Talking about my girl

Hej svejs.

Det blev lite långt sist, men jag hade så mycket att skriva. Och jag längtar tillbaka. Som tusan!
Vad har hänt annars då?
öööh.

Idag har jag rensat musik, och då menar jag det!
Jag har insett att jag har för många låtar på datan som jag inte varit i närheten utav att lyssna på. Det var närmare 900 låtar... Och jag har lyssnat igenom ca 50 utav dom nu och sparat 12 av dom. Med andra ord, mycket skit!
Nyss såg jag även Bring it on 3, all or nothing. Jag trodde ja hade sett alla bringit on filmer när ja hittade den här. (som inte var nyast) med Hayden Panettiere i huvudrollen. De andra uppföljarna till Bring it on brukar vara skitdåliga, men den här var faktiskt jättebra! Och killen var bara så svinigt snygg ! (Gus Carr, nedan på bild!) Fast såklart slår den inte the one and only Bring it on filmen med Kirsten Dunst och Jesse Bradford. Ojojoj. Vilken klassiker den är!

För övrigt när det gäller film så såg jag My girl igår. Och jag ber er, se den! snälla! ALLA MÅSTE SE DEN!
Världens finaste film. Glad, sorglig, rolig. All emotions. Mest av allt fin. Den må vara gammal, men grymt bra! Jag och Jenny satt och snyftade i soffan. Amazing!
Var med Sofie och Jenny i torsdags/igår och det var verkligen en underbar kväll/natt. Vilka tjejer! Lucky me!

Men nu ska ja runda av här lite va.
Ska ta o se lite grey's anatomy. Är på tredje säsongen nu (igen) och jag menar då det: Kära nån! Det måste vara världens bästa serie!!!!

Hej hopp!
image47

Gus Carr

26 mars

Hej där!
Jag har massa att skriva om. Allt från den äckliga dokumentären Super Size Meal till den superunderbara konferansen "Tre Dagar" som jag var på!

Eftersom Super Size Meal är inte alls lika viktig som Tre dagar så stryker jag det, men ska ända säga det att DET ÄR EN HEMSK DOKUMÄNTÄR! Handlar om en kille som käkar på Mcdonalds morgon, middag, kväll i en månad. Och usch jag spyr på det!  Fast se den ändå, det är typ givande. Att veta vad vi trycker i oss och vilka följer det får!
Vet ni hur mycket snabbmat amerikaner äter? Och vi tar upp allt från amerikanerna? USCH. Vi borde sluta. Bums!


Tre dagar var en konferans i Jönköping där temat var "Bara Jesus".
Jag visste knappt vad jag åkte på , jag visste bara att där skulle jag få träffa en massa vänner som skulle visa sig vara fler än jag trodde! Vilken helg!
Kom fram på fredagen tillsammans med Matilda. Vi gjorde oss hemmastadda på skolan vi skulle sova och drog på möte i kyrkan. En kille vid namn Marcus Olsson predikade och han gjorde det verkligen intressant kan jag lova!
Efter lite sömn så var det dags att käka frukost vid 8. Långfredagen som det var blev absolut inte lång! Rydaholm/Värnamo folk var där och det var party! Vi var på seminarium, ett var med Marcus och kära nån vilken man han är! Han är rolig och jag som helst vill tänka på allt annat när en talare talar, lyssnade som mest intresserd! Härligt! På kvällen fick man lite nya connections. Satt och lyssnade på bandet Liquid Ham tillsammans med några stockholmare/värnamo-bor. Och det var trevligt! Bandet var lite si och så. Tänk er SuperMario-temat kvällen igenom. Jo tack! Men det var lite roligt och annorlunda att lyssna på, även om sanningen är att jag inte kommer ladda min iPod med den musiken direkt..  Och de som drog en sväng på dansgolvet. Det var glädje för ögat! Höhö. Kvällen var extra rolig då det var Flahultare åt höger och vänster. Närmare 1200 pers i kyrkan. Fatta det är ganska coolt. 1200 ungdomar som är där, just to praise Him. Woho!
Påskafton började med lite breakfast . mummabumma. Sedan till kyrkan, lyssna på seminarie.. På dagen var det happenings och vi fastnade mest framför innebandyn. Det var turnering och tillfälle att snacka med folk i publiken. Efter kom en balettgrupp från USA och visade några moves och det var coolt!
På kvällen var det konsertkväll och jag menar då det: den kvällen var GULD!
Sessions, Lingby
och 29th chapter.
29th chapter var verkligen helgrymma och ja ryser utav tanken på dom! En hiphop grupp som är mer än andra hiphop grupper. De hade något att säga! Det var röjigt, trångt, svettigt men underbart. Jag njöt.
Jag har inte köpt skivan. Jag önskar mig den så himla mycket! Men det jag tänkte säga var: Tack Gud för Myspace!!
 
En 29th chapter låt som ja verkligen rös till var Is it a crime. Så himla grym! Innehållet är verkligen helgrymt! Cause the outside is all you can see! Jag älskar den! Ni borde verkligen ta och lyssna på den, fukosera på texten. Visserligen är det nog en annan sak om man har hört dom live.. men ändå! :P
Efteråt fick vi ett litet snack med en utav killarna. Så himla goa! Öppna, ärliga och härliga!
Det blev nattmöte efteråt och här firades verkligen uppståndelsen! Helt otroligt! Vilken känsla, att få vara med om, att få se! Ni vet låten "Celebrate good times, come on..." sattes på, på hög volym. Folk firade som om det vore självaste nyårsafton! Påsken är ju visserligen de kristnas högpunkt på året. Jesus dog - Jesus uppstod. For Us. Och det är såklart värt att fira! Folk hoppade runt, sprang upp på scenen, dansade, kramades! Det är verkligen något alla borde vara med. Den känslan liksom, chill på den !
Den natten somnade ja inte förrän närmare halv5. Men det var det värt!
Söndag. Dags att säga hejdå och att åka hem. och en sak är jag nästan säker på. Tre dagar nästa år, det är inte omöjligt!

Bara Jesus. Absolutley .
Och nu ska jag avrunda här, detta långa blogginlägg. Jag som inte skulle hålla på med sånna här långa...
Men!
Jag kan tänka mig att det finns flera som sitter och suckar. Karin är löjlig.
Fast det är så här det är, jag är kristen, jag står för det, kolla snett på mig om det är det ni vill. Men det jag tror på är verkligen underbart!  Jag är sedd, älskad, trygg och att veta att jag är i trygga händer, det gör mig lyckig.  Det är många som har en längtan, och frågor. De vet inte vad de ska tro på. De vill tro på något, men de vet inte hur de ska göra. Det är så mycket som kretsar runt omkring. Jag har själv varit med om det, jag vet att andra har varit med om det, så du är inte ensam. Om du har frågor, kom och fråga mig.  Jag kanske inte kan svara på allt, jag är inte Jesus. Jag är ingen pastor. Men jag kanske kan få göra något för dig och dina frågor. Du vet Jesus ger aldrig upp om dig!  Och bara så du vet: MAN KAN HA ROLIGT I KYRKAN!!
Det är grymt!

16 mars

Jag ångrar att jag gav Perelli en femma! Direkt när hon gick upp på scenen kändes det som ett stort NEEJ!
Och när hon vann så ville man skrika av ilska!
RONGEDAL! Eller BWO tillochmed hellre! Vem som helst!

Maia Hirasawa var med och sjöng The Arks Worrying Kind, vilken stjärna hon är!
Lyssnar på låten nu..
Henne tycker jag om! Låten "When I found this boy" är ju så sprudlande härlig!
Så henne tycker jag om ! Tänk om den låten skulle vara med i tävlingen, då skulle den ju gått långt !
Kanske inte med Worrying Kind, för det var förra årets låt, men jag menar med en riktig söt tjej, med unik röst och som klinkar på ett piano med några blåsare bakom sig! Jag skulle vara som fast!

Ola Salo och Martin Axén var ju även med och delade upp priset till Perelli.
ÅH säger jag bara!


En bra kväll, trots att Perelli vann.
Jag hade det trevligt kan jag lova, fast Björn var inte alls lika bra som han brukade.. Men snygg är han ju för det!

Tack hej, leverpastej!
image46
Dagens låt: Maia Hirasawa - The worrying kind

15 mars

MELODIFESTIVALFINAL

Jag är därimot inte lika taggad som förra året då jag minns hur jag och Jenny satte oss framför tven med chipspåse och överfylld godisskål. Vi visste verkligen vem som skulle vinna. The Ark.
Och tack Gud för det, för om de inte vann skulle ja inte varit på The Arkkonserten, ja skulle inte hört all underbar Arkenmusik..

Idag så blir det final med massa tjejer. Jag vet inte vem jag ska heja på, men jag har hört på låtarna många gånger vid det här laget och lärt känna dom..
Så  nu kommer den, min melodifestiavlsammanfattning.


Charlotte Perelli - Hero
Artisten: Det var coolare när hon hette Nilsson. Lite mer svenne över henne då..
Låten: Hennes låt har verkligen vuxit! Den är mycket bättre nu, än början.. Fast den låter som alla andra poplåtar.. Och riktiga poplåtar är inte min grej riktigt..
Scenframträdandet: Jag kan fortfarande inte komma ifrån att det är coolt att det är svartvitt i början! Nobelpriset till den krake som kom på det! Det är snyggt vid höjningen då hela kören kommer in och göra värsta huvudmoovsen.  Ja, med andra ord. Själva framträdandet i sig är det inget fel på! Not at all! Rättare sagt en av de bästa framträdandena...
Kläder: Jag skulle gärna bytt ut hennes Afroditedräkt. Det känns verkligen precis som Afrodites för några år sedan. Lite längre får den gärna vara också, men jag gillar fransarna...Men något annat på kroppen kanske?
Betyg: 5

Sibel - That's where it go
Artisten: Jag minns hennes tid i idol, I didn't like her at all. Hon sjöng falskt och var fjortis direkt när hon öppnade munnen. Hihihihi. Men det verkar som hon har vuxit till sig lite hon också...
Låten: En fin ballad, det är det ju faktiskt. Den låter lite samisk, eller något. Hon går ju upp på tonerna, joddling, typ. Och det är faktiskt coolt, ger låten en unik touch.. Den har också växt..
Scenframträdandet: Hon har inte glömt fläkten (har ni tänkt på att typ alla kvinnliga artister i den här tävlingen har använt fläkten?!). Hon kan verkligen det här med kameror, och får ens uppmärksamhet...
Kläder: Klänningsmodellen är ritkigt ful alltså. påminner om klänningen man ville ha på idrotten när man var 6 år.. Fast färgen är fin på henne. Sminkningen är fin också. Men hon blir...blek.. 
Betyg: 3

Rongedal - Just a minute
Artisten:
 Tvillingar, det är lite coolt faktiskt! Och jag kommer ihåg när de har körat bakom trazan o banane och så.. De har ju hängt med i musiken, men inte fått sitt genombrott riktigt.. Varsegod, här har ni det! 
Låten: Ååh! Alltså den här låten är ju så himla grym! Man blir glad i hela kroppen, går runt och trallar på den hela tiden! Så himla snyggt med killen som kör falsett på verserna.  Om jag får bestämma så tror jag starkt på den här! 
Scenframträdandet: De ser likadana ut, är klädda likadant och rör sig likadant. Det är coolt! Och på refrängen när dom går ner på sidan tillsammans med musikerna.. Det är coolt! 
Kläder: Såklart ska de vara klädda likadant, men jag skulle tycka det vore snyggare med nån annan färg på kostymen. Röd känns så vanligt.. De här killarna är ovanliga, de borde köra med gul, lila eller grön (absolut grön) kostym. De skulle dessutom gett ett gladare intryck... haha
Betyg: 5+++++

Linda Bengtzing - Hur svårt kan det va? 
Artisten: Hon gick från ordjakten till melodifestivalen.. Hon har ju riktiga schlagers i bagaget. Dessutom verkar hon vara en sådan sprudlande glad männsika! En riktig glädjespridare! 
Låten: Den bästa utav henne, hittills. Den vinner inte och snart kommer man tröttna för den här spelas redan flitigt på radion. Men texten känns faktsikt seriösare än "Alla flickor utom jag" och "Jag ljuger så bra". 
Scenframträdandet: Vad ska man säga, man vill resa sig upp och dra en sväng om på dansgolvet. Man blir ju glad! 
Kläder: Jag tycker om kläderna, bortse från kedjorna! Men linnet med det skotska tyget och glittriga byxor..Röda handskar och hennes ursnygga frisyr! Här snackar vi om en riktig schlagerpingla! 
Betyg: 4

Christer Sjögren - I love europe
Artisten: Dansbandsnubbe.. Jag gillar inte dansband, förutom Elouise och det är ju inte Christers dänga.. 
Låten: En låt som passar in när man sitter i österrikiska alperna i solen. Det låter österriksik... Dålig! Pinsam! Känns som ett plagiat på "We're the winners of eurovision" fjäskig låt med andra ord. Om den vinner så säger jag hejdå till allmänheten och gräver ner mig! 
Scenframträdandet: Med de där fjäderflickorna kommer europa tro att vi är dumma i huvudet! 
Kläder: Christer kör med det traditonella men fjäderflickorna är hemska! Turkost och massa flaggor. Tack nej! 
Betyg: 1

Amy Diamond - Thank you
Artisten: Blott 16 år. Det är inte dumt, inte dumt. Låter väldigt barnslig tyvärr på rösten, fortfarande. Men hon har charm! 
Låten: En trallvänlig låt som jag har gått runt och sjungit på i veckan. En ritkig Amylåt och bättre än "what's in it for me". Sen där man tror att höjningen kommer, men inet gör det! Det är coolt!
Scenframträdandet: Här dansas det! Och det är liksom ingen avancerad dans, och det ser bra ut! Go Amy! 
Kläder: Är hon inte sockersöt eller? Med tandgluggen, kopparrött hår och guldjacka! Hon ser riktigt festlig ut! 
Betyg: 4

Sanna Nielsen - Empty room
Artisten
: Vibrato kan hon ju.. inte. Fejkblond och löshår.  Men en röst som heter duga! Det har hon faktsikt! 
Låten: Det tog ett tag för mig att tycka om den. Eller om det var att det är Sanna som sjunger den kanske var det svåra.. Men nu tycker jag faktiskt den är bra! Väldigt bra! Iaf när man ser henne, men om man bara hör låten känns den lite.. tråkig.. Ballader är segt..
Scenframträdandet: Inga körare. Hon står där ensam och böjer sig framåt med micken och sträcker ut handen.. 
Jag gillar kören. De är pampigt med dom... 
Kläder: TRÅKIG! En klänning, eller nån färg. något ?!  Iinte bara svart linne, svarta byxor, svarta stövlar. 
Betyg: 3 

Nordman - I lågornas sken
Artisten: Jag har inget att säga om dom..
Låten: Den är bra, det är den! Han har en unik, rispig röst och refrängen är bra. Men inget vi ska skicka till Belgrad.
Scenframträdandet: Det är grymt coolt när  "häxan" brinner. För det brinner bakom och framför henne!
Kläder: Nordmans kläder är ju inget att skryta över... FULT!
Betyg: 3

Frida ft Headline - Upp och hoppa
Artisten:  No comment...
Låten: Den är glad och trallvänlig! En perfekt väckarklockasignal! Ligg inte och dra dig, du och jag måste fånga dagen !
Scenframträdandet: Hopp och skutt. Hit och dit. Ingen speciell koregrafi. Men det funkar ju det med!
Kläder: Killens kläder är ritkigt snygga. Så ska killarna se ut till vardags, höhö! Iaf lite.. Men hennes, Fridas känns lite gällt...
Betyg: 3

BWO - Lay your love on me

Artisten: Jag minns då Martin Rolinski var med i Popstar. Jag hejade på honom!
Låten: Typisk BWO-låt. En bra BWOlåt är det ju, fast lite plagiat Madonnas - Hung up på vissa pariter...
Scenframträdandet: Eget, kan man ju lätt säga. Och så får man åka hiss. Hissar är rolgia.. Lite robotdans dessutom...
Kläder: Vad ska man säga, BWO utan udda kläder är ju inte BWO. Men Martins byxor är riktigt hemska.. Men hans skjorta är snygg!
Betyg: 4

Det var alla bidragen för i kväll.
Den som lever får se hur det blir.
Men bäst utav allt blir ändå Kristian Luuk! Han har verkligen lyckas i år också!
Och Björn ser man ju fram emot! Skrattfest det tycker man om!

9 mars

image45

Välkommen till Sebastian Karlssons nya officiella hem på nätet!
    Sebastian arbetar just nu med ett nytt album som är planerat att släppas längre fram under 2008. 
    Från och med nu håller vi dig uppdaterad här på Myspace!

LYCKOTJUT!
man saknar ju den mannen!
Do what you told, words and violence, when the night falls coming, indifferent o hans version av life on mars.
Åh jag blir så glad. Glad Glad Glad Glad!

Tror jag ska ladda min iPod med lite nytt. Det lär behövas.
Rensa bort vintern i garderoben. 

Ha en fin vecka ni!
Tussilago och blåsippor på er!

8 mars

INTERNATIONELLA KVINNODAGEN!
Kvinnor kan! Absolut!
Det ska bli att hedra den här dagen. Spela massa kvinnolåtar på fiolen, tillsammans med spelmanslaget.
Det är härligt..


Och ikväll är det andra chansen.
Jag hejar inte på någon speciell precis....
Men trevligt ska det bli!

Nu måste ja dra.
KVINNOR KAN! KVINNOR KAN! KVINNOR KAN!

image44

7 mars

image41
Håkan Hellström har kommit med sin nya singel, för en lång lång tid
.
Så himla grym! Jag skaffade den för några timmar sedan och sen dess så har den gått på random kan jag lova! Med andra ord, nu kan jag inte sluta lyssna på Håkan.
Hans musik är mästerverk! Så himla fantastiska!  Hans melodier och hans texter. Ibland har han fått till det!
När jag har sökt om honom på internet så är det flera som jämför honom med Amanda Jensen.
Att de vågar
! De skriver att Håkan, liksom Amanda, har stil, sjunger falskt men är ändå så himla bra!
Nej det är Håkan som är bra! Trots att han har stil och sjunger falskt så lyckas han lyfta fram hela låten som om det vore en dyrbart smycke på en mjuk sidenkudde. Det lyckas inte Amanda med, så folk borde inte ens jämföra!

Jag har haft det ganska jobbigt på senaste.. Eller jobbigt är inte det rätta ordet, men Jenny har haft den här Håkan-beroendet, but not me! Jag har försökt lyssna på nån låt, men övergått till annat... Ni vet hur det är!
Men nu så har ja fått Håkanberonde! På mindre än några minuter.
Det är en av de bästa ingredienserna hos de bra musikerna. De får en beroende, och det krävs bara en låt!

För övrigt. Våren är här och jag hoppas på att Håkans skiva kan komma fortare än snart, för jag behöver lite nytt i öronen när jag ska gå lite vårpromenader. För det ska jag faktiskt! Solsken i ögonen, vårdoft i näsan och ljuv musik i öronen och tussilago i dikkanten. Då är liksom en promenix  en dröm.Jag ska även, i dessa vårvackra musikaliska stunder, tipsa om min fina vän Sofies myspace sida. Hon har startat ett  "band". Hon och en kille. Och deras låt är verkligen grymt fin! Jag hoppas på lite nytt material!
http://www.myspace.com/everlastingrefuge

Nu ska ja hitta på nåt annat.
LÄNGE LEVE HÅKAN!

Och du är det finaste jag vet
när allt annat här
är falskt och fel
och jag går bara ner mig
för det är så jag säger det
du är det finaste jag vet

När jag tänkte på dig,
kände du mig?
genom antennerna
och sateliterna

image42
1 mars

Einstein.
Så himla cool!
Iallafall om man har sett IQ. Vilken garvfilm! Så himla härlig!


Jag har inget att skriva. Så jag avrundar nog..
Men nu har jag iaf skrivit Einstein.
Jag är ingen Einstein precis det upptäckte ja på matteprovet idag och på kemiprovsresultatet.
Jag är så trött på att plugga, men jag måste! Och jag gör det ändå! Men det går inte.. det funkar inte.
Vad ska jag ta mig till, vad krävs egentligen för att bli en Einstein?!
image40
Dagens låt: RENT - Seasons of love

RSS 2.0