Sweeney Todd

Nu har jag sett den. Den där filmen som jag har ägt sen i julas, men inte förmått mig att se.
Och vad ska jag säga? Den var verkligen över förväntningarna och jag satt som förtrollad hela filmen igenom.
Dialogerna, i form av sång, var helt underbara. Riktigt bra låtar, faktiskt. På det där musikalviset. Inte som i RENT där varje låt är som en hit, utan ja, mer på det sättet då det mesta är sång.
Och inte kunde jag tro att Johnny Depp kunde sjunga. Inte nog med att han är en fantastisk skådespelare, som mycket tydligt märks när han spelar Sweeney Todd.

Filmens introduktion var verkligen grym och jag blev fast direkt. Sweeney och Anthony (en ung kille spelad av en Jamie Campbell Bower) började med att sjunga när de åkte på deras skepp, kikandes över London. Och Anthony som hade den där första raden fick mig att smälta. Vilken röst alltså!
Sen rullade filmen på om pajer och hundra liter med ketchup. Massvis med blod. En väldigt barbarisk film (höhö, han är ju barberare. Okej, jag vet att barbar och barberare inte är samma sak!)  och jag gömde mig flera gånger under min filt. Inte att den var läskig, utan mer väldigt obehagliga scener. Fingrar i mat och sånt gör en ju inte så entusiastisk!

Så med andra ord. Se Sweeney Todd. Den var verkligen bra!
Videon jag bjuder på är favoritlåten (än så länge efter att ha sett filmen en gång, mer gånger kommer det bli!)
Denna killen sjunger verkligen rysligt bra :)


Everlasting love


Jamie Cullum - Everlasting love


Älskar den här låten!
Var ett tag sen jag hörde den :)
Har jag sagt att jag älskar spotify?!
Nu ska jag jobba till 23. Myysigt! Byebye!

Kolla in vid 7,00!



Sen kväll med Luuk

Tredje inlägget för idag. Jag vet, överaktiv?! Men jag snubblade över den här och bara måste få dela med mig!
1. Ola är så stört snygg i det här klippet. Snyggare än vanligt, oh my! Han har en grön halsduk (det är julens färg).
2. Kristian Luuk är med och på min svenska-favoriter-lista kommer han tvåa. Just bakom hans gäst. Dra mig baklänges.
3. Ola kan ju både gå framåt och bakåt. Fantastiskt Ola, grattis!
4. Vid 5,00 till 5,07. -Jo! 
5. Vid 7,00. Seriöst! Seriöst! Här smälter jag och skräms av mig själv. Man skulle ju kunna tro att jag är besatt.



Ola ola ola ola.
Någon, kasta vatten på mig!

Pleasantville

Det finns en film jag såg en eller två gånger när jag var yngre. Jag minns inte så mycket av den filmen egentligen, mer än att allt var svartvitt ända tills slutet då färger började dyka upp. Tillexempel fick huvudrollernas mamma (det handlade om ett syskonpar), röda läppar och det försökte hon dölja. Jag minns även att filmen börjar i färg, men sen helt plötsligt blir allt svartvitt. Jättekonstigt, men ändå ganska bra film som jag sådär några år efter har tänkt tillbaka på. Vad är det för film? Varför minns jag den så väl? Vad i hela friden heter den?
Sen nyss läste jag på tvplaneten.se om en film . "Den lilla staden Pleasantville är en fridfull plats. Stadens invånare lever i en nostalgisk 50-talsidyll där allting skiftar i olika nyanser av grått och vitt. "
Då började jag åter igen tänka på den där filmen.  Plus att Reese Witherspoon och Tobie Maguire har huvudrollerna. Det klickar liksom till i huvudet. Det måste ju vara den filmen?!
 Så nu ska jag kolla på Välkommen till pleasantville och se om det var den filmen, och om den verkligen är så bra som jag tyckte då. På den tiden jag kanske var 11 år gammal och väldigt olik denna 17åriga människan jag är nu.


Hejdåå

Gilla

Jag är ganska trött. Somnade vid 5 imorse efter flera gosiga timmar tillsammans med tre stycken underbara människor :) Vi såg på prinsen och jag och drack te mitt i natten. Blev hysteriskt kära i prinsen. Sprattlade med benen, skrek och skrattade. Matilda sov. Hon missade biblanscenen. Naaw.

Idag så har solet skinit och ingen annan än Ola Salo har sommarpratat. Väldigt mysigt och väldigt roande. Har någon sagt att han är knäpp eller? Att han ville vara med i Jesus Christ Superstar för att få betalt för att ha skägg. Man bah, okej ?! !  Han sa mycket klokt och jag log och svettades där jag låg. SÅ GALET VARMT!
Och nu ska jag fortsätta ute i solen, även om det blev lite molnigt för tillfället. Jag läser sådan bra bok. Katedralen vid havet. Fascinerande medeltidsberättelse som Åke borde krängt på oss och alla skulle fattat allt om medeltiden! :)

Så hejdå.
Jag taggar Frizooon! :) :)


Subway

 
Noren*2 och Erik Hassle - The Escapologist.

Jag är lite kär i bröderna Norén. GRYYYYYYYMMA!
Hassle har fastnat med händerna, lite aka Filip i Tramsgänget.


Jag ska börja åka mer tunnelbana. 
 

I'm stuck in the middle


Salem Al Fakir - Astronaout


Jag såg på kronprinsessans födelsedagsfirande på Öland nyss. Jag spelade in pågrundav ovanståene. Salem var gäst. Och jag gillar Salem ganska fett mycket så idag tog jag mig tid och tittade på hans och Malena Ernmans framträdanden. Salem var den bästa, efter kungafamiljen som satt på en rad och stampade takten och Viktoria och Ers Majestät ville verkligen röja. Deras överkroppar skuttade där de satt.

Sådant tycker jag om.

Peace

Risa och rosa

Saker som gör mig extra glad just nu

* Tanken att Kristin, min kära storasyster, ska komma hem i början av Augusti efter ett helt år i USA. Jag saknar henne like crazy och det har jag gjort det senaste året!! Så långt borta hon har varit.

* Jag är bjuden på bröllop i Umeå. Och det roliga är att det är min kära vän Oscar som ska gifta sig med sig kära Elin. Tänka sig att ens vänner börjar stadga sig. Lite läskigt...

* Jag och Matilda peppar stenhårt inför Frizon. Jag ser fram emot att vara tillsammans med henne några dar och träffa annat people.

Saker jag inte gillar just nu

* MIN BAJSDATOR!!! I WILL KIIILL YOUUUUU!!!

Moto Boy

 
Moto Boy - Young heart


Har jag lyft spotify till skyarna någon gång? Om inte, det måste jag göra nu. För jag fullständigt älskar det! Det enda jag hatar med det är att det inte går att få låtarna till iPoden. Sickk.. Det blir att sno från youtube istället.

Har inget mer egentligen att berätta om än att jag jobbar så att tårna värker nu för tiden. Min kropp är inte van vid den här förändringen, från att ligga på en solstol och slappa till att nio timmar isträck stå och steka hambugs. Men som man brukar säga, det klirrar fint i kassan, och bra är det jag som idag har köpt en ny plånbok med körsbär på och även 2an och 3an Harry Potterfilm. Har jag nämnt att senaste Harry Potterfilmen som går just nu på bio är helt makalöst bra?! Den är väldigt humoristisk och det var det bästa med den. Spännandefaktorn var ganska låg, men jag tror att det skulle vara tvärtom om jag inte visste vad som skulle ske hela tiden... Med andra ord får man skylla sig själv om man har läst böckerna några gånger ;)  Men se den gott folk! It's worth it! Man ska se Harry Potterfilmerna! Det är nog det elfte budordet!

Sen bara för att jag kom in i den lunkande skrivningen ( kan man säga så?) så måste jag berätta om min läskiga dröm i natt. Jag drömde om att jag hörde att en god vän till mig hade krockat i en bil och var allvarligt skadad. Precis innan jag åkte till jobbet så läste jag på hennes blogg att hon var död. Och det var liksom självklart att hennes pojkvän hade gjort om bloggen direkt efter beskedet, den var jättefin med rosor och sånt där. Om jag blundar ser jag det framför mig hur den såg ut. Sen åkte jag till jobbet, föll ner brevid grillen och hyperventilerade med tårarna rinnandes. Det var verkligen en läskig dröm och jag fattar verkligen inte varför?! Varför ska man drabbas av sådana där drömmar? Och grejen att jag inte har så mycket kontakt med henne idag, förutom att jag läser hennes blogg då och då. Det är så creepy. Jag är så sjukt glad att hon lever och att nattdrömmar inte betyder något. pjuk.

Nu ska jag se det sista avsnittet av privileged. neard är jag. på två veckor har jag sett 18 avsnitt om kvällarna och jag till och med drömmer om Megan (huvudrollens) pojkvän om nätterna. Han som inte ens är min typ!! haha! men lite småkär blir jag allt. se privileged helt enkelt. en svinbra, lättsam serie :)
kräm







Ola Salo

Det är ingen hemlighet.
Min stora idol heter Ola Salo och jag förundras hela tiden över hur han fungerar. Bara jag hör hans röst, ser hans ansikte, någon dålig kommentar eller när han rör sig. Då blir jag själaglad. Han är så extremt härlig så det finns typ inte!

Och kolla in när han står där och leker sprattelgubbe och gör sköna mooves hela låten igenom. (han börjar komma igång runt 0,59) Seriöst jag flinar ihjäl mig. För man får skratta åt Ola. Han blir inte ledsen. Han har snygga byxor också och sjunger en bra låt (men dålig kvalité) från en bra musikal vars skiva jag sliter på :)

Om inte min mor skulle ha födelsedagskalas den där dagen skulle jag och Jenny varit där. Det kan jag lova. Jag vill inget annat hellre än att vara på samma ställe som Ola en tredje gång i mitt liv.  
Kärlek påt.

 
Ola Salo och Åsa Fång - Jesus christ superstar

Sommardag

Mysig dag, måtte ja få säga.

Mor min väckte mig vid 10 och vi åkte till vätteviksbaden i Vadstena. Där var det dock för molnigt och kallt för att stanna, trots värmen tidningarna lovade. Vi for därför mot Vadstena stad och satte oss i hamnparken där det var mycket varmare och så åt vi lite take away-kinamat. Jättemysigt och jättegott. Sen tog vi en runda på den lilla mysiga shoppinggatan som består till 70 % av söta inredningsaffärer och massa onödiga söta grejer. Vi köpte jordgubbar och jag hittade mig en skjorta på rean, för 100 kronor. Det blev ett besök på Beccis café också. Eller ingen fika, men en "tittin" för att säga hej och babbla en kort stund. Saknar flickan må ni tro!
Sen började det regna, vi åkte hem och nu sitter jag och väntar på Jenny. Vi ska se Harry Potterfilmer. För nu vankas det sjätte filmen som ska ses på fredag och jag är jättepepp att se den. Jag är freak när det gäller HP!!


Besides you say it wrong. It's leviosa, not leviosaa.


Övningsköra

Dels för att jag har gjort det varenda dag i snart en vecka.
Och dels för att jag är trött, men glad. Och vill dansa. Och skulle vilja se SMK (inte skolmusikkåren, utan slagsmålsklubben) live. Då får man dansa, det slår jag var om. Eller det vet jag ju redan. För det har jag ju hört av dom som har sett dom. (alltså inte jag, för jag ser aldrig någonting :()

Men nu blev det som så att jag inte vill bjuda på övningsköra. Om ni vill lyssna på den kan ni ju söka på youtube vetja.
Here you have Kasta sten istället. Det rycker i benen, jag tror jag ska valsa iväg !


Föresten Frida. Vem var det du hade stirrat på?
puss!


Trygghult

Hemtrevnad. Vissa ställen hör man bara hemma på. Man tar ett kliv och som ett stort lugn omfamnar en. Trygghet kanske det kallas?
 
Igår efter en trevlig, men försenad, resa tillsammans med Kindeskog och Bojestig + deras feta fikakorg, kom vi fram till gården Flahult. Vi gick in i den lilla ladan, kyrkan, och doften slogs emot mig. Doften av sommar, glädje, gemenskap, ensamhet, sorg, hopp, rädsla....Lycka. 
Det kom att bli en kväll/natt som hamnade i topp på  det här sommarlovet 2009.
Alla otroligt vänliga, underbara människor som springer emot en och ger en den varmaste kramen.
Läsa klotter man skrev, små kärleksord till någon man beundrade. Skämmas lite över att man på den tiden var så omogen. Men inse att man inte är så mogen nu heller. 
På varje yta man sätter ner foten väller minnena över.  7-8 veckor, eller vad det nu blir, utspridda på 3 somrar.

Jag älskar Flahult. Men jag skulle inte klarat av att vara där en sommar till. Men jag skulle ge allt för att sitta och mysa, spela maffia halva natten med människor jag tycker om och inte träffar mer än en gång om året.
Det finns så många människor som är bra. Det är tur att dom finns, så att resten av sverige som de är utspridda i (och snart USA, tufft!) får ha sådana bra människor runt omkring sig. Dom behövs.

I RO NY


Jason Mraz - Only Human



Det finns mycket man vill återuppleva. Tillexempel den 27 september då man stod i Fryshuset bland skrikandes svimmande småtjejer och insåg att jag var en av dom, minus svimmandet.
Jisses vilken kväll. Och nu när man lyssnar på Mraz efter så är han fortfarande kung. Ännu bättre live.
Just nu är Only Human min favoritlåt, o det har den varit sedan han sjöng den live. Grymt sa grisen

(videon är inte från 27 september)

Persikah

Jag började rensa en låda i hopp att finna mina snygga svarta öronhäng-ringar.
Jag rotade i lådan och de tre som finns under och helt plötsligt fann jag:
 * 5 diadem jag inte visste jag hade. (komiskt eftersom jag i Frankrike var nära att köpa ett jättedyrt eftersom ja inte hade några..)
 * Så många panodilkartor att det mot slutet kunde motsvara ett helt paket 
 * 4 halvfyllda näsdukspaket
 * 3 kortlekar 
 * 2 euro, 20 estländska pengar och även några norska penningar. 
 * 2 par solglasögon + min morfars gamla stora coola glajjor med glas för en blind 
 * Ett kuvert med 100 kronor som jag fick från famo o fafa i födelsedagspresent
 * Ett kuvert med 100 kronor som jag fick från famo o fafa i födelsedagspresent, förra året. 
 * Ett presentkort från ticnet jag en gång fick i födelsedagspresent. 
 * Min hands-free som jag letat ihjäl mig efter (i vilket fall trodde jag det) 
 * Ett ägg, ni vet instrumentet. 
 * Ett brev från Carolina Klüft
 * En pensel, tjock pensel ni vet. Sådana som man typ använder när man målar huset. 
 * 13 svenska kronor i småmynt. 


Ja, gott folk. 
Snacka om att jag är tjejen med noll koll. 
Om det ligger nåt på skrivbordet när jag ska städa hamnar det i nästa sekund i en låda där det glöms bort.
Men tänk vad glad man blir, 213 kronor rikare som man inte trodde existerade!  

Nu ska jag sova. Det har varit en tuff dag, minst sagt!  Idag har jag varit hos Jenny och spelat the sims 3 med henne och sofie. Vi skapade en familj som hette Persikah i efternamn. Coola värre (y). Jag skulle vilja ha sims 3, men med tanke på hur min dator låter nu efter att varit på en kvart... (som en stönande kanin) nje!  
I vilket fall är jag svintrött. Somnade vid köksbordet och klarade inte av att äta mer än lite jordgubbar. Så nu sjunker jag ner under täcket och sover tills imorgon. Det ska bli en bra dag imorn har jag hört. Jag ska ju till Småland! 


Jag älskar tramsgänget! haha, så himla sköna!
Svej!

 
Tramsgänget - Kom ner Guvd

Jacksonbloggen

Jag är lite efter alla andra med Jacksonbloggen. Jag har ju inte varit hemma och det är inte förrns nu jag är inspererad att skriva några rader.

Jag har precis sett Michael Jackson-konserten på tv4 (den går fortfarande för den delen, men nu kände jag för ett avbrott med ett tredje blogginlägg för idag. I know! Katastrof att skriva så mycket på en dag!!)

Anyway. Konserten.
Om jag skulle få förfrågan att gå på en konsert med Michael Jackson skulle jag inte direkt tacka nej.
Min svägerska som var och såg honom i Göteborg på 90-talet nån gång sa att det var verkligen ashäftigt, enormt, showigt och verkligen oförglömligt. Det förstår man när man ser det på tv. Hur varje låt är koregraferad, hur Jacksons ben rör sig över scenen. Hur allt är otroligt synkat. Det är helt enkelt wow.

Greken är den att jag aldrig varit något Jackson-fan. Jag har alltid tyckt att han har varit creepy och verkat sjuk. Pedofi, försökt att vara något han inte är, vit, han säger att han är hans barns äkta biologiska far (hur det går till när han från början är svart och barnen vita?). Men det som jag förstår allra minst är hans operationer. I alla år har de svarta sökt framgång, rättigheter och Michael var en av de första svarta som de vita älskade och såg som en jämlike. Folk älskade det han gjorde. Ändå så var han med om operation efter operation för att bli den människan jag såg framför mig när jag läste i Harry Potterböckerna om Voldemort. Näslös, blek. Från att vara vacker till, förlåt, riktigt skrämmande.  

Förlåt. Nu ska jag inte vara så utseendefixerad. Det är ändå för musiken han är stor och legend. Michael kanske inte var den som jag alltid var tvungen att lyssna på. Men trots det kan jag många av hans låtar, känner igen dom, trallar med när de spelas på radion. Jag förstår och har alltid gjort de människor i världen som älskar honom och kommer sakna honom. Han kunde leverera, han kunde sjunga, han kunde dansa (oh my god!!), han glänste över alla andra. Tänk att det inte är förrän någon dör som man verkligen förstår (trots att man hört det många gånger innan) att han är stor. Legend. Det kan jag inte förneka, alla tider. 


Det här blev för långt för att vara en liten hyllning och några rader om den där konserten (som övergick i en någolunda klagomål och förvirrning). Vad ska jag skriva mer? Synd att det slutade som det slutade. Nu tror jag att alla dom som inte fått upp ögonen för Michael Jackson har fått upp dom. Jag har fått upp dom, om min mor som aldrig lyssnat på Jackson
 har följt tv4 istort sett hela dagen. Helt plötsligt fick jag, som inte varit något fan, en plats för honom i mitt liv. I mitt musikintresse.

Det här är den finaste Jacksonlåten jag vet. Kolla på framträdandet.


Michael Jackson - Will you be there

Dadada

Jag blir så trött.
Innan jag for till la france hade jag verkligen problem med bloggen. Jag försökte varenda dag i över en vecka att ta bort min visningsbild för att byta den. Nu är den borta och allt verkar vara borta, för det går inte ens att ladda upp en ny. Det där fältet där det brukar stå browse blablabla. Det är försvunnet. Jag är så sjukt oteknisk, I dono whot tu du.
Iallafall, jag ser inte ut som en människa inte som en grå fia-med-knuff-spelar-figur! ba så ni vet.

Men serrni. nu ska jag ta mig ut på en promenad med min herr iPod. Gråta några bittra tårar över att jag inte befinner mig på Hultan (förlåt för mitt ständiga tjat, men om ni bara visste hur gärna jag vill befinna mig där!)
Annars har jag gnällt på fiolen länge idag. Pomp and circumstances är rolig. Och jag längtar tills orkesterlägret i augusti, så man får spela lite på riktigt, zuzammen. Jag blir nästan rädd för mig själv. Jag har spelat fiol idag i flera timmar till och från och tycker det är roligt. Det senaste halvåret har jag ju funderat starkt på att sluta. Att röra den där trälådan var ju otänkbart! Jisses vad livet går upp och ner!

nåja. en promenix i det sköna, here I come!

Diao

Jag har knarkat Mando Diao i Frankrike. Eller de 5 låtarna som har prytt min iPod. Nu funderar jag starkt på att köpa en skiva för dessa fem låtar jag har på iPoden har varit värsta lyckopillrena.
Och så hoppar jag högt av glädje när jag hör svennarna på fransk eller tysk radio. För de spelas flitigt där. 
 I'm fallin in love with your favorite song, I'm gonna sing it all night long. I'm gonna dance with somebody, dance with somebody, DÄNZ DÄNZ DÄNZ! 

Tro mig allt det där gör jag. sjunger den hela tiden och dansar. Dock ensam, men lika bra fördä!

 
Mando Diao - Dance with somebody



Jag är avundsjuk på Frida och Arvid som är på Hultsfred. Punkt com. Klart slut.                                                                             

I just can't get enough

Nu har jag landat.
Eller rullat klart. Med båda fötterna på golvet i mitt rum. Det känns fantastiskt. Det har aldrig känts så bra att vara hemma, glo på facebook och prata med ens vänner. (även om alla far till festivaler)
Jag har haft sådan störd hemlängtan, faktiskt. 

 
Flahult. Ni anar inte hur mycket jag saknar det. Hur jag saknar människorna. Livet där.
Jag saknar det så mycket att jag vill fälla en tår. För det river i magen när jag tänker på det.
Tänka sig att ett ställe kan komma att betyda så mycket. Och där är dom nu.
Sofia ringde mig när ja var i Schweiz. Då kunde jag inte svara, men jag ska ringa henne imorn. Checka läget. Får lite lägerkänsla.


Nu ska jag sova i min säng. Det är därför jag har haft sådan störd hemlängtan.
Imorgon ska jag gå på en promenad, spela fiol och spela piano. Det är därför jag har haft sådan störd hemlängtan.
Sen ska jag ringa ett samtal och bestämma lite träffar med människor jag inte träffat på ett tag. Det är därför jag har haft sådan störd hemlängtan.

RSS 2.0