarlov som redan är långtråkigt och en död fluga på golvet. Då behöver man muntras upp av Röyksopp (happy up here, me like!) och fröken Hirasawa.
Sen är jag sur pågrund av Ipredlagen. Jag har inte pengar att köpa massa ny musik att fylla min iPod med. Och jag vill ha nytt! Free youtubeconverter grejen är ju så långsam, bara en låt i taget. suck

Och just det. Om jag hade lite pengar skulle jag utvidga min skivsamling ännu mer. För nu är min skivlista flera A4 långt.
 Vi ses någon dag. Kräm

Underbart är kort

Jag vill inte bli nostalgisk. Det är jag jämt nu för tiden, och jag gillar inte att vara nostagisk för ofta. För det växer en klump i magen och läpparna vill börja darra och då måste man verkligen anstränga sig för att de inte ska göra det.

Igår var det skolavslutning och såklart skulle vi sjunga på skolavslutningen. När vi genrepade körlåtarna o när kammarkören (80 % f.d treor) sjöng den fina Povel Ramel låten Underbart är kort, kunde jag bara inte hålla tårarna borta.
Där stod dom på scenen efter deras champagnefrukost, lite runda om fötterna, jätteglada och sjöng. De var vackra, lyckliga, fnittriga och jag insåg att bättre treor kan man inte ha. Vi har verkligen haft tur! :)

ES3A, ni är så jävla bra.
För vi vet, för vi vet.
För vi vet, för vi vet.
För vi vet., för vi vet. 
VI GÅR ESTET!!

Lugna bananer


Jack Johnson - Banana pankake


Honom lyssnade jag mkt på en gång i mitt liv. Nu fick jag för mig att lyssna på honom igen, och gud vad bra Johnson är! Så sjukt mysiiiig!

Jag försöker städa, men det går inget bra. Tänkte fräsha till bloggen lite ist. kanske man kan få ordning på kommentarfältet o sådär.

peace!

NEEJ

Lägg av lägg av lägg av!
Världens sämsta säsongsavslutning av Greys.
Det slutade med att en Karin slängde sig i soffan, visste inte åt vilket håll hon skulle titta, med tårarna rinnandes. Glasögonen immade och hulkningarna överröstade TV:n.

Jag ger väl inga fler detaljer, men seriöst.
Nu blev det för mycket. Nu kan jag inte stå ut att vänta till säsong 6 för att få reda på om det verkligen är så.
Nu måste jag leta fram en näsduk och ta ett djupt andetag.

Det är bara en serie. bara en serie, bara en serie.....
The best one ever.

Här kommer den

Godmorgon...eh.. eller är det så?
Klockan är halv 7, kvällstid och jag vaknade nyss alldeles förvirrad.
För jag kom hem från skolan tidigt idag och tidigt sjönk jag ner i tv-soffan med tunga ögonlock.
Sen sov jag, och nu har jag sovit kanske 2 och en halv timma. Jag skulle ju bara vila ögonen en kortis och sedan njuta av friheten, för nu är det lov. Almost! Det enda som är kvar är att sjunga på skolavslutningen på fredag, sedan FREI i nio? tio? veckor framåt!
(Å andra sidan, ganska mycket  frihet att bara sova i flera timmar i tv-soffan!)

En låt som alltid har funnits på min mobil senaste året tänkte jag bjuda på. Jag älskar den verkligen, och det är obegripligt att nu är det dags att lyssna på den igen! Det var ju inte längesen jag gjorde det.... 
Den passar inte in idag, utan lilla Ida får komma och dra i spaken...



Balsamboys - Här kommer sommaren



Det var esteterna som vann lådbilsracet! Härligt!!! :)

Det lider mot sitt slut

Igår såg jag på Jenny när hon spelade i Djungelboken. Fy vad det var mysigt med ett Tranåsbesök. Med tanke på att jag var där jätteofta när jag var liten när min morfar bodde där. Värsta nostalgitrippen. Bara jag satte ner fötterna på tranåsmark, kände de ojämna kullerstenarna under fötterna på den sidan man alltid missar att gå på trottoaren. Gå förbi ålderdomshemet där morfar tillbringade sina sista år. över stan, ån. Jotack. Jag tycker om tranås och förhoppningsvis får jag åka dit igen och se Jenny för hon var väldigt söt som apa, även om hon var utan svans. Duktig tjej det där, och hon sjöng grymt fint gjorde hon också!

När jag kom hem var jag sjukt trött. Så mycket plugg bakom mig, och nu när man har haft det sista provet så märks det hur hårt man har jobbat på sistone. Jag somnade vid 9 och vaknade halv 9 imorse utan någon klocka. Jag som tom hade ställt den på 9! Asgött att sova nästan 12 timmar!

Nu har jag lena ben, duschat, fixat naglarna, lockat håret, packat väskan, putsat fiolen och laddat batterierna fullständigt inför ikväll. Den sista konserten, inte för mig, men för mina underbara 3or. Ryttargårdskyrkan kommer vi hålla oss till i, klockan 19 börjar den och det kostar en liten, men värd slant. Kom dit vetja!

Nu ska jag steka lite korv och få i mig nåt att äta. Sen far jag til Linkan. Ska vara där halv4. Värd sovmorgon! hoho!

Bach

Det är sjukt vad mycket som ska få plats i ens lilla huvud.
Det är snart fullt och rinner över, jag lovar.
Det rinner redan över, för jag kan inte att lära mig hela renässansen och barocken.
Varför är det bara vi som har saker kvar i skolan? Stort Åkeprov och matteläxförhör (som jag för övrigt inte har haft en endaste minut till att titta på, åke tar större plats). Jag vill ha sommarlov !! Men de tär bara imorgon, sen är det sommarkonsert och bara chillidill resten av veckan.
Men jag är trött på stora prov!
Jag chattade med Henning igår och han: det är väl bara kompositörer?
Lilla vännen tänkte jag då. Såklart har Åke allt man har gjort hela våren. Konstiga texter om furstar och humanister, operan Rigoletto, svensk barockkonst, michelangelo, leonardo da vinci, vivaldi, bach, händel, david klöker ehrensrahl som jag verkligen har nada aning om vem han är. Och ännu mindre om Magnus Gabriel De la Gardie! De där filmerna vi har sett har jag förträngt från den sekunden jag somnade!

Men en sak är säker. Det är ganska mysigt med vindruvor, kaffe och kexchoklad och sitta och lyssna på klassiskt. Jag tycker om det mer och mer. Och inte så himla tråkigt att läsa på, för på något sätt fascinerar det mig. Kompositörer som har lyckats att göra eviga stycken som är lika bra nu. Folk lyssnar för lite på klassiskt!
Men det är klart, man blir ju trött i huvudet, speciellt när man vet att imorn ska det sitta och jag började plugga i går kväll. (som slutade med att ett trevlig pratstund med jenny over the msn)

By the way! Jättetrevligt med balen igår! Treorna (och de tvåor och Björn som var med) var verkligen sjukt stiliga och vackra! Weinervals är inte dumt alls. Man längtar till Nordens största bal, i trean! Sjukt kul att få vara med om den sen (A) Om man lyckas bli bjuden... haha

Nu ska jag till facebook och sen återgå till David Klöken Ehrenstrahl!
Peace out bro!

I miss u

imorse när jag och pappa satt i tvsoffan och diskuterade dagen kom mitt huvud helt konstigt in på Flahult.
och så insåg jag att jag ska ju inte dit i sommar. jo, på en fjuttig lovsångskväll, men inget mer.
inget mer hetingbo, jag har knappt kontakt med hetingboet längre. Inte med någon, för det senaste året så har tiden bara flugit iväg. Grejen är den att jag vill inte att den ska flyga iväg mer. jag vill ha världens bästa flahultare nära, för ever.

gah :(

me want! i 3 veckor, inte bara en fjuttig kväll där man knappt hinner hälsa och prata med alla.
jag vet ju själv hur det brukar vara på lovsångskvällen. Jag har ju varit med om den tre gånger innan... som deltagare.


oj det här är verkligen jättejobbigt.
saknar alla människor så oerhört mycket.
ni har gett det bästa somrarna i hela mitt liv.
inget slår flahult 06, 07 och 08. <3


Crap

Hahahah!
jag har verkligen så sjukt mycket skräp på min dator!

Har införskaffat mig en ny iPod. Det gick fortare än det skulle, men glad för det är jag. Man sparade faktiskt in 200 spänn på att köpa den på SIDA istället för Elgiganten. Ett tips på vägen!
Anyway. Det är såndär som inte är röd och oval, som jag hade tänkt mig. Det blev en svart, stor, klumpig, redan repig sak med hela min dators minne. Och det var därför jag la in verkligen alla låtar som fanns på min dator.
Jag trodde verkligen att det skulle bli mer än 3700 stycken. Så därför går jag ner på mina bara knän och säger:  skicka muusik till mig!! Jag har väldigt lite av allt bra nu för tiden!

Och ni visste väl att Hallelujah finns i många versioner?
När jag åkte bussen idag kom det 7 olika versioner, varav en var italensk.
Jag undrar hur många fler språk jag har den på ?

En dag ska jag verkligen reeensssa min dator.  Och spara det som är värt.
Jag vill inte mista allt, som jag har gjort en gång. Det var en riktigt jobbig period i mitt liv.

Men det får bli ett sommarprojekt. Nu ska jag snart på femårskalas hos sweetnosen Pauline, därför ska jag changa om lite. Föresten har jag hittat ett litet tygstycke jag kan knyta som rosett runt huvudet nu! ARRÅÅ som Erik skulle uttryckt sig.

tjangtjång

sleeping

Trött!
Alltså, jag är så trött så jag vet inte vart jag ska ta vägen. Jag hittar knappt min säng.
Nu är det i vilket fall bara ett prov kvar, ett läxförhör och sommarkonserten. Sen ska jag sova i resten av mitt liv.

För jag har inte pluggat så här nån gång i mitt liv. Pluggat ända tills småtimmarna då sömnen borde vara som djupast.
Jag borde plugga nu med. Kultur och idéhistoriaprov på måndag. Sista Åkeprovet för den här terminen så han lär väl göra ett rejält prov. Men jag orkar verkligen inte. Ni anar inte hur trött jag är! Jag ska alldeles strax sova.


Jag är jättesugen på Way Out West i sommar. Lily Allen vore inte dumt.
Dock ser det för tillfället ut som jag inte har råd ?


Lily Allen - Not fair

Den poetiska eddan

Jag har bloggat endel på senaste. Jag har liksom fått en kick, eller så är det ett sätt för mig att rymma från litteraturhistorian. Även om jag, hör och häpna, tycker att det är ganska kul. Dock jättesvårt att sitta en dag innan och plugga in allt. Jag är lite dum i huvudet.

Tänkte att det var längesen jag bjöd på en gosig låt och Ane Brun står högst upp på goslistan.
Ane Brun kommer btw till Lkpg den 3 oktober. Jag känner mig jättesugen på att åka och sitta i publiken och bara lyssna. Definiera ordet musik som Ane Brun verkligen än, i alla fall i mina öron.
Någon som vill följa med?


 
Anne Brun - The Treehouse


Annars gäller ganska mycket Håkan just nu. Det är sommar och då finns inget bättre än Hellström!

solsting

Idag har jag

* Blivit sugen på ännu mer sommar.  och sommarkläder. Speciellt en byxsdress! vanliga shorts! sandaler! linnen! På onsdag blir det shoppa av med Fritian.
* Sökt massa på Tradera och hittat finaste polaroidkameran och plånboken.
* Blivit assugen på RENT. Frida laddade upp en youtubeklipp på hennes blogg från den älskade musikalen och jag blev sugen på en Jennykväll.
* Beställt ett par ascoola solglasögon som enligt hemsidan ska landa i brevlådan imorgon.
* Hittat jättefina hårband som jag letat efter i vanliga affärer, på Urbans Outfitters hemsida. Dock växte ilskan när jag såg priset. Dom var såå fina!!!
* Bestämt mig för att köpa upp min lön. En ny iPod ska det bli. Den ska vara röd :)
* Inte läst en enda rad i dikt och tanke. skrämmande tanke är att vi har prov på onsdag och jag borde läst på redan för två veckor sedan minst!!!

Så nu vet ni vad jag ska göra. puss


 







fina va?

RSS 2.0