Dagens: Goodbye 07

30 december
image29

Så var snart 2007 borta. Lika snabbt som det kom.
Tanken om att göra en årsresumé fanns där, men jag vet inte. Den försvann tror jag.
Året har varit allt. Ja det har varit allt., det har varit bra, dåligt, konstigt, knepigt, roligt, tråkigt...
Det har funnits mycket betydelsefullt där, men det har även funnits en massa saknad.
Saknad utav personer, kärlek, uppmärksamhet.
Är det det som gör mig till en "dålig" människa.
För jag vet att jag har personer och kärlek runt omkring mig. Men jag uppskattar det inte riktigt. Hur ska jag göra för att komma ifrån det? Jag vill att folk ska se mig utan att jag måste liksom göra mig till. För då blir det ändå fel...
Jag antar att det är dom tankarna som har fått mig lite nere i år, då jag har varit nere alltså.
Mina tankar. Fy vad jag tänker, jag borde ha det som nyårslöfte: Tänk inte på fritiden, bara i skolan och då ska tankarna fokusera på matten, eller svenskan, eller jaja.
För när jag tänker så mycket som jag gör, och när jag ser det som jag ser så är det lätt att leendet visar något, men hjärtat något annat.2007 har varit fullt med bra saker, faktiskt.
Jag är inte bara en dum idiot, ett egoistiskt svin som bara gör allt för att få uppmärksamhet, en otacksam skit. Det är jag faktiskt itne. För det finns så mycket som jag är takcsam till. Det blir nog en årsresumé..

År 2006 träffade jag så många nya människor och år 2007 har varit tillfälle att bygga upp de här relationerna eller gått till botten med dom. Jag har lyckats med både och, men mest med att bygga upp.
En relation, kanske en av de viktigaste relationerna i mitt liv, därimot har jag tappat. Vad säger man "det tog en sekund för att lära känna dig, men det krävs en evighet för att glömma bort dig" ...

År 2007 har jag kommit min klass närmare och det finns inga ord för hur sorgligt det är att vi har bara ett halvår kvar med varandra. Den sista terminen ska inte få gå fort, hoppas den tar år och dar, för sen är det gymnasieval som gäller och det ser jag inte alls fram emot. Vad vill jag egentligen? "I lift my hands and pray.."
Viist har jag mina tankar om vart jag ska gå, men inga andrahandsval. Det känns ju bra.

2007, jag och min musikaliska upptäckt... The Ark är bara en prick utav hundratals, okej kanske överdrivet, men det här året har det varit grymt mycket fin musik. Chasing Cars med Snow Patrol, Kent - Ingenting, Cara Mia med Måns Zelmerlöw, Absolute No Decorum och Uriel med The Ark,  1973 av james Blunt, Grace Kelly utav Mika, Release me med Oh Laura, Good Song - Salem Al Fakir, But it's better if we do - Panic! at the disco, Amy Winehouse - Rehab,  Maroon 5 - Makes me wonder, McFly, Vincent, Miss Li...
Måste säga att det finns hur många som helst till! Alla The Ark låtarna. Skulle kunan göra en Arkenlista..Men det skippar vi va? ;)
Tex var det ett väldigt bra melodifestival-år i år. Måns, Sebastian, Ark, Sonja, Sarah... många.
Som sagt ett grymt musikår! Många skivor som verkligen är grymma!

2007, var även ett grymt tv-år. Jag har fastnat för Heroes, Grey's Anatomy, Ugly Betty och One Tree hill.
Sikket liv. Idol har varit bra också. Det är kul när man är som säker att en ska vinna och så åker han ut tidigt. haha. Jag hejade på Christoffer, sen Daniel, sen Marie the winner. Värdig vinnare.
Hoppas det blir ett ännu bättre år nästa år, och hoppas att du ställer upp ;)

2007 hade många filmer som har lämnat ett spår. De bästa 2007 filmerna är nog ändå Hata Göteborg,  Number 23, Knocked up och Svarta Nejlikan. Låt mig påminna er att det var filmer som är gjorda i år.
Det har blivit många andra filmer från tex 2006. Grymt många bra. Click, Djävulen bär prada, Dreamgirls, Efter bröllopet, High School musical och She's the man (haha, kommer aldrig glömma när man såg den första gången!) . Jag har nog aldrig sett så många filmer förut som i år och säkert glömt massa bra!

2007, var ett enormt skvallerår också och låt mig säga att jag har inte köpt en skvallertidning på två månader! Vem vill läsa om Britney Spears hela tiden? Inte jag iallafall.. JAG ÄR TRÖTT PÅ DET!

2007, barndomen är över. eller nej, så kan det ju inte vara. Men en utav de viktigaste sakerna (?) i min barndom är över.  Harry Potter. Så var sista boken utgiven och det kommer aldrig någon ny. Känns tungt för det var med Harry Potter jag började läsa. Från att ha högläsning med mamma till att läsa helt själv. Harry Pottan. Ååå.

2007, ska jag vara lite fjortis också? Rada upp en massa snyggingar?
Nej jag skippar nog det. Eller nu blev jag ju lite intresserad utav det här ämnet.
Ola Salo har väl varit fruktansvärt snygg i år eller? Äh, vet ni.. Han var den enda riktiga snyggingen ja kunde komma på och det skulle ja inte sagt förra året.. Men han har innerlig snygghet, wow! Sen har man ju sett snyggingar. Ögon och sånt.. haha

2007, har jag även shoppat som aldrig förr. Bästa köpet är nog min kamerix. Den är vacker och min bästa kärlek i år. Den enda kärlek kanske man ska tillägga så här i årsresumén. Mina klädlådor är överfyllda och min plånbok är mer eller mindre tom. Jag har verkligen klädesabstinens och det är inte så bra kanske. Men i år har det faktiskt varit så himla snyggt mode. Jag och mina sjalar. höhö.

2007 har jag rest runt lite också. Jag var en sväng i London och det kommer jag alltid minnas. Jag var sådan turist och det ska jag vara i hela mitt liv. Aldrig i livet att man åker nånstans för att försvinna i affärer när det finns massa vackra sevärdheter! Jag känner mig så otroligt glad över att fått se annat än Oxford street i London. Jag har sett Big ben, Tower Bridge, kyrkor och tunnelbanor i massor. Visserligen vore det inte fel att se Colin, Hugh, Orlando eller Robbie nåstans men det var inte helt fel ändå.. 

2007, jag skulle inte klara mig utan...
Min iPod, helt klart. Den finns där i alla väder, vilket humör jag än har. Där i finns allt jag behöver för att må bra, eller att känna sorg... Lite ledsen över att den börjar bli gammal och sliten, trots sina unga 2 år så märks det att den är väl använd.

2007 har många fina datum jag aldrig vill glömma.
31 augusti tillexempel. Tänk att vi tog insiativet och helt plötslgit stod en jättestor publik för att se årets svenska band; the ark. Vi var där i tid verkligen också, hade en bra plats i kylan. Dagen efter var som den bästa konsertbaksmällan man kan ha: ingen röst, snorig, trött och rysningar fortfarande. Så himla underbart! Så fort vi får chansen så gör vi om det!
Sen var 27 april ett bra datum. RENT i norrköping. För att vara amatörer så var det hej kom och hjälp mig- GRYMT!
Det fanns en natt också, en sömnlös natt då vi snackade tills vi var tvugna att sova. Vi snackade om allt och det betydde så himla mycket för mig.
Minns inte datum, men en natt på Flahult som betydde massor. När vi tjejer satt där ute mitt i sjukan. Det var verkligen helt fantastiskt! Sånt man kommer berätta för barnbarnen "när jag var ung..."
FLERA DAGAR SÅKLART I MINNET!

2007 2007 2007.
Tänk att om 24 timmar, okej 26 timmar typ, är det över. 
Jag sa ju att det inte skulle bli någon resumé. Förlåt men utan att jag tänkte på det så kom jag in i lunken.
Jag skulle kunna skriva mer. Men jag måste packa inför firandet.
Ska till Stockholm, det blir familj och det blir wienerkonsert och skansen. Det blir bra. Inte somjag väntade mig,
(en sak till 2008: inte ha för höga förväntningar...)
Så nu avrundar jag och härmed tackar jag för det här året.
Ett stort tack till er som på något sätt har gjort året till det det blev. Ett speciellt stort tack till mina tjejer. Ja, ett speciellt stort tack.

Godnatt. Tack för att ni läste till sista raden, det är okej om ni hoppade över det som är i..  Haha.
GOTT NYTT ÅR PÅ ER!
Och hoppas ni har haft ett minnesvärt år!
image30

Dagens: I want to break free

27 december
image27


Dagens låt: Queen - I want to break free
Den är GRYM måste ja få säga.

Idag har ja nördat Queen o One tree hill. Den serien har något extra , må ja säga!
Vilket Ugly Betty, Heroes, OC och Grey's har. Ja nördar serier. Det är fint det.

Nu är julhelgen över, mycket släkt vilket ledde till att jag höll på att gå under i slutet.
För mycket julmat som ledde till kvidande magont resten utav julhelgen. Underbart va?
Lite klappar blev det också, tänk att jag har lyckats att vara snäll i år igen. Varje år blir ja lika förvånad ;)
Helgen slutade asbra igår, det blev nörda The Ark hela dagen. Först var det melodifestivalgrej på tv, Luuk o Salo. Vilken underbar kombination. Satt och flina hela tiden. Insåg att ja saknade Melodifestiavlen, det brukar ja alltid nörda o vara ett stort fan utav, blogga om osv,  men vad ska det bli utav det i år egentligen? Har visserligen inte hört låtarna, men hoppas Amy Diamond vinner. Så kanske sverige hamnar i bättre i eurovision competition. En söt, liten tjej.. hmm.
Men bara för att startfältet är dåligt ger ja inte upp tävlingen. Låtarna kan ju vara sviinbra ?!

Iaf, efter melodifestivalgrejen såg ja o mamma Fanny & Alexander.
den var för lång. I början var det en jättefin film o man blev alldeles rörd utav den. Men sen spårade den ut mot slutet o den blev tråkig.. Hmm..
Efter  F&A lyssnade ja på P3The Arks konsert från Roskilde och ja bara satt i min fåtölj o rös. Ja säger då det: det bandet ahr något extra !

Nu ska ja fortsätta mitt nördande, ONE TREE HILL.
Ni får en bild på snyggingen James Lafferty också, han som spelar Nathan. Han är snyggast i serien. SÅDÄSÅ!
hejochhå!
image28

Dagens: från oss alla, till er alla

24 december
image26


EN RIKTIG GOD JUL!Klockan är 15,35, dvs Kalle Ankas jul . Men ja orkar inte. Istället tvingar ja de andra att kolla, höh.
Jul jul. Börjar bli lite hungrig, julbord luktar det. mömma.
Släkten här och det är ju underbart. Julstämning som bara den.
Ja, kusin o faster har sjungit hela dagen.. Vi är ju så duktiga. haha.
Älskar julen. Låt den alltid få vara kvar.
Gemenskapen, även om ja sitter vid den här fyrkantiga saken.. öps.
haha. Sen jullåtar, hur många gånger har ja tjatat om det?! (hur många gånger har ja tjatat om julen överhuvudtaget? sedan första inlääget, typ). Den bästa skivan är Celine Dions, det kan jag lova. Sådan otroligt vacker röst hon har! Ja brukar låtsas att jag är henne och mimar.. haha. :D
Men.. Nu ska ja se på Kalle igen, måste ju se vad som är det nya.. Förra året eller om det var två år sedan var det ju Bilar. :D
Tjohej!

Ps. saknar Weise, my one and only real love. <3

Dagens: It takes a fool

20 december
image25

"Vad det en korvkö eller var det en korvlööö?"
"Några frågor då, en gång hade jag inte ätit upp, men fick ändå julklappar. Hur förklarar du det? "

Björn Gustavsson , underbar !

Dagens; It takes a fool

20 december
image24
http://www.youtube.com/watch?v=v89_H8erTeQ&feature=related
En ashärlig video! Tommy Körberg och Ola Salo rockar loss tillsammans!
Härlig syn & bra är de också ;)
Ja förstår mig inte på Ola. Han är så snygg och så bra. Hans röst är grym! Fatta att jag har sett honom live! :DNu är det jullov!
Jullov, jullov.
Av mer läxorna
Jullov, jullov
På med pjäxorna
Jullov Jullov
kul, kul kul.
Julen är kommen bomfadderalla,
Tomten är vaken
HEJ PÅ DIG!
Titta det sönar, bomfadderalla
 på Andersson och Pettersson och Lundström och mig ;)


Skönt är det :) Ohja.
Nu ska det bara slappas, och nu ska ja baka julgodis. Iaf lite, sen så blir det mer i helgen :)

Tittade nyss på Tomten är far till alla barnen.
Haha, vilken rolig film alltså: "Man ger inte gröna pingviner till folk man inte känner"...
Jag som hade tänkt att ge gröna pingviner till alla i julklapp ;)
Soft såklart.

God Jul på er!
Fast det kanske kommer nåt litet inlägg innan det...

Dagens: I'm Sorry, He's Mine

16 december
image23

Skulle inte klara mig utan Les Choristes-musiken.
Jag älskar den och jag får vara hur töntig jag vill, att jag lyssnar på Gosskör musiken men det är så vackert. Grymt vackert. <3 Om ja ändå förstod.. Franska är inte min grej. 
 

Tack för att du överlevde natten <3 You can do this! Du kan klara av det här!


Miss Li, superhärlig är hon.
I'm Sorry, He's mine (om det ändå vore sant) är bara en utav hennes sprallisar.
En annan underbar är Why don't you love me. (om du ändå kunde)
Ja ber er verkligen, lyssna på henne!  Hon är glädje.
Även om min lycka inte är på topp just nu. Det är inget farligt, ja lovar er, men man kan inte vara 100 % glad jämt.. 
Så det är tur att ja har min gosskör och vois sur ton chemin.
Vill nån översätta?

Adjöss folk.

Dagens: Lucia

13 December
image22

Säger då bara det, den här dagen har varit helt fantastisk. Jag ska aldrig, aldrig någonsin glömma av den!
Minns då vi väntade på beskedet, skulle vi få vara med eller inte? Nu är det över och det har verkligen varit en helt underbar tid. Sikka tjejer. De gör mig lycklig ända ut till tårna och får nog glädjen tillochmed att lysa genom öronen. Tack!

/K

Dagens: all I want

11 december


image21
for christmas  is you
Eller, inte ?! Ja vet inte vad jag önskar mig i julklapp, det är ganska jobbigt faktiskt. Jag älskar den där lyckan, massa paket i knät och man får bara riva upp paketen. Men, för det vill jag önska mig något :O


Bilden är så fin. Måns och Agnes. Om det ska bli ett plus ett är lika med två, så är det dom. Så vackra! och MQ-videon. Jag bara dreglar! NU HÖR JA LÅTEN!

Right back, ugly betty börjar ;)

---
Tillbaka igen. Var var jag ? Måns & Agnes. mm, just det. Med tanke på att de är idolare så är idol över nu. Ingen Christoffer Hiding på förstaprispallen, ingen Daniel Karlsson på den heller utan lite otippat blev Marie Picasso Idol 2007. Fast ändå, tur att det blev hon! Hon sjunger ju som Whitney Houston herself! :D
Undra vad som händer nu på fredagkvällarna. Ingen idol, weirdo. Men det ska bli idol nästa år , det stod det i aftonbladet. På tal om aftonbladet har berättat Melodifestivalsmaskigheter. Det kan ni räkna med, att när dom tiderna kommer så kommer Schlagernörden krypa ut ur sitt skal.
Aftonbladet presenterade typ Karlskrons och Linköpings bidrag, och den intressantaste utav dom som stod med på listan är nog förvånatsvärt BWO. (Kommentar: "Låten är en riktig rökare. Hurtig så in i helvete. Den sätter sig som klister i huvudet", säger Alexander Bard. Låter som att BWO är revanschlystna /aftonbladet) Hahaha. Å så ska Sibel och Ola vara med. Jag orkar inte någon av dom! SUCK. Iaf Sibel, hon kan lära sig att sjunga först! Fast största chocken var nog ändå att Amy Diamond ska vara med. Hallå! Fatta att jag är lika gammal som henne, ska nog ta å skriva nån slinga och skicka in, sen är  ja nog också kändis ;) höh.. not.. Men iaf, Kalaset börjar i februari, like always, å då blir det uppdatering kan jag lova! :D

Nu måste jag titta på Ugly Betty iugen, sen plugga. Mycket plugg nu så här mot slutet. Och mycket Lucia. Men det är otroligt kul! Hajsvajs på er!
Nu hör jag den igen!
All I want for christmas is you
/k


Dagens: broken hallelujah

6 december
image20


Så farligt var det väl ändå inte? Eller varför verkar alla så sura? Alla gav sura blickar, alla gav sura kommentarer. Man bara: okej, förlåt... för vad liksom?

Vad gör jag egentligen? jag borde plugga. Det borde jag verkligen. Men det finns så mycket annat som är roligare, tex att lyssna på Miss Li och hennes glada truddelutter, eller ta sig en riktig rackabajsare och lyssna på the best and the only Hallelujah-version. Jeff Buckley. Amanda och vad de nu heter kan ju ta och slänga sig i väggen, he's the only. It's a cold and it's a broken hallelujah. Han dog när han var 31. Han drunknade.  Självmord eller inte, vad vet jag, men fattar ni vad surt det är? Jag hade ingen aning om vem han var, bara att han sjöng Hallelujah som en kung. Sen, så är han borta liksom. Innan jag visste vem han var. Ungefär som Kurt Cobain som jag har ett citat från på min vägg "Sluta drömma om att bli någon annan, det är slöseri med den du redan är". Det jag försöker leva upp till, men på något sätt alltid misslyckas med. Han var också borta innan jag ens blev till, iaf nästan.  Det är.. konstigt?.Så med ett cold and a broken hallelujah så njuter ja av det vackra. Det är fint, det är underbart. Det är rysande underbart.

Well there was a time when you let me know
What's really going on below
But now you never show that to me, do you?
--
And it's not a cry that you hear at night
It's not somebody who's seen the light
It's a cold and it's a broken hallelujah


Vet ni, jag känner igen mig i de bitarna, på något sätt. Ja, på något sätt.http://www.youtube.com/watch?v=Nig4Rbeoqwk&feature=related
En skitfin video. Och då menar jag en skitfin video. Den är inte som Björn Gustavsson ( http://www.youtube.com/watch?v=6_mi_VnK-Sg&feature=related )och hans dvärgar, ni vetman sitter och flinar som en uppstoppad jagvetintevad hela tiden.. haha. Men fin, som sagt. Nu vet ni.

Ska plugga, provprovprov! hörs väl någon dag, ja det gör vi nog.
Hejsvejs
/K

Dagens: Alternativt Sällskap

2 december
image19

Tänkte idag rikta min blogg till ena riktiga sköna snubbar. Alternativt Sällskap. Män som har bringat massor utav glädje till mig och andra snillar. Med en skiva i bagaget som är grym! Med två livespelningar som jag varit på och som jag fullständigt avgudat! Att dom här killarna har lagt ner gruppen är synd, men jag förstår dom. Allt varar inte för evigt, iaf nästan allt.

Det sägs att jorden blir hetare
Och jag vet varför. "Ja men du borde berätta det"
Det är kontrasten som känns av en männska' som svalnar minsann
Hatar att älska och till och med älskar att hata ibland
Skämtar och ler, hälsar och skakar i hand
Tänk att ingen ser den hemska sagan blir sann
Och till och med pojken är tyst fast hela hovet går naket
Och vi  tänker inte sova vi kan ordna den saken

;)


1 september, 2006. En dag i skolan hemsk, hemsk, hemsk. En dag full med skrock, kallas det så? Jag krossade en spegel i skolan. 7 års otur.. oh :O hemskt. Det har kännts som om det har följt efter mig lite? Iaf, den kvällen så bar det väg till andreaskyrkan. Hade ingen aning om att AS skulle vara där, men det var dom och det blev en kväll som är kvar förevigt. Tre trevliga pojkar som verkligen visste vad de sjöng om. Glada texter! Ett leende på läpparna hela den helgen och med en ny skiva rullandes i cden och iPoden. 

23 mars, 2007. Jag, Jenny, Julia och Niclas åkte till Linköping. de skulle komma dit ! Härlig kväll med diggandes framför scenen. Haha, efteråt snackade vi med Jompet, skön människa :) taget ur min blogg på lunar haha:
Bästa kvällen på LÄNGE !!
Aternativt Sällskap är det bästa bandet någonsin.
why do all good things come to an end ? :(
Tack Jenny, Julia, Niklas och Alternativt för en riktigt trevlig kväll! :)
& det var kul! Kul att han kände igen mig! :D
// Karin. Tänk om vi kunde fånga denna stunden.
 
Ja! det var en underbar kväll det med!
 
ja, nog snackat om Alternativt. Sorgligt, ännu en gång. Men skivan kommer jag alltid ha kvar, skivan som alltid gör en glad. Vett och humor. Underbart. Love it.

---
DECEMBER NU!
Julkalendern "En ritkig jul". Den kan nog bli bra, det tror ja allt :D Sen så har ja börjat följa Sunes Jul. Haha, det är aldrig fel. Favorit julkalendern sen alltid, även om ja var -1 när den gick på tven. Tack för spela in på video ;)
Sen såg ja på "Knocked up" här om dagen, en trevlig film med söta Katherine Heigl från Grey's. Den var rolig, man satt med ett leende :) Rekomenderar! Nu ska ja dyka ner i samhälle 2. Något som ja därimot inte rekomenderar!
Ciao hejdå
/K. Bistro, morötter och jordnötter

RSS 2.0