Jesus Christ Superstar

Nu måste jag skriva av mig. Den här veckan den har varit riktigt najs!
Höstens höjdpunkter samlade på tre dagar, inte alls fel.

Det här inlägget kommer bli långt, VÄLDIGT långt, det vet jag redan innan jag har börjat skriva. Jag har byggt upp hela inlägget idag när jag åkte buss, dock så har jag glömt bort det mesta (like usually).
Om ni bara vill läsa om min malmöresa får ni hoppa nedåt, för nu kommer lite gott om klasskonsert, klassfest och Tomas Dileva. Sen blir det Rolf Ola Anders Svensson, också kallad Ola Salo.

Es1a Konsert.
Vi hade vår första konsert i torsdags och den dagen var om jag får uttrycka mig, hemsk.
Det var roligt att få peppa inför kvällen, kolla klädsel och ha genomdrag. Men jag mådde verkligen dåligt. Lite sömn och tom mage i stort sett hela dagen, så jag var helt snurrig. Mot eftermiddagen gick vi och käkade pizza. Efter det och efter att vi gömde oss för Gabbe så mådde jag faktiskt mycket bättre och var riktigt pepp. Tillbaks mot skolan där det blev att nervösa varandra, stämma instrument och väcka halsen.

Men det där att spela fiol inför publik kan jag nu, det är inget jag våndas för. Har man spelat fiolsolo inför en full kyrka med eleverer plus deras släktingar på skolavslutningen i 9an, så borde jag ju klara det här. Dessutom när man har tre fantastiska stråkare att spela med, Fanny, Henrik och Johan är ju helt klart eliten ;) så har man inget att oroa sig för!
Däremot var jag sjukligt nervös när det blev dags för Mr Tambourine man. Att sjunga solo inför publik har jag gjort sedan sexårs ålder, men trots det så är det inte min starkaste sida. Dessutom att låten är oerhört lång, min vers sist och att den har längst text gjorde inte saken bättre. Speciellt när jag knappt kunde den!
Det blev min tur och. Ja! Den satt! Om jag får säga det själv så tycker jag att utav det jag gjorde på scen den kvällen blev tambourinen bäst. Roligast var däremot att gestalta Spice Girls! HAHA, så sjukt skoj!
Utklädda röjde vi gärnet på scenen och det blev verkligen uppskattat. Det blev hela konserten, för alla i Es1a är så sjukt duktiga!
Kvällen blev där med jättebra.

Fredagen hade vi två konserter och inga av dom var som premiären. Fast det var oerhört roligt. Umgås med klassen på lite ovanligare sett och göra våran grej. Det vi har bestämt oss för och planerat alldeles själva!
Första konserten när det var dags för mr T fick jag panik. Jag kom inte på texten!
När Jakobs munspelssolo kom stod jag och skakade av nervositet, jag mindes verkligen inte den där där meningen som börjar andra frasen. "Yes to dance beneath the diamond sky". Jag sjöng första fraserna och när den där meningen kom så dök den upp. Hur konstigt som helst, med tanke på att en minut innan så kunde jag verkligen inte komma på den! haha. Lättande! :)
Sen var det dags att riva scenen och det var sorgligt. Konserten vi verkligen har jobbat med hela hösten, som vi bestämde tredje dagen på estetlinjen när vi inte kände varandra. Nu är det över :(

När vi väl blev fria drog jag och Erik en repa på stan och käkade lite, sen så drog vi till Amanda. Där blev det födelsedagsfest/klassfest och fira konserten. Alla var trötta och det var ganska lamt, men trevligt. Jag tycker ju om de där snubbarna måste jag ju faktiskt få säga. Sen tycker jag om tårta!
Jag drog redan med 22-tåget pga dagen som skulle komma. (längre ner). Men kvällen var inte slut!
Pappa som var på konsert på cloetta center lyckades få in mig där så att jag kunde se slutnumrena av julkonserten med Tomas Dileva, Andreas Jonsson, Jill Jonsson, Björn Kjellman, Titiyo med flera. Jag blev seriöst helt lyrisk! JAG FICK SE DILEVA OCH KJELLMAN!  Jag blev avundsjuk på pappa i veckan när han berättade att han skulle få se Dileva. Det har alltid varit min dröm! Han har verkligen något speciellt, unikt som jag faktiskt tycker sjukt mycket om. Nu har jag sett honom i hans blålila regnbågsdräkt.  Bara varandra, vi ska bara ha varandra.

Nu till lördagen och Jesus Christ Superstar.
(Jag sa ju att det här skulle bli långt, ursäkta)

Redan kl 8 drog jag och min mor på mor och dotterresa till Malmö. Vi var framme vid 13-tiden då vi hann att gå cirka 2 timmar på stan. Jag köpte mig ett par långkisar och handkräm, men något utöver det hann jag inte. Dock blev jag kär i en Adidaströja för sisådär 1100 kronor och lite andra snygga kläder som man inte hittar i Lkpg. Varför ska det vara så dyrt för?!
I vilket fall, innan vi drog till Malmöoperan så åt vi en god trerättersmiddag.
Sen tog vi plats. Nionde raden lät förskräckligt långt bak tyckte jag, men vet ni vad. Det blev perfekt!
Lite på sidan, så att man hade hela scenen och orkestern väl i sikte. Jesus Christ Superstar. Det var verkligen fantastiskt.

Ola Salo var det som drog mig dit, men den bästa musikalartisten var nog ändå han som spelade Judas. Vilken kille! Vilken röst! Vilka rutor.. Haha. Han var sjukt bra!
Men misstolka inte mig. För Ola var verkligen perfekt som Jesus och när han kom in där på scenen rös jag över hela kroppen. Honom som jag längtat efter så sjukt länge! Musikalartist kanske inte är hans starkaste sida, den perfektaste rollen gör han ändå som Ola Salo I The Ark. Det måste bli en turné med arken snart! Jag är så pepp på att få se dom igen! 

Ni vet väl vad Jesus Christ Superstar handlar om?  Man har ju firat påsk och påsken består ju inte bara om kycklingar och ägg. Ni vet, skärtorsdagen korsfästes Jesus, efter att blivit förådd av hans närmaste lärjunge, hans högrahand, Judas och det är det som står i centrum i den här fantastiska (välupprepat ord) musikal.

Det var starkt och det var svårt att inte bli rörd. Både när Ola och Judas, som heter Patrik Martinsson in real life, sjöng.
Några tårar rann och jag satt ofta och rös.
Dock fanns det en besvikelse. Det var hon som spelade Maria Magdalena. Hon sjöng förskräckligt och jag hade verkligen sett fram emot en sån där söt röst som det är på inspelningen av engelska versionen, inte utav någon gammal skakig gnällig operaröst som dessutom ser ut som en häxa. Det såg verkligen ut som hon höll på med häxkonster! Så är det inte i filmen (jag har sett den för många gånger... haha). I vilket fall var det tråkigt.

Höjdpunkter var (jag tar titlarna på engelska, det är så jag kan dom) heaven's on their mind, hosanna, judas death,gethsmane, och den där när judas begår självmord.

När Ola sjöng Gethsamane, Jesus bön där uppe på berget så fick jag världens klump i magen. Översättningen var så vacker och Ola gjorde det så fint och jag kunde knappt se, mina ögon var så blanka. Då insåg jag, åter igen, att den där Ola. Han har något som inte går att förklara. Jag beundrar honom så starkt!

När Judas begick självmord var ögonen också blanka. Så sjukt duktig skådespelare!
Åter igen kom drömmen om att bli musikalartist.. (A) Fy vad roligt.
jag älskar musikaler!


Nej vet ni vad, jag ska inte skriva så mycket längre. Men den musikalen är verkligen sjukt bra! Om ni inte tar er till Malmö för att se denna fantastiska uppsättning, se musikalen som finns på film. Den finns en musikversion av 2000 och en film från 73. Båda är bra, men jag tycker 2000-artisterna är bättre. 
Och på svenska var den perfekt. Ola Salo vet hur man skriver texter, jag menar då detLångt långt.
haha
tack för att ni läste, om ni nu stod ut till slutet :)
pöss


Jesus Christ Superstar, svensk uppsättning

hej mister tamborin

Paniken börjar lägga sig. Iallafall idag när dagen började med ett suveränt framträdande av Tambourinen.
Eller suveränt var det kanske inte, men för första gången hamnade pusselbitarna på plats och då kände man verkligen ett sting av lugn. På tiden, så att säga.
Sen började paniken komma igen när diskussionen kläder togs upp.
Spice girls är ju härliga, färgglada, 90-tals brudar, och det borde väl inte vara så sjukt svårt att hitta nåt i deras stil?
Tyvärr är mixa och trixa med det man har i garderoben omöjligt och som sagt, ÖÖÖÖÖÖH!!

Men roligt är det! sjukt skoj att få göra det här! 

Och jag är dödligt trött...

Den här veckan är nog den bästa på länge.
Torsdag, Fredag. Konserter konserter.
Lördag blir det en bra musikal + en sjukt begåvad snubbe.
Som sagt, trots min trötthet, blir nog den här veckan den bästa på länge.
det säger jag nu och det är bara tisdag.
hah


ska göra min svengelska nu, sen kryper jag snarkandes till kojs.
godnatt


Folkungaskolans aula

Jag känner att jag kan hoppa över veckan som kommer.

morgondagen, för då ska vi lämna in svenskan som jag inte har gjort klart.
torsdagen-fredagen, för då är våran klasskonsert och jag är redan nervös och har panik.

min fiol gillar inte mig. jag gillar inte honom heller för den delen.
min hals gillar inte mig, och jag gillar inte den heller.
Och jag som behöver komma överens med dom den här veckan... !


Sen är jag sönderbränd.
men så kan det gå efter ett arbetspass på donken.
borde inte jobbat idag, borde gjort svenskaskiten.
vad kommer åke säga?  Förstår mig inte på hans handstil dessutom, så det här är gjort för att bli katastrof.

Men för att stärka självförtroendet lite, så har jag ju blivit lite rikare idag och det är inte fel med tanke på hur mycket jag gillar caffelate.

Näe vet ni vad. Nu stänger ja av burken, går och lägger mig och tar ett djupt andetag. Går fram till Åke imorn, lägger huvudet på sne och "kan du bara förklara för mig vad du menade..." Le lite så kanske det fixar sig. Kanske? Och så lämnar jag in Kerstin på tisdag.

Föresten skojade jag bara.
Den här veckan kommer bli GRYM och ni måste komma på våran klasskonsert!
(Sofie och jenny!)

För er som inte fattar var någonstans så är det
Folkungaskolans aula
Folkungaskolans aula
Folkungaskolans aula
Folkungaskolans aula


Välkomna!

Folkungaskolans aula

Sumprunkare

Galet vad jag bloggar nu för tiden. Andra inlägget för idag.
Men det är liksom skönt att släppa loss på tangentbordet.

Har haft en mycket trevlig kväll. Mycket flahult, p-m, och rappakalja. Snacka old stuff med tjejer jag inte träffar allt för ofta. Tycker om Johanna, Matilda och Sofia. Åh ja.

Sumprunkare
hahahahaha.


Fantastiskt ord må jag säga.

Nu ska det sovas för imorgon ska det jobbas 8 timmar.
Det är bara att tagga...

GoderaftonNo tears for Hassel

Ikväll missar jag något.
The Majority Says spelar som förband åt Erik Hassle.
Vem nu den där hasselmannen var hade jag ingen aning om, så jag kollade upp på youtube.

Inte lämpligt? 
Hans musikvideo fick man inte se om man var under 18. det var inte lämpligt stod det.
JAHA ?

Tur att jag inte ska se honom idag, om det nu inte är lämpligt.
Fast jag gick in på hans myspace och såg hans "sexistiska" video.
Han var inte nåt särskilt att ha så jag gråter absolut inga tårar över honom.
Däremot gråter jag tårar över majoriteten som jag missar och Frida som ska låtsas känna folk. (hööhö)
Egentligen skulle de spelat igår, sa Frida och jag kunde men fick inte.  blubbblubb.
Så idag är det, men jag dissar dom. Det går inte in i mina planer nämligen.
Inga päron hemma och då förstörs hela proceduren att ta sig både dit och hem. Räv.
Men kvällen blir nog inte dum för det, för jag har bjudit hit fina vänner från Whatstone.
Saknar den tiden då jag for till vadstena varje fredagkväll. Varje söndageftermiddag. Den tiden då vi var morotsfjortisar.
När man var ung och omringad av "problems" hahaha
Beccis sviker, det är tråk, men hon är omtyckt ändå konstigt nog.


Bara för att göra inlägget lite längre ska jag berätta för er att far fixade LPspelaren igår och jag sitter och lyssnar på gammal go musik. De har inte så mycket bra, tyvärr, men visst hittar jag lite i den stora lådan. Mammas gamla Jesus Christ Superstarvinyler från 1973. Eller nåt. Om en vecka så ska jag titta på den, den svenska versionen med Ola Salo (om ni inte fattar vem jag menar så skrev jag namnet baklänges.palindrom)  kan inte säga något annat än att jag längtar sjukligt. Råkar ju gilla den snubben ganska fett mycket mer än vad jag tycker om någon annan som trallar. Den här låten The Others har jag fullständigt älskat hela veckan. Speciellt höjningen i slutet som är så sjukt snygg!
Och slutet har jag absolut inga kommentarer om haha The Ark - The Others
En dag ska jag bli en Peyton Sawyer och ha ett bibliotek med vinyler.
Men först ska jag städa, göra svenska och gå till affären.


snilledill.

Karin har fått snille!
eller säger man så?
Karin har snille?
haha. det där lät ju inte fel eller så.. wups.


Iallafall, det jag vill komma fram till: Efter mycket inredningssnack med kära Fanny min vän, så tog jag tag i mitt rum. Nu ska skiten ut  och jag är halvvägs. Mitt rum är lika med a beautiful mess... 
Förhoppningsvis kan det få ett gott resultat (A)Annars har har jag haft en mycket trevlig dag, idag. Den var verkligen tok mycket bättre än någon annan den här veckan (som bestått av en skoldag + två studiedagar).
jag tycker om flickorna i min klass (pojkarna också för den delen, men idag vill jag lyfta flickorna till skyarna). Vår humor är oslagbar och jag kan inte påstå att ni gör mig ledsen. Motsatsen mer, NI ÄR GALET BRA!

Och en låt får det bli också. Lite Jason Mraz kanske? För att den här låten är superduperfäntästisk och refrängen är asbra!
you've got it all you've got it all you've got it all.

Smör flyger
jag borde sluta. jag är inte rolig. hi hi.
jag tänkte prova något nytt...


Jason Mraz - Butterfly

Hej musikblogg.

Tanken slog mig att det har varit lite för lite musik i den här bloggen på senaste.
Min tanke när jag skapade gracekarry för cirka ett år var att bloggen inte skulle bli ännu en modeblogg med "jag käkar ägg till frukost -och hela min dag ser ut så här tills jag dricker te på kvällen"
Det har väl blivit ganska blandat. Inte bara musik, utan även lite mode och te. Upplevelser. Men mest musik.
För det är vad jag brinner för.
Då, för något år sedan då jag skapade den här kära gracekarry, visste jag inte hur man laddade upp youtube-videor´. Nu vet jag det, och därför bjuder jag på den här fina videon med typ en bild igenom hela... haha.
Det är musiken som är poängen! 
not the cow...raggadish!Lily Allen - Shame for you

Det finns en ny på min idollista och det är Lily Allen. 
Min idollista börjar verkligen bli lång, och det är kanske inte så konstigt. Kolla runt omkring dig och upptäck var den här världen är full utav beundransvärda människor! 
I vilket fall. Lily, hon är verkligen stencool!
Av en "slump" tankade jag ner hennes skiva och la in det på iPoden direkt. Sen har det kommit dagar, som denna, då jag har rullat fram i en buss med lurar i öronen. Då kom den här låten upp. För övrigt har jag köpt nya lurar och det känns amazing. För första gången på hela hösten får jag bli översvämmad med musik i öronen. Jag älskar att ha lurar i öronen, för på nåt sätt så känns musiken extra nära

Jag läste någonstans att Lilys texter oftast är ganska negativa, och visst den här kanske inte är "I'm a happy happy girl, with a happy happy smile"-stuk alá Bubbles. Men den är unik. Annorlunda och det har ett riktigt snyggt beat som gjorde att jag blev fängslad och glad. Den fick gå på repeat några gånger och jag bestämde mig för att dela med mig till er.

Har väldigt mycket nytt på g, så får väl försöka komma in i musikbloggslunket lite mer. Om nu ni läsare uppskattar det?
Drastiskt förändring på min statistik på senaste, vilket är jättekul! Hoppas jag inte skrämmer bort er och att ni tycker att det jag skriver börjar bli ointressant. Säg isådanafall till! :)Skruva upp volymen and feel the beat!
Själv ska jag värma paj och titta på greys. Fördetfinnsingetbättre.


Barn vs Vuxen

Den här dagen har jag funderat väldigt mycket.
Det började med den bisarra starten som jag redan bloggat om.
Efter det började jag tänka på det där angående växa upp. Vara barn. Vara vuxen. Vara något mittemellan.

Jag skulle till Lkpg idag, men när jag väl var på bussen fick jag ett telefonsamtal. Micapica Danilovicen ställde in det när jag var påväg. Jag hade inte kommit långt så jag hoppade av och gick hem..
Nu varnar jag känsliga läsare, men när jag gick där förkyld och dan fick jag snorigt anfall och tankarna föll direkt på ett barn.

Det skulle vara helt okej för ett barn att gå och snora utomhus. Man tycker inte ens att det är äckligt, utan barnet kan känna snoret mot sin läpp och slicka i sig det.
Om någon skulle se mig det ögonblicket och om jag gjorde samma sak skulle de tycka att det var disgusting.
Jag blev skrämd av tanken och snöt mig direkt.

Jag är inte liten klädd i galoner och då är inte vissa saker självklara.

Tillexempel
på andra saker barn får göra, men inte vuxna är
- Rapa vid matbordet.
Motbjudande om jag skulle göra det. Jag skulle inte få beröm för att jag har ätit mig mätt.
- Fisa högljutt.
Jag skulle inte få en "Nej men oj, nu smattrar det i baken"-kommentar. Antagligen skulle de rynka på näsan.
- Hoppa i sängen.
Barn får kanske inte det, alltid. Men när de kommer till sina mor och farföräldrar blir de tillåtna. Och de skrattar och skrattar. "Jag flyger!". Om jag skulle hoppa i en säng skulle den gå av på mitten. Min farmor skulle inte bli glad. Hon skulle dessutom få bädda igen! Ilandsproblem.
- Dra en katt i svansen
.
Om ett barn drar en katt i svansen får de en larvig tillsägnelse och fnittrar. Katten springer där ifrån, vilket gör att barnet springer efter det. Om jag skulle dra katten i svansen skulle det kallas djurplågeri.
- Spela piano. Om jag skulle dundra högt och hårt skulle folk bli irreterade. Men om barn gör det så "åh, så ung och redan så musikalisk".
- Gå in mer leriga skor i ett nystädat hem.
Om jag går in med det skulle jag få skäll, men ett barn gör det ju inte med flit... Som om jag gör det?
- Tro på tomten och få massor utav paket utav alla.
Det kvittar om det är små löjliga saker, för det uppskattas och barn blir glada. Det blir man visst inte när man blir stor?
Jag gillar små löjliga saker. Jag uppskattar det.


Det barn gör, trots att de får tillsägnelse om det, är gulligt.
Man blir äldre. Vissa saker är inte ok. Barn och vuxna tänker olika, ser saker från olika perspektiv. Det är så det är. Kroppen, hjärnan, allt förändras.

Det kanske verkar som om jag är avundsjuk på barn. Till viss del är jag det. Saker var faktiskt lättare.
Men jag är glad att jag blir äldre och klokare. Tycker synd om Sally dessutom. Han börjar få ont, så det kanske är på tiden att jag blir stor och slutar dra honom i svansen.

Få inte bilden av mig att jag ogillar barn. Jag älskar barn och väntar världens bästa julklapp. Ett till. Nej det är inte jag som ska föda, men faster Karin ska bli faster igen sådär runt omkring jul.
Ser fram emot att ge de där kommentarerna. "Åh, vad bra att du spyr" - rap.  


tomten jag vill ha en riktig jul

jag skakar.
skakar av en blandning av ilska och sorg.
om någon petar på mig lär jag expoldera och antagligen fylla hela rummet med vatten.


jag är 16 år och fortfarande ett barn.
men jag vill inte ha undantag!
jag vill att alla ska ha samma undantag och att det ska vara som alla mina 16 år innan.
Men nu så tar ni bort allt från mig. Förberedelser och till och med julafton!!
 Men speciellt jag som älskar förberedelserna.

"Men du kan få vara ett undantag"
Nej tack. Då tackar jag hellre nej till julen.
den känns redan förstörd. bajsbajsbajsbajs.

kan väl lika gärna fira påsk. förvånar mig inte om ni ska göra julen gul.jag vet jag är larvig. jag är jättelarvig jättelarvig jättelarvig.
och nu, när som helst, exploderar jag.

hejdå arne

typiskt.

om det är något som jag är dålig på så är det att fatta mig kort.
antar att ni blir sjukt uttråkade att läsa en text man måste scrolla ner åtta gånger.


fast jag tycker om att läsa sånt.
men sådan är jag.

Detektivbyrån

Ibland tror man att man känner sig själv så sjukt bra, fast grejen är att man inte gör det.
Hela tiden är jag med om nya upplevelser. Innan tror jag att jag inte kommer uppskatta det, men så visar det sig att jag har så sjukt fel. Istället har jag upptäckt en ny sida av mig som jag inte trodde fanns och som känns så sjukt bra.

(bortse från att ordet sjukt nämdes tre gånger i det första stycket. sjukt)

Första gången jag hörde Detektivbyrån var på youtube. I min kära klass snackade majoriteten om detektiverna och SMK, så jag tog mig till en dator för att höra dessa fantastiska toner.
Jag förstod direkt att det var live man skulle höra dom om man ville bli kär, för jag blev det inte när jag såg och lyssnade från en dålig högtalare på burken.
De var inte dåliga, men de där youtubevideorna gav inget speciellt och det var långt ifrån hallelujahmoment (som man faktiskt kan vara med om på youtube).
Så kom de till Skylten igår och såklart skulle väldigt många från min klass dit. Jag tvekade inte en sekund på att följa med, kanske skulle jag också förstå vad den här musiken handlade om?

Ingenting.
Och fy vad skönt det var!
Han sa det, den härligaste i hela bandet som såg ut som Jonathan i Bröderna Lejonhjärta och spelade på ett dragspel. Han sa att publiken verkade förstå innebörden av deras låtar -ingenting.
Jag blev så glad, på något konstigt sätt. Vilken lättnad.
Alla nu för tiden skapar budskap i sina låtar. Om kärlek, hat, sorg, glädje osv. De vill att lyssnaren ska förstå, men hur ofta gör man det? Det är unikt att budskapet kommer fram och man känner samma känsla som musikern vill få fram.
Här kom budskapet om ingenting fram och som sagt. Jag blev glad. Det kändes så skönt att det inte behövde handla om någonting utan istället fick man göra det till sin egna story, sitt egna budskap som man på så sätt förstod.

Och som jag sa till pappa. Alla de nya musikgenrerna är inte konstiga.
Detektiverna är ovanliga, orginella och så härliga. Hur ofta använder man dragspelet nu för tiden?

Jag blev kär
Att stå där i den lilla lokalen och gunga med.
Trodde verkligen inte att jag kunde tycka om det här. Upp till bevis helt enkelt och det fick ju sina underbara följder.

Kvällen blev överhuvudtaget lyckad. Efteråt så blev det dans i Emil och Jonathans repa. Kick-bike åkning. Brat på Katedral. Haha. Älskar Es1a.

Får väl helt enkelt tacka er för att ni drog med mig.
 
Detektivbyrån - E18

november-grå-och-rusk-månad

Hon är i London.
Han åker till Thailand imorn och ska vara borta i 5 veckor !!!!


Själv sitter jag här och överallt är det bara mörker. Från morgon till kväll. Trista gråa november.
Orättvist! Jag vill också komma ifrån denna oändliga månad! Något varmt ställe eller friska andetag i en fin stad som man kan undersöka och lära känna genom att kolla på gator, museum, byggnader. Jag vill känna olika kulturer.
Men. Tyvärr verkar det inte bli så, Istället får man göra sitt bästa till att lysa upp den gråa månaden. Göra något roligt utav rusket (och du menar jag inte att gå ut och hoppa i vattenpölar...)
Imorn blir det Detektivbyrån och just nu sitter jag och youtubar dom. Det kanske inte är vad som brukar rulla i min iPod, men sällskapet är mer än ok och dessutom är ju Detektivbyrån något som man ska höra live, sägs det och jag tror att jag kommer lajka det. Dessutom tvekar jag inte en sekund på att det kommer bli en bra kväll!


Denna fredagskväll däremot har varit mindre najs. Jag har visserligen varit för trött att umgås med några, så det har blivit käk, idol och glögg med familjen och vara mindre social.
Vad jag har insett denna kväll är att jag är oerhört trött på idol! Det finns inte ens någon bra, utstickare i år. Eller jo, de är bra men det finns ingen som är vinnare. Den som borde åkt ut först är kvar! Ja, Peter Jidhe är just nu längst ner på min tycka om lista (även om jag inte har någon sådan) och förlåt jenny men jag tål verkligen inte mannen! :/
Hela konceptet är så gjort. Varje år se är likadant, alla tävlandes som söker efter en hit på radio. Eller så lyckas de få fler eftersom de ser likadana ut, låter likadant och gör likadana låtar.
Dessutom märks det att det är 13-14åringar som styr programet. Det är ju dom som röstar. Tex när Darin var med, 14-åringarna röstade på en kille som fullständigt sög men hade rådjursögon, och han kom 2a. Likadant förra året. Amanda Jensen som utav 10 toner prickade 3, men hade en stil. Hon borde bli modeikon istället. Inte en svensk idol som bara låter bra inspelat.
Såklart är marknaden ute efter att sälja, och man kan ju fixa röster på dator. Tyvärr är det inte äkta. :/

Fast jag ska inte kritisera Idol för mycket. Jag tittar ju trots allt på det... Sen rös jag när Alice öppnade munnen.
Jag vill vara som hon. Söt, charmig, ha en enkel men fin röst plus kunna trollbinda en tvtittare. Orättvist igen.
Och idol har haft flera godingar under åren. Låt min nämna Daniel, Erik, Sebstatian, Måns....


Nu ska jag sova. Imorgon händer det ju grejer. Detektiven på kvällen och kör under dagen.
Det ska sjungas med Klangen. Eller nåja, vi är ju inte Klangen längre, utan vi var det när vi var små.
I vilket fall så är det julkonsert som ska ske.
Alla säger att julen är överskattad.
Ja, det är den. Man förbereder till något som tar slut på en helg och som ändå inte är så där överdrivet roligt. Man frågar sig varför man såg fram till det.
Grejen är att jag ser fram till det för jag älskar förberedelserna. Stämningen i stad och hus. När julen närmar sig...
Fast det gör den inte än, utan först måste vi ta oss igenom novembergråochrusk-månad...


You don't know me at all

Sanningen om mig är att jag älskar musikalmusik.
I alla dess former. Röriga låtar som strukturerade låtar.
Just nu värmer jag upp inför Jesus Christ Superstar, och musiken är ostrukturerad men toppen.
Jag ser fram emot en ny svensk version av det. Ny översättning i Malmö. jahoja.Everything's allright


Jag äger hela den där föreställningen på dvd. Den är visserligen utlånad sen sisådär i somras ;) host
I vilket fall. Micket braa micket braa! Jag nörda!

Don't you know everythings allright? Everything's fine.


Nu börjar mitt liv på riktigt. Plugga plugga plugga!
Sjukt mycket den här veckan, och jag är så trög. Även om jag dubbelcheckar innan jag lämnar skolan så lyckas jag alltid glömma svenskan eller kultur-historian. Jag är som gjord att misslyckas i de ämnena och jag gör det faktiskt inte med flit (!)
Blir väl att slita med samhällen istället och lyssna på Regina Spektor.
You don't know me at all.

Jag gillar den fruktansvärt mycket, Regina är riktigt skön! Och Ben Folds är mycket omtyckt.
Egentligen vill jag inte lägga ut flera videosar på samma dag för då tänker nog ni få läsare att jag är jobbig. Trackar på er med skit som ni inte ens klickar på play. Men klicka på play, jag tror allt att ni kommer tycka om den, den är soft :)


Ben Folds (feat Regina Spektor) - You don't know me


Time for plugging.
- Lycka till!
- Tack!!

Imagine all the people living for today

Nu gör jag något jag inte borde göra.
Ja, egentligen för att blogga borde jag prioritera samhällen som vi har tills på torsdag, men grejen är den att jag har varit så effektiv hittills idag att jag måste få ta en fet break.
Förlåt. jag ljög. Jag har inte alls varit effektiv, inte sådär jättemycket. Men jag har gjort engelskaläxan, jag har gnisslat på fiolen, övat på Bohemian plus gått hem från bussen, skrivit brev i hasten och springa tillbaka till busshållsplatsen (ungefär) för att posta brevet. Det hela gick på 20 minuter, sen kom postmannen. Pjuuh! Jag hann iallafall, och lyckos den som får brevet imorn...  ;)

Nog talat om det!
Samhällen har jag faktiskt tid till sen och då SKA jag ta tag i det...

Jag har faktiskt ett ämne idag. Oh Gosh! Ett ämne nu igen? Mår jag verkligen bra?
- Faktiskt! Bättre än någonsin. Jag har haft en bra dag (trots ryggont och systerbesök) då jag har varit förvånantsvärt pigg! Jag har även haft en underbar helg med mycket sång. Jag har varit med i päronens kör som har sjungit en "gospelmässa". Gloria heter den och jag må säga det att jag skulle inte tacka nej till att sitta i publiken. Vacker är vad den är! Oslo Gospel Choir är den bästa kören jag någonsin har hört, det har jag tyckt sen jag var knatte... Norska är fint dessutom, nåja inte alltid, men i Gloria då är det faktiskt det.

Anyway. Ämnet som jag nu har grubblat på, på senaste är just Grubbel.
Jag tycker verkligen folk ska sluta grubbla! Sluta tänka på hur saker är, hur de var, hur de kan bli. Jag tycker att folk ska sluta grubbla på vad folk tycker om en. Sluta grubbla, för det leder bara till oroligheter. Det kanske är samma sak?
I vilket fall tycker jag att folk borde sluta blanda ihop ett drömförflutet och drömframtid i sina tankar, sluta tänka på misstag i det förflutna, och kommande misstag i framtiden eftersom det på något sätt leder till att glömma nuet. Vi vet ju inte ens om hur framtiden kommer se ut än!! Så sluta grubbla på ditt liv, utan lev det istället!
Ni som heter Karin, ta åt er. Hrm.

Jag vill även hylla amerikaner! Vilka härliga människor! Varje gång jag ser någon amerikans realityshow blir jag lika avundsjuk. Äkta glädje, äkta tårar i TV, för hur lätt är det att fejka tårar egentligen?
De visar vad de känner och jag avundar verkligen det!
Tänk om alla skulle fungera som så, visa riktig tacksamhet och glädje när man får  beröm, visa ens tårar när man varit med om något hemskt men också när man känner glädje. Att uppriktigt visa sin kärlek till människor runt omkring sig.  
Eller så är det bara en bild jag har av United States of Amerika eftersom jag har sett för mycket utav Extreme Home Makeover och American Idol.
Antagligen...

På tal om American Idol sjöng en kille Imagine på tv400 (tror det var första gången jag såg på den kanalen.. Värdelöst)
Imagine är en riktigt lyckad låt om jag får säga det själv.
Därför avslutar jag det här blogginlägget med John Lennons vackra skapelse. Enjoy!


John Lennon - Imagine

Let me introduce you

Det här är min nya blogg.
Lite freshare än innan och förhoppningsvis så kan jag stå ut med den några månader!
hoho

  Annars har dagen varit bra. Förutom då min hjärna började arbeta. Minnen hit och dit blablabla.
Jag hittade nämligen ett tidningsurklipp där det stod följande:

Det finns människor som kommer in i våra liv och lämnar det igen.
Det finns också människor som stannar en stund och lämnar fotspår i våra hjärtan.
Och vi är aldrig de samma
.


Det där är det värsta jag vet. Människor som kommer och går.
But that's a part in life...

Jag saknar dig.
Jag saknar sommaren 2006.
 


Amy McDonald - This is the life

den där låten är sjukt bra. så lyssna gärna på den! :)
Nu ska jag sova... Godnatt!

Följ Mig

Var på Följ Mig i helgen. En riktigt najs ungdomskonferens i Linköping och det tyckte jag om.
Det blev endel bra möten, mycket diskussioner, rundpingis och mycket tänkande. Umgås med vänner också, härlish.
 
Markus Ohlsson var där. Ni som inte har hört honom borde faktiskt ha det som ett mål i livet.
Han vet hur man får fram ett budskap sådär så att det verkligen landar på hjärtat. Han vet hur man får en att fundera och han vet hur man får en publik att skratta till vartannat ord. Så avslappnad i sig själv. Han står verkligen upp för den han är och det når ut.

På Följ Mig så funderade jag lite på ordet fördom. Det slog mig att fördomarna finns verkligen överallt, hela tiden.
Man dömer personer hela tiden.  "Han tycker ju så, det innebär ju att han är sån. Hon sa det där, det betyder ju att hon är sån. Titta på dom, de är nog sådär." GAAH vad jag är trött på det. Seriöst så är jag sjukligt trött på fördomar! De finns överallt. Även om det kanske inte är meningen, så finns dom där hela tiden.


En sak som jag ofta får vara med om när jag berättar om min beundran till bandet The Ark är att höra "men han är ju bög" . Frågan dyker upp, är han dålig på grund utav det? Gör han dålig musik på grund utav hans läggning? Är han en sämre människa för att han klär sig i glitter och paljetter? Haha! Det är ju löjligt. Varför skulle en homo vara sämre än en hetero?


Nu när det är val i USA (som förövrigt är tusen gånger intressantare än sveriges politik någonsin) så är ju Obama nära att bli den första svarta presidenten i USAs historia. Tyvärr så är det redan grupper som planerar att få ner honom från presidentstolen. Bara för att han är svart och vill se ett land där folk från olika nationaliteter kan vara sams. Trots hudfärg, tankar, åsikter så vill han ge hela befolkningen i USA en chans till att trivas.
Men de där grupperna som är emot honom påstår att Obama vill ta bort det amerikanska. Varför? -Han är ju svart.


Varför skulle svarta inte vara lika smarta som vita?
Varför skulle en homo vara sämre än en hetero?
Varför skulle vissa vara sämre än andra?

Pinsamt egentligen. Varför ska jag ens behöva ta upp det här i min blogg? De är ju också människor!


Jag önskar alla ser varandra för de individer de är, varken de är bögar eller svarta (som bara är exempel i denna drös av fördomar som finns)
Ta ner himmelriket till jorden snackades mycket om på Följ mig och då undrar jag: kan det bli i närheten av något  himmelrike så länge vi inte accepterar varandra?

Är det inte bättre om vi lär känna en person innan vi tar beslut om hur han/hon är?
Jag blir ledsen av att höra hur människor dömer andra, om jag vet hur dessa ser ut på insidan. Bara för att de andra inte har tagit tid att lära känna en person eller ens en gång haft tid för det. Första intrycket är såklart viktigt, men det säger inte allt. Det är bättre att lägga ut tid på att få en riktig bild av en annan. En bild utav insidan är mycket mer betydelsefullt än första intrycket.

Jag påstår inte att jag är bättre själv. Jag tror bara att den här världen skulle vara ett steg mot något bättre om alla får vara den man är. En något lyckligare värld.Kanske.
Jag beundrar dom som står upp för sig själva.
Beundrar Markus Olsson, Obama och Ola Salo.

Även om Ola är bi, klädd i paljetter och fjädrar så är han en av de klokaste jag stött på. Inget fel alls på den snubben över huvud taget.
Varför ens ha fördomar egentligen?


det var bara en tanke.


break my heart for what break yours.


C.S Lewis

I believe in Christianity as I believe the sun rises, not only because I can see it but because by it can see everything else.


RSS 2.0